zimní pneumatiky
Moderátor: Blue Lanos
zimní pneumatiky
Zdravím všechny, jsem uplny nováček.Koupili jsme si Matizka v bazaru minulý týden a ted kdyz naflakal sníh nevím jake mam koupit zimni pneu poradí někdo? děkujiiiiiiiiiiiiiii předem
- Reklama
pneumatiky
Pokud ti můžu poradit, kup pneumatiky podle rozměrů uvedených ve velkém techničáku. Na STK to kontrolují. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Barum Brillantis.
Jarda.
Jarda.
Docela pozdě teď kupovat zimní gumy.No jestli chceš přezouvat plecháče - což se moc nevyplatí,protože huntuješ tím ty gumy - neustálým přezouváním.Jestli můžu poradit kup plecháče samotný,ale je to tak za 1000 novej.Starý nejsou k dostání jelikož mají velký střed a těch je málo,tak jedině zbývá koupit novej.Gumy to už pak záleží na tobě - koukni na web a tam je srovnání gum podle oblíbenosti,podle parametrů atd...Já koupil ojetý i s plechama - gumy ojetý 80% - cena 4500 za komplet.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Jednak to nejsou zimáky, jak už naznačil kolega přede mnou...a jednak já je měl na Racerovi a nebylo to nic moc...hlavně hlučnost...zimní Savy jsou mnohem tišší...Miza píše:Barum Brillantis ... nejlepší volba. Perfektní cena a jízdní vlastnosti. Měl jsem je na svém prvním Máťovy a na tohodle co mám teď si je až vojedu to co tam je koupim zase !!
...no a když už jsem to nakousl, tak vřele doporučuji zimní pneumatiku Sava Eskimo S3...koupil jsem je za 925 Kč kus a nemám jediný důvod si na ně stěžovat...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Autodíly Krč, černej nebo stříbrnej, 750,- nebo 780,- Kč včetně DPH, račte si vybrat... Já mám ty černý .J.Bad píše:Jestli můžu poradit kup plecháče samotný,ale je to tak za 1000 novej.
Lepší koupit nový letní než kupovat na 3 dny zimáky s plechama .. hlavně když si to koupil teď. Jo jasně nejni to uplně vono, ale na konci ledna mi příjde investice do zimních jako naprostá blbost. Asi bych se podival na net jak tady radil kolega. Hledal bych tam nějaký vojetý s těma přívlastkama jako ,,jeté jednu sezonu,, a podobně. A nebo počkat až to opadne a zajet do prvního pneuservisu a koupit od nich to co jim tam lidi nechaj .. já sem takhlesehnal super gumi skoro zadarmo. No a k tý hlučnosti .. měl jsem je na Matesovy a byly opravdu super ...
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy není pozdě
Nikdy není pozdě - a ty si " Mizo " začátečníku myslíš že už zítra bude
jaro bez sněhu tak abys nebyl zklamán, zima teprve začala nesmíš
kolegu odrazovat ba naopak podle mých zkušeností je na zimu vhodný
rozměr 145/70/13 M+S a výrobce ? to záleží na financích " Vazoun "
--------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v. 07/2002 sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2008
jaro bez sněhu tak abys nebyl zklamán, zima teprve začala nesmíš
kolegu odrazovat ba naopak podle mých zkušeností je na zimu vhodný
rozměr 145/70/13 M+S a výrobce ? to záleží na financích " Vazoun "
--------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v. 07/2002 sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2008
Ačkoliv jsem se zařekl, že nebudu reagovat na příspěvky, když není uvedeno, odkud pisatel je, ale u STEFI udělám vyjímku.
Zimní pneumatika podle mého nikdy není špatná investice, i když v současné situaci třeba jen na tři měsíce. Já jsem koupil BARUM POLARIS a naprostá spokojenost. Měl jsem je i na Favoritu. Dal jsem je na plecháče a na letní jsem pak koupil hliníkáče. Přezouvat gumy z disku na disk každý rok je nesmysl, který jen pneu ničí. Chce to mít prostě dvě kompletní sady. Raději investovat nějakou tu korunu než riskovat v zimě na letních. Samozřejmě - jiná je zima v Brně, v Praze, nebo někde v horských oblastech. Jezdit v zimě na letních může akorát potencionální dobrovolný dárce orgánů.
Zimní pneumatika podle mého nikdy není špatná investice, i když v současné situaci třeba jen na tři měsíce. Já jsem koupil BARUM POLARIS a naprostá spokojenost. Měl jsem je i na Favoritu. Dal jsem je na plecháče a na letní jsem pak koupil hliníkáče. Přezouvat gumy z disku na disk každý rok je nesmysl, který jen pneu ničí. Chce to mít prostě dvě kompletní sady. Raději investovat nějakou tu korunu než riskovat v zimě na letních. Samozřejmě - jiná je zima v Brně, v Praze, nebo někde v horských oblastech. Jezdit v zimě na letních může akorát potencionální dobrovolný dárce orgánů.