Ruční brzda

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Racer´89

Ruční brzda

Příspěvek od Racer´89 »

Tak jsem jednou chtel zkusit "driftik" a zatahnu za rucku a kola se vesele, sice trosku hure, toci dale... Kdyz ji zatahnu v kopci tak auto udrzi, ale na smyk to pouzit nejde... Nevite jestli se to da nejak vyresit(treba jen novy lanko, nobo jestli je nutny dat novy brzdy...) :?: :?:

Diky moc za rady ;)
Reklama

Racer´89

Příspěvek od Racer´89 »

Ani jedna rada co delam spatne? :cry: :cry:
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

No já jsem to taky párkrát zkoušel a i když ručka na kopci držela auto jako přibitý, tak se taky kola nezablokovaly...ale když na uježděným sněhu vlítneš do prudké zatáčky moc rychle, tak se ten zadek utrhne a jde to do přetáčivýho smyku...takže se to dá i bez ručky...ale je třeba samozřejmě hned dát volantem kontra a přidat plyn, abys neudělal hodinářství...já měl teda sedana, ten má těžkej zadek, tak se to tak dalo dělat...ale zkoušel jsem to jen několikrát...nejlepší bylo jak na silvestra 2005/2006 přišla kalamita, silničáři nikde, trolejbusy jezdily jen tak tak, na ulicích nikde nikdo a v osm večer poklidnou čtvrtí jede Racek na vytočenou dvojku a každou křižovatku odbočuje dveřma napřed... :twisted: ...ale z toho už jsem vyrostl, přisámbohu... ;)
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Racer´89

Příspěvek od Racer´89 »

Jo ja mam taky sedana, presne jak rikas...jel jsem s tim tady u nas po desti na mokrym betonu a zadek ustrelil jak nic...takze to jako jo, ale kdyz chces na suchu tak prsote bez rucky to nejde. No jinak nevis/te jestli by se dala nejak sprovoznit?
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Já myslím, že je plně funkční, akorát holt výrobce nepočítal s tímhle využitím... :) ...protože mě nešlo zatáčet přes ručku ani když jsem měl nový pakny a seřízená byla tak, aby zabírala už na druhým zubu...takže já bych řekl že je to tak v pořádku...ale možná někdo přijde s nápadem jak na to...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Racer´89

Příspěvek od Racer´89 »

No tak to bude asi spis toto... No skoda, jezdi bajecne, ale kdyz se vjede do zatacky trosku rychlejc tak se zadek utrhne i na suchu(pred chvili se mi to povedlo) samo ze ne na normalni silnici. Ale da se s nim blbnout celkem v pohode... :lol:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no u racera jsou brzdy zvlastni system.jsou auta ktery brzdi jako blazen a jina ktera se nedaj zastavit i kdyz je tam uplne vsecko nove.rucni bych zkusil na valcich jak na tom je.pak eventuelne vymenil lana a podival se do bubnu jestli nejsou pakny spaleny.kdyz se da vsecko nove muyes mit stesti a zacne to brzdit smykem.ale taky nemusi.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
kirkiz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kirkiz »

Je stara vec, ze Racer a potazmo i Kadett maji zadni brzdy dost "slabe".
Racer´89

Příspěvek od Racer´89 »

OK. Diky moc za odpovedi. Zatim na normalni jizdu brzdi skvele, tak zatim to nacham. :lol:
jožín

Příspěvek od jožín »

Tak to jsme na tom dost podobně. Od koupi mi připadá, že auto se v kopci neudrží. Dřív jsem měl Ladu 21011 a ta brzdila na ručku o poznání líp. Ale STK to vždy prošlo bez problémů. Akorát poprvé jsem musel nechat přetočit bubny.
Odpovědět

Zpět na „RACER“