štartovanie

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Roberto

štartovanie

Příspěvek od Roberto »

Niekedy mi nechce auto naštertovať, keď stojí zo 2-3 dni. Vložím kľúč do zapalovania a kým pípa tak má natiahnuť palivo. Keď to ide správne tak ho naťahuje pár sekúnd. Keď nechce naštartovať, tak ho natiahne (zabzučí motorček, alebo čo je to) len asi sekundu. Musím to skúšať s vyťahovaním a zasúvaním kľúča aspoň 20-30 krát aby natiahlo palivo. Potom naštartuje a zase všetko beží bez problémov. Kľúč je čistý, skúšal som aj rezervný, baterka je dobrá a štartér tiež. Len to naťahovanie paliva. Čím to môže byť, alebo čo môže byť príčinou? Stalo sa to už niekomu?
Reklama

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Moze byt palivove cerpadlo, jeste asi jde, ale muze jit pomalu do kytek, mel bys taky mit vic benzinu, nenechavat tam malo :roll:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Re: štartovanie

Příspěvek od Viktor »

Roberto píše:Niekedy mi nechce auto naštertovať, keď stojí zo 2-3 dni. Vložím kľúč do zapalovania a kým pípa tak má natiahnuť palivo. Keď to ide správne tak ho naťahuje pár sekúnd. Keď nechce naštartovať, tak ho natiahne (zabzučí motorček, alebo čo je to) len asi sekundu. Musím to skúšať s vyťahovaním a zasúvaním kľúča aspoň 20-30 krát aby natiahlo palivo. Potom naštartuje a zase všetko beží bez problémov. Kľúč je čistý, skúšal som aj rezervný, baterka je dobrá a štartér tiež. Len to naťahovanie paliva. Čím to môže byť, alebo čo môže byť príčinou? Stalo sa to už niekomu?
A co sa stane ked zacnes startovat? Toci a nic?
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Ano. Točí a nič. Keď to potom skúšam s tým kľúčom von a dnu, tak po čase natiahne benzín a naštartuje. Je pravda, že keď to robí tak je tam benzínu len na červenej čiarke. Môže to mať s tým niečo spoločné? V Daewee mi hovorili, že nemám jazdiť ,,nadoraz,, .
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

Jeziiis :roll: rychlo bez natankovat benzin!
1. ak to robi naozaj len v tejto situacii ako pises, bud ti zle ukazuje palivomer, alebo nestojis na rovine a chuda cerpadlo nemoze cucat.
2. tymto sposobom si uz palivovemu cerpadlu zarazil minimalne zopar klincov do rakvi, ak si ho neposkodil mozes byt rad, neviem ako dlho praktizujes toto sado-maso
3. chod natankovat a uz nikdy nejazdi nadoraz, lebo odfajcis cerpadlo a to ta potom bude poriadne srat cca 6tis +- autobus + robota ak si to nevies sam vymenit a to mi ver, ze to nebudes poteseny ... ;)
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

rozxhodne choď natankovať mna ťahali do servisu pretože mi ukazovalo že tam je palivo ani kontrolka ešte nesvietila a nebolo tam NIČ!!! tie budiky ukazuju ako chcu nato sa bespoliehaj :(
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
DeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeL »

Roberto píše:Ano. Točí a nič. Keď to potom skúšam s tým kžúčom von a dnu, tak po čase natiahne benzín a naštartuje. Je pravda, že keď to robí tak je tam benzínu len na červenej čiarke. Môže to ma s tým niečo spoločné? V Daewee mi hovorili, že nemám jazdi ,,nadoraz,, .
sprobojte AKUmulatorek zmenic :idea:
No Bass No Fun
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

Mna napadla este jedna vec: pokazeny (ciastocne) snimac imobilizera na spinacej skrinke. Mne to robilo to iste, a ked pises, ze musis vytahovat klucik.... Ale to lahko zistis, ked otocis klucom, kontrolka imobilizera musi zhasnut, ak ostane svietit alebo blikat, je zle, nemusis ani startovat.
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
Bergman

Příspěvek od Bergman »

A není někde náhodou na vedení paliva zpětný ventil ? S hladinou v nádrží by to nemělo souviset, pokud je čerpadlo v pořádku. Ještě bych se zaměřil na celkovou těsnost palivového systému.
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

igor.ma píše:Mna napadla este jedna vec: pokazeny (ciastocne) snimac imobilizera na spinacej skrinke. Mne to robilo to iste, a ked pises, ze musis vytahovat klucik.... Ale to lahko zistis, ked otocis klucom, kontrolka imobilizera musi zhasnut, ak ostane svietit alebo blikat, je zle, nemusis ani startovat.
dobry napad! to mi nenapadlo, ked skusal aj rezervny kluc :D ale stale plati, nech uz nejazdi nadoraz.
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Na doraz už jazdiť nebudem. Sľubujem. :lol: K tomu kľúču. Kontrolka zhasne keď tam dám kľúč. Takže tým to asi nebude.
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

Ale ked hovoris, ze to robi len ked je tam malo benzinu, tak je to takmer iste, ze to je tym, uz si skusil dotankovat? A ako je na tom palivovy filter, skusal si ho ci je OK?
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Ako mám vyskúšať palivový filter či je v poriadku? Dá sa to nejako?
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

No da sa, ale ak si uz ani nepamatas, kedy si ho menil tak ho rovno vymen stoji iba 200 Sk. Ja osobne by som ho neskusal, lebo ked zistim, ze je naprd, budem to musiet robit znovu a ja som clovek lenivy :D Palivovy filter by sa mal dat prefuknut ... ale myslim, ze filter to nebude, moj bol zaneseny az az a benzin stale tiekol ...
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Prepáč. ja som si to zle prečítal. ja som myslel palivové čerpadlo. A palivový filter nájdem kde? Foto by bodlo. a aj ako sa to mení.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“