OTÁČKOMĚR DO MATIZE 2002

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Když jsem jel po D1 Brno - Praha, tak z kopce se mi ukázalo kousíček nad 170km/h a majitel Octavky, kterýho jsem předjel se jen podíval na svůj tachometr, na mně a vyvalil oči, tak nevím :lol:
Reklama

Miso29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miso29 »

Robert píše:Když jsem jel po D1 Brno - Praha, tak z kopce se mi ukázalo kousíček nad 170km/h a majitel Octavky, kterýho jsem předjel se jen podíval na svůj tachometr, na mně a vyvalil oči, tak nevím :lol:
to musel bit dost dobry pocit :lol: 8) :lol:
Zlaty Matiz 0.8SE r.v.98 green filter,cierna kapota,vyfuk Ulter Sport
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Miso29 píše:
Robert píše:Když jsem jel po D1 Brno - Praha, tak z kopce se mi ukázalo kousíček nad 170km/h a majitel Octavky, kterýho jsem předjel se jen podíval na svůj tachometr, na mně a vyvalil oči, tak nevím :lol:
to musel bit dost dobry pocit :lol: 8) :lol:
Ani ne, málem mně to sfouklo z dálnice :lol:
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Taky si pamatuju pár takových "vítězství Pyrhy". Nejlepší asi v oderských vrších - 130 do kopce jsem bral Superba. Pro ty kdo neznají - krásná klikatá dvouproudovka lesem.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

A pak ti to ukázal do kopce, co ? Takhle jsem se předjížděl v Rakousku s partou pražáků ve Wolswagenech , potom přišlo mírné stoupání, ze 140 km/ hod bylo najednou 110 km/hod, musel jsem řadit 4ř ku, zatímco oni to pádili svojich 130 km/hod v pohodě dále. Matíz umí překvapit, ale nevydrží, záleží na profilu silnice ( dálnice). Přesně to vystihnul můj syn, Tati ten vysavač ti jel dobře, ale občas jsi mě pobavil.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Rado

Příspěvek od Rado »

To máš docela vysokou maximálku jak to??? Taky jsem to nedávno zkoušel ( mám tam nějaké úpravy ) a dostal jsem se na 155km/h
:D nie..ukludnim ta ....to neni moja maximalka..to bol rozbeh z mierneho kopca....maximalku(tiez z par upravami)
mam nieco malo nad 160 co som sa par krat dostal na dialnicu..inac jazdim cisto po meste.

Ale dnes mi dorazil posledny komponent, takze uz sa ide montovat

zatial mala ukazka:
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=1468

Tak som zvedavy co to spravi :)
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

V.Brousek píše:...potom přišlo mírné stoupání, ze 140 km/ hod bylo najednou 110 km/hod, musel jsem řadit 4ř ku...
A to je právě chyba, jak je na dálnici kopec, tak v tacho 130 už tam musí být čtyřka, jinak je tu neodvratná katastrofa. Matiz umí udržet tacho 130, ale za cenu jisté předvídavosti. Pak se dá zajet na italsko rakouské dálnici přes alpy 91km v kuse za 47minut - průměr(!) 116km/h, prům. spotřeba 8,16. Mimochodem je velmi zajímavé, že když jsem teď jel podobným tempem (ale v placatější krajině) z Prahy do Ostravy Hondou (průměr 114km/h), tak byla spotřeba 7,81. Holt je zde cena, kterou je třeba zaplatit za to, když člověk mačká z toho prcka jeho maximum.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:
V.Brousek píše:...potom přišlo mírné stoupání, ze 140 km/ hod bylo najednou 110 km/hod, musel jsem řadit 4ř ku...
A to je právě chyba, jak je na dálnici kopec, tak v tacho 130 už tam musí být čtyřka, jinak je tu neodvratná katastrofa. Matiz umí udržet tacho 130, ale za cenu jisté předvídavosti. Pak se dá zajet na italsko rakouské dálnici přes alpy 91km v kuse za 47minut - průměr(!) 116km/h, prům. spotřeba 8,16. Mimochodem je velmi zajímavé, že když jsem teď jel podobným tempem (ale v placatější krajině) z Prahy do Ostravy Hondou (průměr 114km/h), tak byla spotřeba 7,81. Holt je zde cena, kterou je třeba zaplatit za to, když člověk mačká z toho prcka jeho maximum.
Ale Ondro, nyní jsi udělal ze mě absolutního diletanta. Když máš Matíze naloženého, tak tomu můžeš šlapat na krk jak chceš, ten motor na to nestačí. Pokud jsi jel po rakouských dálnicích, tak tam jsou asi tři dlouhá stoupání a tam holt mi to nejelo. Tak že tvá rada dobrá pro začátečníka, ale né pro mě, nehledě že jsem jel ze synem (Ford Eskort 1,6) a tak jsem Matízovi šlapal na krk celou trasu ( 1100 km ). A abych byl upřímný normálně si mě naštval. A má spotřeba od Znojma do Chorvatska Zagrebu byla neuvěřitelných 4,52 litru a celková trasa tam i zpět za 5,42 litru na 100 km. Oněch 1100 km jsme jeli 16 hodin i ze zastávkami ( třemi ). Takže příště adresuj radu někomu jinému.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václave, nebylo mým záměreme tě naštvat, ale řekl jsi si o to sám. Když někdo nechá Matize na dálnici zpomalit na 110 na pětku, tak to prostě není dobře. Ad naložení - myslíš, že jezdím na dovolenou nalehko? Omyl. Pochopitelně přes ty Alpy jsem jel rovněž naložen. Jet za Eskem 1.6 nedá Matizovi moc práce. Mám s tímto autem bohaté špatné zkušenosti a na 1.6 má dynamiku prachmizernou a i na limitu (měl jsem to jako služebák a neměl moc důvodů nedržet pedál plynu furt na podlaze) nejede výrazně lépe než vymačkávaný Matiz.

Václave, 1100km ze Znojma do Zagrebu? Nebloudili jste trochu? 16h bylo v jednom směru? Blahopřeji k průměru 29km/h (beru viamichelinovou vzdálenost 462km). Asi tě to Esko moc brzdilo :D. OK, žertík...

Ad tvé spotřeby - Celkových spotřeb od 5 do cca 5.5 litrů na sto jsem dosahoval na svých letních dovolených běheme posledních 4 let (vždy 3-5000 km). Letos už mě nějak přestalo bavit jezdit pomalu a na spotřebu, tak jsem tomu prostě naložil. Zjistil jsem (a zjištění mě moc bolelo), že jsem na limitu a koupil Hondu :D.
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:Václave, nebylo mým záměreme tě naštvat, ale řekl jsi si o to sám. Když někdo nechá Matize na dálnici zpomalit na 110 na pětku, tak to prostě není dobře. Ad naložení - myslíš, že jezdím na dovolenou nalehko? Omyl. Pochopitelně přes ty Alpy jsem jel rovněž naložen. Jet za Eskem 1.6 nedá Matizovi moc práce. Mám s tímto autem bohaté špatné zkušenosti a na 1.6 má dynamiku prachmizernou a i na limitu (měl jsem to jako služebák a neměl moc důvodů nedržet pedál plynu furt na podlaze) nejede výrazně lépe než vymačkávaný Matiz.

Václave, 1100km ze Znojma do Zagrebu? Nebloudili jste trochu? 16h bylo v jednom směru? Blahopřeji k průměru 29km/h (beru viamichelinovou vzdálenost 462km). Asi tě to Esko moc brzdilo :D. OK, žertík...

Ad tvé spotřeby - Celkových spotřeb od 5 do cca 5.5 litrů na sto jsem dosahoval na svých letních dovolených běheme posledních 4 let (vždy 3-5000 km). Letos už mě nějak přestalo bavit jezdit pomalu a na spotřebu, tak jsem tomu prostě naložil. Zjistil jsem (a zjištění mě moc bolelo), že jsem na limitu a koupil Hondu :D.
Celá trasa byla Č.Lípa - Rogoznice 1100 km, spotřeba 4,52 část trasy Znojmo- Zagreb , kdy byla plná a tankoval jsem do plný.A je vidět že Matíze hájíš do krve, což já taky, ale ten Ford je fakt lepší. Matíz na něj nemá ani náhodou.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Sakra chlapi, to můj matiz předjíždí 300 koňové mašiny kdy se mu zachce,
.
.
.
.
.
.
. většinou se jmenují John Deere, Case atd. :lol: :lol: :lol:
Už bez Matesa
ss2men

Příspěvek od ss2men »

zabijec píše:Sakra chlapi, to můj matiz předjíždí 300 koňové mašiny kdy se mu zachce,...
ale v poslednej dobe sa mu asi veľmi nechce?..:) :) :)

k tej spotrebe: ja som cez minulý víkende išiel z Popradu do českého Havířova a spotreba mi vyšla na 4,92 lit / 100 km. Ináč priemerne jazdím na 5,5-6 litra. A to som matízka tiež nešetril a dodržiaval som 60 a 90 a dialnica 130 km/hod. V aute som bol ja a dve korpulentné dámy.

Vo svite na benzínke som pár minút debatil s majiteľom krásneho stieborného matízka zo Staroľubovnianskou značkou. Ak si to prečítaš prosím ozvi sa. Zaujali ma tvoje modré poťahy na sedačky.
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Rado píše:
To máš docela vysokou maximálku jak to??? Taky jsem to nedávno zkoušel ( mám tam nějaké úpravy ) a dostal jsem se na 155km/h
:D nie..ukludnim ta ....to neni moja maximalka..to bol rozbeh z mierneho kopca....maximalku(tiez z par upravami)
mam nieco malo nad 160 co som sa par krat dostal na dialnicu..inac jazdim cisto po meste.

zatial mala ukazka:

Copak je ta prostřední věc na fotce??? :shock: A místo čeho to budeš dávat??? :shock:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
Rado

Příspěvek od Rado »

Badger píše:
Rado píše:

zatial mala ukazka:

Copak je ta prostřední věc na fotce??? :shock: A místo čeho to budeš dávat??? :shock:
To je sportovy rezonator.Zohnal som ho za dobru cenu, inac by som ho asi ani nekupoval, ale za pokus to stoji....ja ho dam na miesto povodneho rezonatora...teda ten bazmek co je hned za katalizatorom :lol: a kat tam zaital necham kym je dobry, ale pravdepodobne pojde aj ten prec coskoro a nahradi ho sportovy.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Miso29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miso29 »

jaj chlapci uz aj ja chcem zazit taky pocit ze predbehnem oktavku alebo daco take :lol: nenavidim takych ludi co si o matize mislia ze je to korejska sracka najracej bi som ich nakopal do riti 8) boze tesim sa na to ked uz budem mat vodicak :D
Zlaty Matiz 0.8SE r.v.98 green filter,cierna kapota,vyfuk Ulter Sport
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“