Netaha pri rozbiehani po studenom starte
Moderátor: Blue Lanos
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Netaha pri rozbiehani po studenom starte
Caute,
ked rano nastartujem a motor je studeny, pri rozbiehani sa akoby dusi a netaha.
Zaradim 1. to je ako tak v pohode, idem po parkovisku, vlezem na cestu, zaradim 2. a ked pridam plyn tak sa zacne akoby dusit a toto trva asi 3 sekundy a potom vyleti ako strela a zacne akcelerovat (s nohou na plyne nehybem), zaradim 3. a uz ide normalne aj ked sa zacnem znovu rozbiehat ...
Inak pri rozbiehani na studenom motore v nizsich otackach mi zacne celkom slusne triast motorom este, silentbloky su vraj vsetky poriadku po obhliadke v servise. Kable a sviecky maju 5tis, EGR je zaslepeny.
Cim to moze byt? Vdaka.
Zaradim 1. to je ako tak v pohode, idem po parkovisku, vlezem na cestu, zaradim 2. a ked pridam plyn tak sa zacne akoby dusit a toto trva asi 3 sekundy a potom vyleti ako strela a zacne akcelerovat (s nohou na plyne nehybem), zaradim 3. a uz ide normalne aj ked sa zacnem znovu rozbiehat ...
Inak pri rozbiehani na studenom motore v nizsich otackach mi zacne celkom slusne triast motorom este, silentbloky su vraj vsetky poriadku po obhliadke v servise. Kable a sviecky maju 5tis, EGR je zaslepeny.
Cim to moze byt? Vdaka.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
- Reklama
Myslim ze by si mal skontrolovat palivovy filter, mozno uz je zaneseny. Este si skonttroluj vzduchovy filter. To su najjednoduchsie veci, ktore ale mozu mat vyznamny vplyv na chod motora. Este to moze byt senzorom polohy skrtiacej klapky. Stava sa ze je zaneseny a moze davat zlu hodnotu polohy klapky do ECU.
[color=#BF0040]Lanos 1,5 červená. sedan[/color]
Spotreba mesto 8.5 - 9l/100km ,kombinovana 7,5l/100km, mimo mesto 7,0l/100km, K/N filter, Stav tacho.196 000 km
Spotreba mesto 8.5 - 9l/100km ,kombinovana 7,5l/100km, mimo mesto 7,0l/100km, K/N filter, Stav tacho.196 000 km
Re: Netaha pri rozbiehani po studenom starte
taky mi to dela to stejny... filtry mam novy, svicky taky. ale mam takovej pocit, ze to dela aji na Rko, kdyz couvam ze zahrady, proste to chce nejak vic plynu, jinak se to dusi a nejede, ale pridavej tomu kdyz je studenej motor...Viktor píše:Caute,
Cim to moze byt? Vdaka.
Naposledy upravil(a) krowman dne úte črc 24, 2007 16:52, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Lanos, tudor HB, 1.5, ´97
to co si popisal mi robi tiez, teda okrem toho velkeho trasenia motora. mne sa zase trasie volant, ale stale, ale to je o inom. ale na jednotke mi ide dobre, len ta dvojka.
ja to riesim jednoducho, bude necham zohriat asi minutu (potom je to docela ok), alebo jednotku vytocim do 3000 a po preradeni na 2 jemne stlacim plyn (aby nestupli otacky) a velmi pomaly pustam spojku, vtedy to ide plynule. potom druhykrat ked zaradim dvojku uz to ide bez problemov.
ja to riesim jednoducho, bude necham zohriat asi minutu (potom je to docela ok), alebo jednotku vytocim do 3000 a po preradeni na 2 jemne stlacim plyn (aby nestupli otacky) a velmi pomaly pustam spojku, vtedy to ide plynule. potom druhykrat ked zaradim dvojku uz to ide bez problemov.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
Mne to robí tak isto, akoby som mal "skákavý" benzín Po zohriatí, resp. treba pridat otácky, tak to ide.
Ale zaujímavé je, ze sa to inak správa ked mám prepnuté LPG. Na LPG vzdy startujem na benzín, na LPG sa prepne az po zvýsení otácok asi na 2,5tis a pri ich poklese, takze sa rozbieham na benzín a vtedy to nerobí .
Ale zaujímavé je, ze sa to inak správa ked mám prepnuté LPG. Na LPG vzdy startujem na benzín, na LPG sa prepne az po zvýsení otácok asi na 2,5tis a pri ich poklese, takze sa rozbieham na benzín a vtedy to nerobí .
Lanos 1,5l, 5dv., BRC-LPG
Tak sem tam to robi aj mne,ked je motor studeny tak pri pridani plynu s nim trha.
Vyriesil som to jednoducho, vcera som vybral potenciometer z klapky a vystriekal to WD a zabralo to. Dnes rano bolo auto ako vymenene, reagovalo na plyn nadherne kludne a netrhalo to aj ked motor bol studeny.
Vyriesil som to jednoducho, vcera som vybral potenciometer z klapky a vystriekal to WD a zabralo to. Dnes rano bolo auto ako vymenene, reagovalo na plyn nadherne kludne a netrhalo to aj ked motor bol studeny.
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Super, nemohol by si popisat nejaky navod ako vymontovat ten potenciometer? ci treba rozobrat celu klapku a pod. aj tak sa ju chystam cistit spolu s krokovym motorcekom ale nejak sa mi do toho nechce, je to vela roboty. Dik
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
Je to jednoduche, Potenciometer je plastove teleso namontovane na klapke, je namontovany 2 skrutkami.
Pri montazi daj pozor aby si ho nasadil na stvorhranne ukoncenie hriadela klapky v predpruzenom stave.
Ak ho das dole tak len prestriekaj vnutro pomocou kontoxu alebo WD, (nerozoberaj samotne teleso potenciometru, nie je to nutne.)
Myslim ze cely problem s cukanim mozu sposobovat necistoty v potenciometri. Potom ECU dostava hodnoty skokovite, pretoze necistoty sposobia zle snimanie polohy klapky.
Pri montazi daj pozor aby si ho nasadil na stvorhranne ukoncenie hriadela klapky v predpruzenom stave.
Ak ho das dole tak len prestriekaj vnutro pomocou kontoxu alebo WD, (nerozoberaj samotne teleso potenciometru, nie je to nutne.)
Myslim ze cely problem s cukanim mozu sposobovat necistoty v potenciometri. Potom ECU dostava hodnoty skokovite, pretoze necistoty sposobia zle snimanie polohy klapky.
hmmm, popis dobrej, ale stejne nevim kde to najduRadovan43 píše:Je to jednoduche, Potenciometer je plastove teleso namontovane na klapke, je namontovany 2 skrutkami.
Daewoo Lanos, tudor HB, 1.5, ´97
Pozor na kostru!
Vrelo odporúčam každému, kto nemá nové auto , aby si zmeral ukostrenie motora. Aj karosérie. Stačí pri nakopnutom motore pripnúť jeden koniec ampérmetra na mínus baterky (pozor - nie na svorku kábla, ale rovno na baterku). Druhý koniec pripnúť o blok motora. A v ďalšom meraní o karosériu. Ak máte dobré ukostrenie, nenameriate žiadny odber. Na rozdiel odo mňa. Na motore som mal odber 2,2 A, na kasni 700 mA. Robili to očká a svorky káblov. Vyzerali síce nezaoxidované ale zdanie klame. Správne ukostrenie s chodom motora urobí zázraky, najmä v režime za studena. Včera som bol na techn. kontrole LPG a môj technik tento problém odhalil po pripojení počítača. Patrí mu za to veľká vďaka, lebo mi tým pomohol vyhnať zlých duchov z môjho auta. Autogas Štúrovo sú skutoční profíci.
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy