kontrolka brzd

Moderátor: Blue Lanos

Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

kontrolka brzd

Příspěvek od Stanleyk »

riesime problem na kamosovom espere... zlozim rucnu - zapnem kluc - kontrolka svieti - startujem - nestvieti - nastartuje a kontrolka sa rozsvieti...
pri zatiahnuti rucnej sa jas konrolky zvysi, po uvolneni mierne znizi.. ako keby to bol nejaky zly kontakt... spinac pri brzde sme prekontrolovali... nic ine ma nenapada.. stretol sa s tym uz niekto ?
Reklama

sopco

Příspěvek od sopco »

A je to len kontrolka brzd? Mne tiez raz tak svietila, ked mi odisliel alternator, ale zaroven mi svietila aj kontrolka dobijania.
DAEWOO ESPERO 1.5 16V r.v.96
MAZDA 6 WAGON 2.0D r.v.06
Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

svieti aj ABS ale to od zaciatku.. toto zacalo iba nedavno... s tym altikom velmi nestras... sem tam si zapiska potvora.. to by som nerad... kupil auto na moje odporucanie ... dufam ze to nieje to :-(
sopco

Příspěvek od sopco »

ozaj a zabudol som aj na to, ze mi svietilo to ABSko, ale ked Ti svietilo stale tak neviem, skus si dat premerat ci ti dobija baterku. Len taka otazocka: kontrolka dobijania ti fungovala? Skus hodit ocko aj na poistky
Saša

Příspěvek od Saša »

Ještě bych se podíval na množství brzdové kapaliny. Kontrolka ruční brzdy je zároveň i kontrolka výšky hladiny brzd.kapaliny. (alespoň si to myslím) :roll:
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
GHOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GHOST »

Môže to byť aj v ukostrení. Mne voľakedy nešlo vypnúť motor,kým som nevypol svetlá. Vybral som kľúč a motor beží ďalej.... Bola to kostra na bloku motora
Daewoo Nexia 1,5 GLX 16V 1996
ABS, ABG, El.okná, el.anténa,klíma
kasma

Příspěvek od kasma »

Ak ti piska altik, tak vymen rozvody. Inak mohla by to byt brzdova kvapalina, alebo nebude nieco s lankom?
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

Rozvody koli alternatoru ??
kvapalina ok, lanka ok...
kasma

Příspěvek od kasma »

Ked piska altik, vlastne nepiska altik ale remen alebo klatka! Ked sa ozyva piskanie je najvysi cas na vymenu rozvodov lebo ak mas 1,5 a streli remen tak ti to narobi poriadnu neplechu!
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

ahaa tak v takom pripade ano, no zamerali sme sa na to, a piskot vychadza z alternatora
kasma

Příspěvek od kasma »

Radsej si pockaj na radu od skusenejsich, ale neverim tomu,ze piska altik, urcite to je remen, ktory sa kruti cez altik.
MtMartin

Příspěvek od MtMartin »

mal som rovnaky problem. kontrolka rucnej brzdy mi stale svietila a pri zatiahnuti rucnej brzdy sa jej jas zvysil, a pri uvolneni znizil. spolu s tym mi svietila kontrolka nabijania. nevedel som preco, az mi po dakych 30 kilometroch povyhadzovalo dalsie kontrolky a postupne mi odysla cela elektrika v aute. to sa mi vymlatila baterka. pokazil sa alternator a nedobijal.
sopco

Příspěvek od sopco »

ked na to pridete, tak dajte vediet, co to bolo, len tak pre zaujimavost
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

MtMartin píše:mal som rovnaky problem. kontrolka rucnej brzdy mi stale svietila a pri zatiahnuti rucnej brzdy sa jej jas zvysil, a pri uvolneni znizil. spolu s tym mi svietila kontrolka nabijania. nevedel som preco, az mi po dakych 30 kilometroch povyhadzovalo dalsie kontrolky a postupne mi odysla cela elektrika v aute. to sa mi vymlatila baterka. pokazil sa alternator a nedobijal.
ano ta kontrolka tak funguje, kdyz nemate zatahlou rucni brzdu tak to sviti ponevac to zkontroluje hladinu brzdovky, kdyz ok tak zhasne. Jinak se treba kouknout do elek.schema co vsechno jde prez kontrolku, nekde tu na foru je elektrika. Kdyby byl hodne volny klinak coz rika o tom piskani tak by se ti jemne rozsvicela kontrolka baterky obzvlast kdyz je veci vlhko
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tak vás všetkých poučím o závade.Je to alternátor a v ňom odišli diody.To pískanie či veríte či nie tak robia diody.Ak nejde dobíjanie tak kontrolka na brzdy svieti tiež.Obrázek
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“