Zkušenosti a rady ohledně Leganzy
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti a rady ohledně Leganzy
Dobrý den,
jelikož právě přemýšlím o koupi vozu Daewoo Leagnza, chtěl jsem se Vás optat na zkušenosti s ním. Jak jste spokojeni, co vám na voze vadí, na co si doporučujete při koupi dát pozor. Přikládám i odkaz na auto, o které mám vážný zájem. Budu rád za každý Váš poznatek a radu. Zajímá mne především jízdní komfort, cena náhradních dílů, průměrná spotřeba, poruchovost, kvalita zpracování interiéru (na fotografiích vypadá dosti "aušusově") atd. atd...
Předem vám všem děkuji za pomoc, s pozdravem Hron Michal
Daewoo Leganza 2,0i 16V-LPG!!!-AUTOVIVA
jelikož právě přemýšlím o koupi vozu Daewoo Leagnza, chtěl jsem se Vás optat na zkušenosti s ním. Jak jste spokojeni, co vám na voze vadí, na co si doporučujete při koupi dát pozor. Přikládám i odkaz na auto, o které mám vážný zájem. Budu rád za každý Váš poznatek a radu. Zajímá mne především jízdní komfort, cena náhradních dílů, průměrná spotřeba, poruchovost, kvalita zpracování interiéru (na fotografiích vypadá dosti "aušusově") atd. atd...
Předem vám všem děkuji za pomoc, s pozdravem Hron Michal
Daewoo Leganza 2,0i 16V-LPG!!!-AUTOVIVA
Naposledy upravil(a) Michal.Hron dne pát srp 11, 2006 13:07, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Povazuji se za laika amatera, co se tyce aut, takze z pohledu bezneho uzivatele:
- jednotlive volby hlasovani jsou naprosto nevhodne - cernobile. Seriozne nelze vybrat ani jednu moznost
- ja bych si s LPG auto nemrvil, jestli Te zajima jen spotreba a kde a na cem usetrit, kup si radsi starou 120tku s LPG, usetris urcite vic
- aususovej interier je podle me napr. ve Fabii (tvrdy a drsny neprijemny na dotek). Nelibi se mi akorat ten plast ala drevo (at uz je to plast nebo prave drevo - je jedno v jakem aute), podle me je to hrozne kycovite jako sveho casu chromovani, ale bohuzel narozdil od chromovani se jeste i dnes tohle nesmyslne "oblozeni" dela...
- kuze je mozna pekna na prvni pohled, ale z vlastnich zkusenosti vim, ze v zime studi, v lete pali, stale vrze a po case popraska a pohled je to pak zalostny...
- radsi nez kuzi a LPG bych vybiral automatickou klimatizaci
- ty diry po handsfree taky nevypadaji moc vabne, mam je tam totiz taky, pristi tyden si to nechavam odborne "zamaskovat", snad to bude lepsi, nez ted...
- jinak na Tve dotazy najdes odpoved, kdyz si to tu kolem prectes...
- jednotlive volby hlasovani jsou naprosto nevhodne - cernobile. Seriozne nelze vybrat ani jednu moznost
- ja bych si s LPG auto nemrvil, jestli Te zajima jen spotreba a kde a na cem usetrit, kup si radsi starou 120tku s LPG, usetris urcite vic
- aususovej interier je podle me napr. ve Fabii (tvrdy a drsny neprijemny na dotek). Nelibi se mi akorat ten plast ala drevo (at uz je to plast nebo prave drevo - je jedno v jakem aute), podle me je to hrozne kycovite jako sveho casu chromovani, ale bohuzel narozdil od chromovani se jeste i dnes tohle nesmyslne "oblozeni" dela...
- kuze je mozna pekna na prvni pohled, ale z vlastnich zkusenosti vim, ze v zime studi, v lete pali, stale vrze a po case popraska a pohled je to pak zalostny...
- radsi nez kuzi a LPG bych vybiral automatickou klimatizaci
- ty diry po handsfree taky nevypadaji moc vabne, mam je tam totiz taky, pristi tyden si to nechavam odborne "zamaskovat", snad to bude lepsi, nez ted...
- jinak na Tve dotazy najdes odpoved, kdyz si to tu kolem prectes...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-
- Kontaktovat uživatele:
ZměněnoSlam píše:jednotlive volby hlasovani jsou naprosto nevhodne
Možná by to chtělo si o LPG něco přečíst a pak lamentovat na tím, zda LPG auto "mrví" či ne. A namísto sarkastické poznámky o stodváce bych raději uvítal Vaše zkušenosti s automobilem. Jak je vidno z mého dotazu, o stodvace tu nepřemýšlím.Slam píše:ja bych si s LPG auto nemrvil, jestli Te zajima jen spotreba a kde a na cem usetrit, kup si radsi starou 120tku s LPG, usetris urcite vic
S Fábií nesouhlasim, se dřevěným dekorem ano. Hned bych to nechal přes známého profi předělat na hliník...Slam píše:Aususovej interier je podle me napr. ve Fabii (tvrdy a drsny neprijemny na dotek). Nelibi se mi akorat ten plast ala drevo
Jinak kůže je kůže, potřebuji tak trošku reprezentativní vůz... Automatickou klimu bych rád, ale co se dá dělat.
Fórum jsem pročet celé, není ale nad aktuální zkušenosti. Jinak. Palubka je také potažená v kůži nebo se mi to jen z fotografií zdá?
Jinak díky za postřehy, příště by to ale chtělo méně ironie...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
teraz to hlasovanie vyzera o moc lepsie
ta leganza vyzera dobre, ale ma pomerne dost najzdene, pokial nema este aj stocene km - to si dobre over v servis. knizke, ale aj tu niektori vynaliezavci sfalsuju, kazdopadne pri takomto najazdenom pocte km, ak sa tomu nerozumies, si urcite zober mechanika so sebou, aby si potom necaloval kazdy mesiac prachy za nove a nove opravy.
ta leganza vyzera dobre, ale ma pomerne dost najzdene, pokial nema este aj stocene km - to si dobre over v servis. knizke, ale aj tu niektori vynaliezavci sfalsuju, kazdopadne pri takomto najazdenom pocte km, ak sa tomu nerozumies, si urcite zober mechanika so sebou, aby si potom necaloval kazdy mesiac prachy za nove a nove opravy.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
To nebyl sarkasmus, to byla dobre minena rada! Jinak jestli povazujes dalsi nadrz nekde v kufru a dalsi diru nekde na boku a nesmet parkovat na urcitych mistech za jednoznacne klady a prinos funkcnosti a esteticnosti auta, pak nelze nez LPG doporucit...Michal.Hron píše:Možná by to chtělo si o LPG něco přečíst a pak lamentovat na tím, zda LPG auto "mrví" či ne. A namísto sarkastické poznámky o stodváce bych raději uvítal Vaše zkušenosti s automobilem.
Reprezentativni? To je ale protimluv k LPG, ne? Ad klima - urcite to neni jedina Leganza na prodej a vetsina jich autoklimu ma...Michal.Hron píše:Jinak kůže je kůže, potřebuji tak trošku reprezentativní vůz... Automatickou klimu bych rád, ale co se dá dělat.
No moje urcite neni (to by to po par letech vypadalo, brrr). Svetly dily jsou mekci plast, cerny jsou tvrdy...Michal.Hron píše:Palubka je také potažená v kůži nebo se mi to jen z fotografií zdá?
To ale po mne chces prilis...Michal.Hron píše:Jinak díky za postřehy, příště by to ale chtělo méně ironie...
PS: Moje servisni knizka vypada designove stejne jako manual (a pripadne i tehdejsi prospekt - tj. zelenocernobile desky). Podle te fotky to bude u te Tve vyvolene zrejme asi starsi vydani (coz by Ti mohl nekdo potvrdit) anebo homemade falzifikat... A kilometru se neboj, vic zalezi na tom, JAK ty km byly najezdeny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebavili jsme se o funkčnosti a estetičnosti, nýbrž o mrvení/nemrvení auta... A LPG se s reprezentativním vozem dle mého nevylučuje. Koukám, že máte proti plynu nějaké předsudky...Slam píše:Jestli povazujes dalsi nadrz nekde v kufru a dalsi diru nekde na boku a nesmet parkovat na urcitych mistech za jednoznacne klady a prinos funkcnosti a esteticnosti auta, pak nelze nez LPG doporucit...
Jinak jsem se byl poprvé podívat naživo na Leganzu v AutoESA a musím říct, že jsem byl kvalitou zpracování mile překvapen. Palubka je oproti fotografiím velmi hezká a i použité materiály se mi zamlouvají. Jestli mé rozhodování nevyhraje Mondeo, myslím, že mé dalším autem bude právě Leganza.
Jinak díky za rady!
mam legu aj plyn
ak počkaš do večera 20:00 možem napisať o Lege svoje skusenosti mam ju 1,5 roka a plyn 1 rok
Kajsi-Leganza 2.0,SX, 98 kW, LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: mam legu aj plyn
Určitě mám zájem o sepsání zkušeností. Již mám připraveny finance a jsem ve finální fázi rozhodování. Mondeo nebo Leganza? Obojí určitě plyn - nejsem blázen, abych platil 32 Kč za litr po Praze. U Leganzy stále přemýšlím o výše uvedeném automobilu. Zajímalo by mne, co při koupi prohlédnout, na co se zaměřit atp. Také mne zajímají jízdní vlastnosti automobilu. Tvrdí se, že jsou maximálně průměrné, lépe řečeno oproti srovnatelné konkurenci podprůměrné. Jakou máte spotřebu plynu při běžné jízdě? Jsem klidný řidič, na rovince si ale dvoulitříka rád provětrám... Jaká je stabilita vozu, přesnost řízení? Asi není nutné dál klást otázky, snad jsem Vás dostatečně navedl k rozpovídání se.kajsi píše:ak počkaš do večera 20:00 možem napisať o Lege svoje skusenosti mam ju 1,5 roka a plyn 1 rok
Předem mnohokráte děkuji.
Ahoj, jsem uživatel vozu Leganza 2,2 , který byl již na plyn přestavěn, když jsem jej kupoval a zatím žádný problém. Díru z boku taky nemám lze řešit pod viko na benzín, ale je třeba redukci. Mám automat (klima i převod.) a kůži taky, je velmi praktická, ale musí se ošetřit (velur se musí taky čistit). Zato na pumpě si to užívám, plná asi za 700-750 a plním tak 53 l. Kufr mi stačí i když se zmenšil. S plynem jsem jezdil už s esperem asi 2 roky a taky ok.
Re: mam legu aj plyn
Ja sice nejezdil ve vsech autech dostupnych v CR , ale v tech, co jsem se vozil delsi dobu, mi Lega prisla zatim nejlepsi (Skodovky, Fiat Croma, Ford Scorpio...). Dodnes si pamatuju na pocit, kdyz jsem si do ni sedl poprve - perfektni vyhled, pohodlne sedacky (ani tvrde, ani mekke). Prijemny (aspon pro me) zvuk motoru, pekny design uvnitr i venku (a neni navic tak okoukany).Michal.Hron píše:U Leganzy stále přemýšlím o výše uvedeném automobilu. Zajímalo by mne, co při koupi prohlédnout, na co se zaměřit atp. Také mne zajímají jízdní vlastnosti automobilu. Tvrdí se, že jsou maximálně průměrné, lépe řečeno oproti srovnatelné konkurenci podprůměrné.
Jezdim 95% jen po meste, takze tezko muzu zodpovedne hodnotit jizdni vlastnosti. Adaptivni posilovac rizeni, ABS, TCS, ECU, zadni naprava viceprvkova se stabilizatorem, takze uplna tragedie to byt snad nemuze, podvozek je laden spis do mekka (coz me tez vyhovuje, nemam rad kostitrasy). Tempomat je fajn vec, nastavitelna tuhost tlumicu zrejme taky (nemam sanci to vyzkouset tak, abych to poznal).
Kazdy ma jine potreby a pozadavky, takze vybrat si musis nakonec stejne jen ty sam. Nech se v tom svezt a uvidis, univerzalni auto vyhovujici vsem neexistuje...
Co se tyce zavad, vsechno se muze po... Nema smysl to resit pred koupi auta, kdyz se neco po.. tak to hold vymenis. Pry dost reznou brzdy, ale nemyslim, ze dily na Daewoo jsou nejak drahe, aby se to nedalo bezinfarktove vymenit. Kdyz jsem kupoval auto ja, tak jsem treba koukal specialne na koncovy dil vyfuku a prisel mi dobry (resp. nejlepsi, co jsem zatim videl ) a byla to prvni vec, co mi v servisu menili.
Protože mám leganzu jen tři měsíce, tak zkušenosti moc nemám. Najel jsem deset tisíc vyměnil pár dílů a je to hodně muzyky za málo peněz. Spotřeba u automatu 2,2 mám okolo 11l, proto si plyn jen chválím. Mohu jen doporučit. Přestavba na plyn stojí okolo 25000,- kč, tak si vyber jakekoli auto, které se ti bude zdát dobré. Pro díly jezdím do polska, kvalita stejná za podstatně méně peněz.