odmietnutie servisnej prehliadky

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
hroch

odmietnutie servisnej prehliadky

Příspěvek od hroch »

Keď som mal najazdených cca 25 tis. dal som si namontovat LPG. Bolo mi jasne co vsetko riskujem co sa tyka zaruky na motor. Keď som bol na servisnej prehliadke po 30 tis. tak mi ju v pohode spravili. Keď som chcel ist teraz po 45 tis.(ten isty servis) tak mi ju odmietli spravit, ze dostali nejake interne nariadenie ktore zakazuje vykonavat kontrolu autam s LPG. Tak som napisal mail vsetkym autorizovanym servisom na strednom slovensku ci nie su ochotni spravit prehliadku. Su to uz dva tyzdne a ziadna odpoved. Neviete mi niekto poradit ci sa da s tym nieco urobit, alebo si mam spravit prehliadku sam ale to uz padne zaruka na komplet cele auto.
Kalos hatchback 1.2, LPG červená 73L 105000km
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..no teraz je momentaalne na slovensku nejaky "legislativny" problem..
co sa tyka osveceny a pod. pre vozy z LPG pohonom..
..
su volake nove tlaciva a podmienky TK, servisy nemaju tlaciva,
zariadenia, povolenia od uradov..a pod..

cize ak jazdish z autom na LPG, a este nemash technicku kontrolu na LPG podla "novej vyhlasky ci zakona"
..porusijesh zakon, mozesh dostat pokutum nozu ti zabavit auto..
..jednoducho povedane nesmiesh ho pouzivat..

..zato ti mozno odmietli spravit garancku..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
ppp

Příspěvek od ppp »

Nieco mi uslo? ALebo ten "novy" zakon nie je az taky novy? Niezeby som zmeny v zakonoch az tak velmi sledoval ale toto by som sa snad dozvedel, mam iste zdroje co sa tyka lpg.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no ja viem ze je nejaky problem..
ze su nove tlaciva, ktore nikdo nemaa..
a SlovDekra nexe ani vydavat TK na vozy z LPG..
momentaalne..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Podle mně jde spíš o to že nemaj dílnu zařízenou na servis aut s plynem. Museli by mít odvětrávání a nevim co ještě. Je toho nařízenýho celkem dost. O nějakou homolagaci asi nepůjde. Zus se zeptat někoho, kdo prodává auta i s plynem. Většinou to ale bejvá tak, že na předpisy kašlou a plynový auto normálně servisujou.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ppp

Příspěvek od ppp »

JRD -> to sa mi zda trochu divne, nikdy ziadne tlaciva neboli a na stk bolo treba naviac len protokol o tk lpg ktory si mohol kazdy vyplnit ako chcel kym tam bolo napisane ze ide o protokol o kontrole technickeho stavu, spravne cisla opisane z dvojharku z montaze a stempel s podpisom niekoho kto ma na to opravnenie. Viem ze je vsetko mozne ale toto mi pripada ako vyspekulovanost niekoho na nejakej stk. Ale ako vravim preverim a uvidim.
whisky22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky22 »

Co som ja videl v telke v spravach tak sa to tyka novo instalovanych splynovacov. Na to vyzaduju nejake nove tlaciva od montaznych firiem, aby to policajti mohli zapisat do technicaku. A ze vraj tieto tlaciva nie su a na starych tlacivach to nechcu policajti schvalovat. Co sa tyka starych instalacii ktore su zapisane v TP tak s tym nemoze byt problem ani u policajtov ani na STK.
"Milan" Leganza 2,0 CDX full vybava, color 69U, LPG Lovato-Lovtec, model98, 183000 km + Babetta r.1995
Odpovědět

Zpět na „KALOS“