Manžety napoloosiach

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Ján Babarík

Manžety napoloosiach

Příspěvek od Ján Babarík »

Chcem sa podeliť o nepríjemnú skúsenosť. Praskla mi vonkajšia manžeta na ľavej poloosi. V servise mi poradili, že keď to budú otvárať bolo by vhodné vymeniť aj vnútornú - súhlasil som. Zhruba za hodinu nemali čo robiť zaplatil som a odišiel. Na druhý deň po prejdení cca 40km mi vypadla poloos od prevodovky.Vytiekol takmer všetok olej. Dal som sa oddiahnuť do servisu. Skonštatovali, že ju zle nasadili. Následná oprava trvala asi 1,5 hodiny aj s kompletnou výmenou oleja v prevodovke. Keď som videl čo treba urobiť (teraz som sa už od auta nepohol) pevne som sa rozhodol, že na budúce si to urobím doma úplne bez problémov. Takže bacha na servisi sú to majstri.
nubik
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Ta vnitřní manžeta mi snad nikdy u žádného auta nepraskla, je totiž daleko méně namáhaná než ta vnější. Bohužel se někdy člověk dostane k "opravdovým odborníkům". Možná by stálo za to dozvědět se, kde se takoví machři nacházejí a kterému servisu se máme vyhnout obloukem 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
simone
Kontaktovat uživatele:

servis

Příspěvek od simone »

No odborníkov mame aj na slovensku v Košiciach mi tvrdili že sa na Nubire nedá vzmeniť na prednej náprave silentbok len s celou nápravou :lol: :lol: .V Rožňave to vymenili za dve tri hodinky za smiešný peniaz :)
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

Když jsme u těch poloos - vzpomínám si, jak mi na Gardečku taky upadla, naštěstí to bylo při odbočování v min. rychlosti - některé imbusy se vyšroubovaly, některé zlomily. V ten okamžik, kdy jsem uslyšel tu ránu, by se ve mně krve nedořezal :( Druhý den jsem to svištěl 150 po dálnici - stát se to v té době...
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
ppp

Re: servis

Příspěvek od ppp »

simone píše:No odborníkov mame aj na slovensku v Košiciach mi tvrdili že sa na Nubire nedá vzmeniť na prednej náprave silentbok len s celou nápravou :lol: :lol: .V Rožňave to vymenili za dve tri hodinky za smiešný peniaz :)
Prosim Ta ktory servis v Roznave mas na mysli? Velmi sa tam nevyznam, ale obcas tam mam cestu takze by som to vyuzil ak su sikovni. Najst servis v ktorom vedia co robia je dost tazke a niekedy sa tam oplati ist aj cez celu republiku.
simone
Kontaktovat uživatele:

predajna

Příspěvek od simone »

Je to v Rožňave hladaj predajnu OPEL/PEUGEOT a CHEVROLET tam v tom areali je aj ten servis. Ina taka predajna tam neni je to mestka časť Brzotín
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
ppp

Re: Manžety napoloosiach

Příspěvek od ppp »

Otvaram staru temu, kedze nechem zakladat dalsiu, aj ked neviem...

Mate niekto skusenosti s vymenou, pouzivanim dnesnych univerzalnych neoprenovych prevliekacich manziet na poloosy? Teda tychto:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o9gMxzJH4k

Maju mizernu/rovnaku/dlhsiu zivotnost nez napr. originaly, alebo nejake dobre nahrady?
Pytam sa preto, lebo by som tento rok rad vymenil vonkajsie manzety na nubire, tie su vo vnutornych zahyboch popraskane, aj ked est enie su roztrhnute. A manzety kupene z polska su smejdy z tvrdej gumy len s 3 zahybmi. Mam sice jednu z krce alebo drafelu, ktora je makka a ma 5 zahybov a este mam jednu 3 zahybovu ale z makkej gumy zo sady z novym klbom, ale toto sa mi celkom pozdava. Sice by som ich nenavliekal takto, pretoze by som poloos radsej rozobral a tyc obrusil a natrel ale teoreticky sa tie manzety nicia ohybanim. A neopren je podla mna dost ohybny, takze by teoreticky mohol vydrzat dlhsie. Hladam vsak prakticke skusenosti. A ujo google toho vela neprezradil.
ppp

Příspěvek od ppp »

A este jednu otazku, ako zatahujete taketo pasky? Ak teda nemate na to spravne naradie.
pasku 1 by mozno slo kliestami na klince ale mam obavy aby som jej neublizil a pasku 2 mozno skrutkovacom a dlhymi kliestami, ale asi existuju aj lepsie moznosti.
paska1.jpg
paska1.jpg (97.98 KiB) Zobrazeno 3250 x
paska2.jpg
paska2.jpg (7.81 KiB) Zobrazeno 3250 x
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

[quote="ppp"]Otvaram staru temu, kedze nechem zakladat dalsiu, aj ked neviem...

Mate niekto skusenosti s vymenou, pouzivanim dnesnych univerzalnych neoprenovych prevliekacich manziet na poloosy? Teda tychto:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o9gMxzJH4k

Tak to je super :!: :!:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
rolt

Příspěvek od rolt »

[quote="ppp"]A este jednu otazku, ako zatahujete taketo pasky? Ak teda nemate na to spravne naradie.
pasku 1 by mozno slo kliestami na klince ale mam obavy aby som jej neublizil a pasku 2 mozno skrutkovacom a dlhymi kliestami, ale asi existuju aj lepsie moznosti.

Aj ked neskoro som si vsimol,ale ja pouzivam len tie prve pasky,tie sa daju stiahnut stipackami a da sa aj celou silou,paska nepovoli a drzi dobre.Na druhu pasku je viacero pripravkov,ale nepouzivam ju,naco ked som spokojny s prvou. Raz som to skusil ako to ty pises srobovakom a tahal som stipackami,ale nepodarilo sa mi to dost silno zatiahnut a na 3 pokus som prepichol manzetu.Najlacnejsie som nasiel nieco taketo.
http://www.proauto-obchod.sk/inshop/kat ... -1833.html
Vypravca

Příspěvek od Vypravca »

Tak ten videonavod je super.
Len ci ich dostat aj u nas? A kolko stoja?
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
Richard

Příspěvek od Richard »

to je dobrý..... kde se to dá koupit ? a kolik ty universální stojí?
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
ppp

Příspěvek od ppp »

rolt: uz mam ten pripravok na pasky s okom, niekde na ebay, za polovicku toho co chcu na slovensku, sice hobby verziu ale na moje pouzitie to postaci a ta hobby vezia vie prebytok pasky aj usmiknut, zatial co najlacnejsia akoze uz nie hobby nevie.

vypravca, richard: u nas ich tiez urcite niekde dostat ale kde to netusim, ale ja som si ich kupil na ebay, stali o trochu menej nez originaly, tak uvidime ci sa rozpadnu hned alebo vydrzia, len ich este musim vymenit ale to az ked budem robit zadnu napravu, tak popritom sa zvezu aj predne poloosy. Len dufam, ze ich potom dobre utiahnem, prvy raz, ked som menil lozisko som lavu poloos slabo utiahol. A nielen tu.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“