Povinné svícení
Moderátor: Blue Lanos
Povinné svícení
Ahoj kalosáci
Tak jsem chtěl dělat chytrého a stroskotal jsem na angličtině. Víte někdo, jak, nebo kde se dá přeinstalovat elektrika pro blížící se povinnost trvalého svícení? Buď automatické rozsvícení po nastartování, nebo zvukovou informaci, že nesvítím. Zaměnil bych ji s radostí za zvukové upozornění, že mám klíček v zapalování při otevřených dveří. To by bylo super.
Tak jsem chtěl dělat chytrého a stroskotal jsem na angličtině. Víte někdo, jak, nebo kde se dá přeinstalovat elektrika pro blížící se povinnost trvalého svícení? Buď automatické rozsvícení po nastartování, nebo zvukovou informaci, že nesvítím. Zaměnil bych ji s radostí za zvukové upozornění, že mám klíček v zapalování při otevřených dveří. To by bylo super.
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..mm...
no ja obvikle viazem "podobne chobotinky" na "beziaci motor"..
..
teda na kontrolku oleja..
(lebo tu je 99% pravdepodobnost, ze ked kontrolka nesviti, tak motor bezi..)
prip. to naviazat na kontrolku dobijania,
..ale jak to presne urobit na elektrike kalosa, ti asik teraz neporadiiim..
no ja obvikle viazem "podobne chobotinky" na "beziaci motor"..
..
teda na kontrolku oleja..
(lebo tu je 99% pravdepodobnost, ze ked kontrolka nesviti, tak motor bezi..)
prip. to naviazat na kontrolku dobijania,
..ale jak to presne urobit na elektrike kalosa, ti asik teraz neporadiiim..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
Re: Povinné svícení
Asi záleží na roku výroby kalose. Já když nechám zapnutá světla, tak po vypnutí motoru zhasnou a svítí podsvícení palubní desky. Po otevření dveří zhasne i to podsvícení. Samozřejmě když potom nasednu a nastartuju, světla se rozsvítí. Takže u novějších kalosů (mám r. v. 2005) není nutné upravovat nic, alespoň doufám.Zdeněk Zapletal píše:Ahoj kalosáci
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
[quote="Mirek"]
je to tak....svetlá svietia... a Kalosko svieti celý rok
dufam, že aj u nás to svietenie čoskoro už schvália, lebo fakticky sú autá so zapnutými svetlami videť daleko skôr..... a niektoré farby áut takmer splývajú s vozovkou
je to tak....svetlá svietia... a Kalosko svieti celý rok
dufam, že aj u nás to svietenie čoskoro už schvália, lebo fakticky sú autá so zapnutými svetlami videť daleko skôr..... a niektoré farby áut takmer splývajú s vozovkou
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
Prve auta nesvietilo vobec len sem tam si v noci prisvietili, neskor sa uz muselo svietit celu noc,dalsie roky priniesli ze sa musi svietit pri znizenej viditelnosti aj cez den ,dalej uz aj pri oblacnosti a teraz cely den ,tomu sa hovori vrchol evolucie:),a co bude potom ked uz vodici nebudu vidiet ani tie biele svetla?
první majitelé aut se při setkaní na silnici zastavili, potřásli si rukou poklábosili a pravděpodobně se znali i jmény proč ne? nic jim nehrozilo...ax píše:Prve auta nesvietilo vobec len sem tam si v noci prisvietili, neskor sa uz muselo svietit celu noc,dalsie roky priniesli ze sa musi svietit pri znizenej viditelnosti aj cez den ,dalej uz aj pri oblacnosti a teraz cely den ,tomu sa hovori vrchol evolucie:),a co bude potom ked uz vodici nebudu vidiet ani tie biele svetla?
... dneska to bohužel nejde a myslím, že to není o slepotě. v hustém provozu se ti u osvětlených aut jednodušeji odhadují rychlosti aut jedoucích proti tobě i za tebou a máš tedy více informací jestli se ti podaří provést předjíždění, objíždění překážek a nebo přejíždění v pruzích na dálnici - to je sice informace, kterou všichni řidiči znají, ale někteří spořínci to pořád okecávají...
Tak s tímhle absolutně a stoprocentně souhlasím.Tompetr píše: ... dneska to bohužel nejde a myslím, že to není o slepotě. v hustém provozu se ti u osvětlených aut jednodušeji odhadují rychlosti aut jedoucích proti tobě i za tebou a máš tedy více informací jestli se ti podaří provést předjíždění, objíždění překážek a nebo přejíždění v pruzích na dálnici - to je sice informace, kterou všichni řidiči znají, ale někteří spořínci to pořád okecávají...
Celodenně jsem svítil, i když to ještě nebylo v zákoně a jsem přesvědčený, že to význam má obrovský !
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... zaradenie=
ešte to nemám, ale asi to vyriešim takto. som dosť zábudlivý.
sú aj iné ponuky, ale princíp ten istý.
ešte to nemám, ale asi to vyriešim takto. som dosť zábudlivý.
sú aj iné ponuky, ale princíp ten istý.
1,2 - 53kw strešnýboxG&V