Povinné svícení

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
pleto

Povinné svícení

Příspěvek od pleto »

Ahoj kalosáci
Tak jsem chtěl dělat chytrého a stroskotal jsem na angličtině. Víte někdo, jak, nebo kde se dá přeinstalovat elektrika pro blížící se povinnost trvalého svícení? Buď automatické rozsvícení po nastartování, nebo zvukovou informaci, že nesvítím. Zaměnil bych ji s radostí za zvukové upozornění, že mám klíček v zapalování při otevřených dveří. To by bylo super.
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..mm...
no ja obvikle viazem "podobne chobotinky" na "beziaci motor"..
..
teda na kontrolku oleja..
(lebo tu je 99% pravdepodobnost, ze ked kontrolka nesviti, tak motor bezi..)
prip. to naviazat na kontrolku dobijania,

..ale jak to presne urobit na elektrike kalosa, ti asik teraz neporadiiim..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Mirek

Re: Povinné svícení

Příspěvek od Mirek »

Zdeněk Zapletal píše:Ahoj kalosáci
Tak jsem chtěl dělat chytrého a stroskotal jsem na angličtině. Víte někdo, jak, nebo kde se dá přeinstalovat elektrika pro blížící se povinnost trvalého svícení? Buď automatické rozsvícení po nastartování, nebo zvukovou informaci, že nesvítím. Zaměnil bych ji s radostí za zvukové upozornění, že mám klíček v zapalování při otevřených dveří. To by bylo super.
Asi záleží na roku výroby kalose. Já když nechám zapnutá světla, tak po vypnutí motoru zhasnou a svítí podsvícení palubní desky. Po otevření dveří zhasne i to podsvícení. Samozřejmě když potom nasednu a nastartuju, světla se rozsvítí. Takže u novějších kalosů (mám r. v. 2005) není nutné upravovat nic, alespoň doufám.
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

U našeho rodinného Kalosa rv. 2004 tohle nefachčí...po vypnutí motoru a otevření dveří zůstanou svítit obrysovky...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

[quote="Mirek"]

je to tak....svetlá svietia... a Kalosko svieti celý rok
dufam, že aj u nás to svietenie čoskoro už schvália, lebo fakticky sú autá so zapnutými svetlami videť daleko skôr..... a niektoré farby áut takmer splývajú s vozovkou
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
mino

Příspěvek od mino »

U mňa tiež svietia obrysovky. Ale dávam si na svetlá pozor. Tiež som toho názoru že treba svietiť celý rok, tak to aj robím. Ale jeden náš zákazník na favorite to vyriešil po svojom. Na volante má na ružovom papieriku asi 3 cm písmenami nápis- Vypni svetlá :lol: [/b]
Škoda Roomster TSI
ax

Příspěvek od ax »

Prve auta nesvietilo vobec len sem tam si v noci prisvietili, neskor sa uz muselo svietit celu noc,dalsie roky priniesli ze sa musi svietit pri znizenej viditelnosti aj cez den ,dalej uz aj pri oblacnosti a teraz cely den ,tomu sa hovori vrchol evolucie:),a co bude potom ked uz vodici nebudu vidiet ani tie biele svetla?
Tompetr

Příspěvek od Tompetr »

ax píše:Prve auta nesvietilo vobec len sem tam si v noci prisvietili, neskor sa uz muselo svietit celu noc,dalsie roky priniesli ze sa musi svietit pri znizenej viditelnosti aj cez den ,dalej uz aj pri oblacnosti a teraz cely den ,tomu sa hovori vrchol evolucie:),a co bude potom ked uz vodici nebudu vidiet ani tie biele svetla?
první majitelé aut se při setkaní na silnici zastavili, potřásli si rukou poklábosili ;) a pravděpodobně se znali i jmény 8) proč ne? nic jim nehrozilo... :roll:

... dneska to bohužel nejde a myslím, že to není o slepotě. v hustém provozu se ti u osvětlených aut jednodušeji odhadují rychlosti aut jedoucích proti tobě i za tebou a máš tedy více informací jestli se ti podaří provést předjíždění, objíždění překážek a nebo přejíždění v pruzích na dálnici - to je sice informace, kterou všichni řidiči znají, ale někteří spořínci to pořád okecávají...
Habron

Příspěvek od Habron »

Tompetr píše: ... dneska to bohužel nejde a myslím, že to není o slepotě. v hustém provozu se ti u osvětlených aut jednodušeji odhadují rychlosti aut jedoucích proti tobě i za tebou a máš tedy více informací jestli se ti podaří provést předjíždění, objíždění překážek a nebo přejíždění v pruzích na dálnici - to je sice informace, kterou všichni řidiči znají, ale někteří spořínci to pořád okecávají...
Tak s tímhle absolutně a stoprocentně souhlasím. -i

Celodenně jsem svítil, i když to ještě nebylo v zákoně a jsem přesvědčený, že to význam má obrovský !
gusto

Příspěvek od gusto »

http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... zaradenie=

ešte to nemám, ale asi to vyriešim takto. som dosť zábudlivý.
sú aj iné ponuky, ale princíp ten istý.
1,2 - 53kw strešnýboxG&V
Odpovědět

Zpět na „KALOS“