Když zapnu klimu, kontrolka svítí, větrák fouká, ale klima zapne až po nějaké době cca 5-10min, je to poznat jednak podle snížení otáček motoru a pak podle vzduchu z větráku. Nemáte někdo zkušenost nebo nápad, v čem by mohl být problém? Díky za každý tip.
P.
Nubira - Zpožděný náběh klimy
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
- vado
- Kontaktovat uživatele:
No, o klimatizacii tu bolo popisane velmi vela, skus zadat do vyhladavania "klima" a mas co citat na cely den.
Robi to zakazdym, alebo len pri prvom zapnuti ? Ak uz klima bezi, vypnes ju a hned zapnes, roztoci sa kompresor ? Alebo to trva dlhu dobu zakazdym ? Ak to robi iba po prvom zapnuti, moze to byt napriklad nizky tlak media. Nabehne asi az potom, co sa medium ohreje od motora a snimac tlaku povoli rozbeh kompresora. Je mozne, ze ti vyfucalo medium cez nejaku prasklinu chladica (dost casta zalezitost), alebo "len tak". Bezna vydrz media je 3 - 4 roky, potom to treba dotlakovat (ak je system v poriadku, bez prasklin)
Co ma este napada, moze byt problem s elektrospojkou - zaseknuta, chybne privodne kontakty, pripadne problem so snimacom teploty, spinave kontakty na rele, ktore spina elektrospojku, zblbnuta riadiaca jednotka ...
Robi to zakazdym, alebo len pri prvom zapnuti ? Ak uz klima bezi, vypnes ju a hned zapnes, roztoci sa kompresor ? Alebo to trva dlhu dobu zakazdym ? Ak to robi iba po prvom zapnuti, moze to byt napriklad nizky tlak media. Nabehne asi az potom, co sa medium ohreje od motora a snimac tlaku povoli rozbeh kompresora. Je mozne, ze ti vyfucalo medium cez nejaku prasklinu chladica (dost casta zalezitost), alebo "len tak". Bezna vydrz media je 3 - 4 roky, potom to treba dotlakovat (ak je system v poriadku, bez prasklin)
Co ma este napada, moze byt problem s elektrospojkou - zaseknuta, chybne privodne kontakty, pripadne problem so snimacom teploty, spinave kontakty na rele, ktore spina elektrospojku, zblbnuta riadiaca jednotka ...
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
-
tak to je asi úplně vše....
tys někdy tu spojku rozebíral? Mě to dělalo v zimě i po dotlakování...
musí se vyprázdnit medium když ji rozebíráš?
Ještě mě napadl přidřený kompresor (málo nebo vůbec mazacího media) je to syntetika PAG... a pokud není v kompresoru, zadře se....ale nevím, jak zkontrolovat hladinu, nebo jak se to vůbec kontroluje.... nechci to posrat ještě víc a nerad bych zase doplňoval klimu kvůli mému zásahu a následnému úniku..... tak vyčerpávající----
tys někdy tu spojku rozebíral? Mě to dělalo v zimě i po dotlakování...
musí se vyprázdnit medium když ji rozebíráš?
Ještě mě napadl přidřený kompresor (málo nebo vůbec mazacího media) je to syntetika PAG... a pokud není v kompresoru, zadře se....ale nevím, jak zkontrolovat hladinu, nebo jak se to vůbec kontroluje.... nechci to posrat ještě víc a nerad bych zase doplňoval klimu kvůli mému zásahu a následnému úniku..... tak vyčerpávající----
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- vado
- Kontaktovat uživatele:
NIe, spojku som nerozoberal, je to znitovane, ale rozoberat sa to vraj da bez uniku media zo systemu. Kolko oleja je v systeme, to sa asi jednoducho zistit neda. Da sa zistit iba tlak v systeme, ale ten nic nehovori o tom, kolko je tam media a oleja. Asi jediny sposob je ist za servisakom a nechat si "vycucat" system, skontrolovat na tesnost a potom ho znovanaplnit. Pri naplnani sa tam dava aj olej.
Inak, na tieto veci nie som odbornik, ale teraz som absolvoval vymenu chladica klimy a pytal som sa servismana na kadeco mozne a ocumoval som. Podrobnejsie pozri
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=6175
Inak, na tieto veci nie som odbornik, ale teraz som absolvoval vymenu chladica klimy a pytal som sa servismana na kadeco mozne a ocumoval som. Podrobnejsie pozri
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=6175
V.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nechal doplnit medium u chladničkáře cca za 500,-. Před tím se mi stalo, že jsem zapnul klima, to se rozběhlo a běželo cca 10min.Po vypnutí zapalování a po opětovném nastartování a jízdě mě začalo klima zapínat a vypínat v intervalu asi 10sec. Dojel jsem domů a když jsem zajížděl do garáže, zjistil jsem, že se mi pod autem objevila skvrnka od oleje.Rozhodl jsem se, že zajedu k technikovi.Nedalo mi to a ještě jsem to druhý den zkusil projet a od té doby zase nic a všechno funguje perfektně.Pak se v tom vyznej
NUBIRA 1,6SE,KOMBI, r.v.01,stříbrná metalíza,GOODYEAR HYDRAGRIP 185/65/R14,PANASONIC CQ-C3303N 4x50W
re
Teplotním čidlem to asi nebude, dělalo mi to pokaždé. Venku vedro cca 24C, po nastartování a jízdě 10min to zaplo. Pak jsem parkoval asi čtvrt hoďky, a po nastartování stejné, zase to seplo až po cca 10 min jízdy. Předtím to bylo na naplnění v servisu. Jinak nějakej olej pod autem je trušku nakapanej a i chladící kapalina (asi, je to růžový), ale je to jen pár kapek a až po zahřátí, za studena to nekape. Tak nevim.
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
O klimce (o tom našem případu) jsem tu už napsal asi dost, tak se přidám s tím jak to dopadlo. Resp. nám nespínala vůbec....a bylo to tím médiem. Bylo dolito a spíná nám hned a během pár vteřin začne foukat studený(ledový) vzduch. Takže bych se ve tvém případě přiklonil k PETRMovi (bodejť by ne, když je to odborník, že ).
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.