voda v kufri

Moderátor: Blue Lanos

Michal M.

voda v kufri

Příspěvek od Michal M. »

Dobry den,
Vzdy ked zaprsi mam trochu vody v kufri a nemozem dojst na to odkial. Existuje sposob ako to 100% zistit.
Rozmyslal som nad tym,ze sa zavrem do kufra aj s baterkou a pojdem na umyvarku a pozriem kade to ide.
Ale neviete o lepsom sposobe ako to zistit. Uz je tam je dost, stieklo to vsetko do priestoru kde je rezerva.
Daewoo Espero 1.5 16V DOHC (66kW), 1996, LPG (Lovato-LDW01), 230 000 km (15.10.2010)
Reklama

ppp

Příspěvek od ppp »

Pozri v lavom blatniku odtokovu hadicku ktora ide z telesa ktore vysuva antenu nadol cez gumovu prechodku. Ta byva upchata a MilanK mal v zime pekne orosene (a nasledne zladovatele) veko kufru. Po jej vycisteni to vraj uz ma ok.
Granko

Příspěvek od Granko »

no, ja som raz nasiel kompletne premoceny lavy zadny pas, takze mi to muselo natiect do toho navijacieho bubna (ktory je dost vysoko a dost mimo namontovany). netusim odkial to tam natieklo, ale odvtedy som to neriesil. ked to niekto odhalite, dajte mi vediet :)
Michal M.

Příspěvek od Michal M. »

Dakujem, pozriem tu hadicku, a ked stihnem cez vikend tak vyskusam to umyvarku. Ak nieco zistim dam vediet.
Daewoo Espero 1.5 16V DOHC (66kW), 1996, LPG (Lovato-LDW01), 230 000 km (15.10.2010)
Dan

Re: voda v kufri

Příspěvek od Dan »

Michal M. píše:Dobry den,
Vzdy ked zaprsi mam trochu vody v kufri a nemozem dojst na to odkial. Existuje sposob ako to 100% zistit.
Rozmyslal som nad tym,ze sa zavrem do kufra aj s baterkou a pojdem na umyvarku a pozriem kade to ide.
Ale neviete o lepsom sposobe ako to zistit. Uz je tam je dost, stieklo to vsetko do priestoru kde je rezerva.
Nevím jak u Espera, ale u Racera jsem měl svého času pomalu celou rezervu i s nářadím ve vodě. Byl ucpaný odtokový otvor dole a voda tam tekla, taky nevím jak, někde kolem gumového těsnění kufru. Pomohlo celé ho sundat, komplet očistit od všeho bordelu a nalepit zpět silikonem. Jen jsem ho nenasunoval nadoraz, ale nechal ho o cca 2-3 mm povysunuté, protože bylo hodně otlačené.. Od té doby mám pokoj..
Lacetti 1.8 SW světle zelená metalíza 35U, předtím Racer 1.5 GSi 8V 1993
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

tak voda se do kufru dostává poměrně jednoduše buďto špatným těsněním kolem víka kufru a nebo kolem horního uložení zadních tlumičů . Je to pod bočním plastem v kufru a je tam malá krytka a tu když sundáš a zahoupeš za hranu kufru jakoby auto pérovalo tak se ty gumy nesmí pohybovat a ještě tam bývá vidět stopa od bláta já měl takhle taky uplně plný kufr vody pak je potřeba vyměnit ty gumy a takovou vymezovací trubičku ;)
MilanK
Kontaktovat uživatele:

hu

Příspěvek od MilanK »

ppp píše:Pozri v lavom blatniku odtokovu hadicku ktora ide z telesa ktore vysuva antenu nadol cez gumovu prechodku. Ta byva upchata a MilanK mal v zime pekne orosene (a nasledne zladovatele) veko kufru. Po jej vycisteni to vraj uz ma ok.
Tak ako vravis po precisteni tej hadicky je v kufri suchucko...
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No tak to ste vyřešili to , že se vám v kufru drží voda , ale né to kudy se tam bere :roll:
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

mm...

no ono sa tam moze uz aj brat nejakou to dierkov v blatniku...ze ano.. "za ta leta"
..ale mne tam zatekalo cez tesnenie.. na nexii samozrejme..
peter NR

Příspěvek od peter NR »

petrm píše:No tak to ste vyřešili to , že se vám v kufru drží voda , ale né to kudy se tam bere :roll:
diky za radu - budem menit tie gumy na tlmicoch... -i

a este jeden tip pre vsetkych - v podblatniku za PZ kolesom je taky plast co kryje trubky od hrdla nadrze - po zime som v nom mal nabite asi dve kila blata... ono je to aj zdola otvorene, takze staci po tom plaste chvilu klopkat a pomaly to vypada... idealne miesto na drzanie vlhkosti, nie? myslim, ze po case by mi aj tade tieklo do kufra :twisted:
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ppp

Příspěvek od ppp »

petrm píše:No tak to ste vyřešili to , že se vám v kufru drží voda , ale né to kudy se tam bere :roll:
Neviem ci to bola reakcia na tu precistenu hadicku s naslednymi suchotami v kufri :) ale ak ano, tak prave ta hadica bol zdroj vody, teda voda normalka pritekala cez antenu lenze nemala kade odtekat kedze hadicka bol anepriechodzia a tak si uz voda nasla cestu z anteny von do blatnika. Ja som tam mal pri kupe auta asi pol litra, teraz je tam uz sucho.

Ale zase som zistil ze sa mi drzi voda vo veku kufra a este par hodin po dazi vytekala cez odvodnovacie otvory potom co som kufor otvoril. Takze bude nasledovat vycistenie dutin veka a vyliatie rezistinom.
peter NR

Příspěvek od peter NR »

ppp píše:prave ta hadica bol zdroj vody...
...ale urcite nie jediny, lebo moj otvor po antene si videl (je zaslepeny) a vlhko v kufri mam...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ppp

Příspěvek od ppp »

Tak to bude zakernejsi pripad. Mne sa v kufri rozlieva este aj mineralka (z pramena) ktoru pretlaci cez uzaver bandasiek po natlakovani a den dva po vybrati flias je v kufri suchucko.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

ppp píše:
Neviem ci to bola reakcia na tu precistenu hadicku s naslednymi suchotami v kufri :) ale ak ano, tak prave ta hadica bol zdroj vody, teda voda normalka pritekala cez antenu lenze nemala kade odtekat kedze hadicka bol anepriechodzia a tak si uz voda nasla cestu z anteny von do blatnika. Ja som tam mal pri kupe auta asi pol litra, teraz je tam uz sucho.

Ale zase som zistil ze sa mi drzi voda vo veku kufra a este par hodin po dazi vytekala cez odvodnovacie otvory potom co som kufor otvoril. Takze bude nasledovat vycistenie dutin veka a vyliatie rezistinom.
No jasně jestli ti tam teklo anténou a tak je to OK mě šlo o to že když vyčistíš hadičku aby ti vytékala voda bez zjištění kudy tam jde není to oprava a z toho cos napsal před tím sem to jaksi nevyčetl ;) pohoda
erikm1

Příspěvek od erikm1 »

Voda mi tiekla pod plast ako su hmlovky a odtial do kufra. Vyriesil to silikon.
'96 ESPERO 1,5 DOHC, 130k, Jensen Audio, 4xMacAudio, Sub Jensen :)
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“