UNIVERZALNI MODIFIKATOR

Moderátor: Blue Lanos

qw11

UNIVERZALNI MODIFIKATOR

Příspěvek od qw11 »

Zdravim chcem sa spitat ci ma niekto skusenosti s tymto produktom predavanym cez TV.Pre upresnenie je to pripravok ktory sa pridava do oleja a mal by znizovat trenie v motore.Oplati sa to kupit do matiza?Aky je na to vas nazor?
Reklama

Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Nevím nic o tomhle konkrétním přípravku, ale mám velkou nedůvěru vůči všemu, co prodávají v TV...navíc pokud by to doopravdy fungovalo, tak by to tam přidal už výrobce oleje...navíc to pravděpodobně bude obsahovat chlor, což sežere všechna těsnění...když už investovat, tak radši do kvalitního oleje...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Spolujazdec

Příspěvek od Spolujazdec »

Všetko čo má v názve univerzálny,možno neublíži, ale nepomôže.
Na Chevrolete aj na kraj sveta...
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Chlor to neobsahuje, ALE je to strašná sračka !!! Přijel k nám zákazník, kterej do oleje přidal přímo to PS-23 a se zlou se potázal, protože mu to v motoru rozpustilo veškerej karbon a zaneslo to kanály a motor ještě navíc k tomu přidřel :( Výrobce toho přípravku tvrdí, že je to nejlepší pro starší motory. Nevěřte tomu, jsou to jen reklamní žvásty!!! :!:
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

No..
ja neviem preco ludi napada vobec nieco pridavat do oleja...

..ako som uz viackrat spominal (na Nexiackom fore)...
...vsteky tie "telesopingove pripravky" mozu znehodnotit olej..

..Pripravok co cojaviem napr. rozpusta karbon, (a potom to ucpe filtre, a kanly)...
je doby iba ak sa nalede do oleja tesne pred jeho vymenou,
a ftedy ma aj ten ucinok co prepisuje vyrobca.. (Engine Flush)
..
(mne pomohol, motor z vnutra evidentne cistejsi, vypusteny olej
evidentne spinavsi, a navyse sa po vypusteni a odstatii zacali oddelovat vrsvy).

..ale pochybujem ze vobec existuje neaky "zazracny pripravok" co by
neako zazracne "zvysil kvalitu oleja"...
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

JRD McLAREN píše:..ale pochybujem ze vobec existuje neaky "zazracny pripravok" co by neako zazracne "zvysil kvalitu oleja"...
Existuje...jmenuje se "koupit rovnou kvalitní olej" ;)
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Od kamaráda mám Mogul GX FE PRO 10W-40 za 80,-Kč/ litr a naprostá spokojenost ;)
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

Kessler píše:
JRD McLAREN píše:..ale pochybujem ze vobec existuje neaky "zazracny pripravok" co by neako zazracne "zvysil kvalitu oleja"...
Existuje...jmenuje se "koupit rovnou kvalitní olej" ;)
No na to sa ta mozem rovno opytat co je to "Kvalitny olej" ..??

..Kvalitny = drahy ..??
alebo
..Kvalitny = vydrzi 15 tis.km ??
alebo
..Kvalitny = "Znackovy" ..??

.hmmm..
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Kvalitní = ten co maže :lol:
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Robert píše:Kvalitní = ten co maže :lol:
Přesně tak :lol: Prostě ne nějaký slévaný z kdovíjakého sudu...
Docent

Re: UNIVERZALNI MODIFIKATOR

Příspěvek od Docent »

qw11 píše:Zdravim chcem sa spitat ci ma niekto skusenosti s tymto produktom predavanym cez TV.Pre upresnenie je to pripravok ktory sa pridava do oleja a mal by znizovat trenie v motore.Oplati sa to kupit do matiza?Aky je na to vas nazor?
Jo, a k tomu ještě ten magnetickej bazmek, co šetří benzín, a jezdíš skoro zadarmo :lol: .
qw11

podakovanie

Příspěvek od qw11 »

Vdaka za radu, radsej sa tomu vyhnem.
Jiřík

Re: UNIVERZALNI MODIFIKATOR

Příspěvek od Jiřík »

qw11 píše:Zdravim chcem sa spitat ci ma niekto skusenosti s tymto produktom predavanym cez TV.Pre upresnenie je to pripravok ktory sa pridava do oleja a mal by znizovat trenie v motore.Oplati sa to kupit do matiza?Aky je na to vas nazor?
Výběr z popisů výrobků:

... je to aditivum pro kov a ne pro motorový olej ...
... molekulárně se váže na kov a prolíná do mezikrystalických prostor povrchové vrstvy ...
... nová generace aditiv pracujících na principu penetrantní chemisorpce ...
... chrání kovy stálou syntetickou molekulární vazbou ...
... obsahuje chlor, ale ve vázané formě ...
... pod tlakem se spojí s kovovým povrchem a vytvářejí novou metalo-organickou látku ...
... díky elektromagnetické polarizaci se molekuly uhlíkového řetězce spojí s povrchem ...
... metoda permanentí difúze do povrchu kovů ...
... hloubková mikrodifúze maziva ...

Dodatečné přísady do motorových olejů jsou velmi oblíbené produkty a myslím, že se i dobře prodávají. Vždyť kdo by odolal velmi učenému vysvětlení jejich působení a údajným vynikajícím účinkům. Ukázky z takových textů, kterými jsou dodatečná olejová aditiva propagována, jsou uvedeny výše. Všechny znějí moc hezky. Zásadní potíž je ale v tom, že to jsou naprosté chemické a fyzikální nesmysly, které mají za úkol zmást zákazníka a nalákat jej ke koupi.
Přečtěte si ještě jednou nahoře uvedený výběr z popisu působení aditiv a přiznejte si, pokud nejste zrovna chemik, že takové učené formulace dokáží člověka zlomit a přesvědčit jej ke koupi. A právě na tom je založen prodej těchto aditiv - na malé informovanosti zákazníka a na jeho neznalosti chemických zákonitostí. Bohužel, podobné praktiky se začínají dostávat i do marketingové podpory prodeje některých motorových olejů... :idea: Není to z mé makovice ;) Více se dozvíš na www.oleje.cz, odtud tento článek pochází. Jezdím na Total Quartz 10W-40.
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Nějaký podobný přípravek před X lety dovezl známému z Německa kamarád. Ten známý měl Žigula, už dost jetého, tlaky ve válcích mizerné, žralo to olej, chtělo to generálku. Postupoval podle návodu a působilo to až neskutečně. Snížená spotřeba oleje, zvýšený výkon, tlaky ve válcích těsně pod normou. Jezdil s tím autem ještě dva roky, pak to prodal. Ale já bych to roho nešel.
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkné dopoledne :D Pod nulou,pod mrakem=blbá zima :(
V devadesátým těsně po převratu když sem ty sajrajty začaly chodit tak jse taky naletěl :lol: Koupil jsem to tenkrát do 120 a ani ne 1000km a motor KO! :( Potom v roce 2000 to jsem měl Espace jsme se vraceli z Kolína nad Rýnem.Asi po 70 km si vzpomněl,že se musíme vrátit :lol:
Když viděl jak jsem naštvaný tak mě koupil za 50 márů Slick-50.
Protože už jsem nevěřil tak jsem ho nechal jinému známému který ho chtěl.Dopad stejně :lol:Když tak se podívej na:
www.mondeo.fordclubs.org/clanky/cech/prisady.htm
A nebo o olejích:
www.motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=2626 nebo =2803 =2563
=2459 =815 =787 a je jich rozhodně víc!
Ať nám jezdí a nezlobí :P
PS:
Kdo maže ten jede/ale s dobrým olejem!!!/
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“