KLIMATIZACE A ZIMA
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
KLIMATIZACE A ZIMA
Mám dotaz.
V létě klima v pohodě, zapnu větrák a klimu, cvakne, motor škubne a jede
Ale co Vám dělá v zimě?
Je totiž dobrý (a fakt to můžu doporučit) na odmlžení oken použít klimu.. ale:
zapnu větrák a klimu a .....a nic, až tak po minutě sama zapne (ale pak už je to fofr a teplíčko mám za chvíli a okna jedna báseň (-4), uvidíme, co to bude dělat při -20!!! ale
jestli je normální že klima zapne až za určitou chvíli a ne hned? toť dotaz.
Jinak ještě takový tip: Klima vysušuje vzduch a vlhko bere....ze vzduchu..
tak je dobrý při odmlžování oken být mimo vůz (jelikož všichni vevnitř dýcháme jak před infarktem) a mít zapnutou VNITŘNÍ CIRKULACI!!!
¨Díky všem co poradí..
V létě klima v pohodě, zapnu větrák a klimu, cvakne, motor škubne a jede
Ale co Vám dělá v zimě?
Je totiž dobrý (a fakt to můžu doporučit) na odmlžení oken použít klimu.. ale:
zapnu větrák a klimu a .....a nic, až tak po minutě sama zapne (ale pak už je to fofr a teplíčko mám za chvíli a okna jedna báseň (-4), uvidíme, co to bude dělat při -20!!! ale
jestli je normální že klima zapne až za určitou chvíli a ne hned? toť dotaz.
Jinak ještě takový tip: Klima vysušuje vzduch a vlhko bere....ze vzduchu..
tak je dobrý při odmlžování oken být mimo vůz (jelikož všichni vevnitř dýcháme jak před infarktem) a mít zapnutou VNITŘNÍ CIRKULACI!!!
¨Díky všem co poradí..
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Reklama
Pravda je, ze klimatizace na odmlzeni oken funguje spolehlive.
Mam pocit, ze me klimatizace zapina hned. I kdyz priznavam, ze jsem se na to nesoustredil a nesledoval jsem to.
Ale mozna mame v Brne tepleji nez je ta mez, nad kterou se klimatizace zapina okamzite. Uvidim jak to pojede az bude chladneji.
Mam pocit, ze me klimatizace zapina hned. I kdyz priznavam, ze jsem se na to nesoustredil a nesledoval jsem to.
Ale mozna mame v Brne tepleji nez je ta mez, nad kterou se klimatizace zapina okamzite. Uvidim jak to pojede az bude chladneji.
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Mně taky většinou zapíná hned i v zimě. A je to pro mně dobrý i protože zatěžuje motor, ten se dřív zahřeje a přepne dřív na plyn. Jo v návodu píšou zapínat jí občas i v zimně ale byl by holej nerozum zapínat jí jenom občas. Když mam zamrzlý okna tak nastartuju, zapnu výřev zadního okna, klimu a výhřev sedačky, a než ty okna oškrábu tak je motor pěkně předehřátej a přepíná mi na plyn už cca po 500 m kdežto když okna neškrábu (aktuálně) tak se mi přepíná asi po 1 km.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ruční klimaziace v nubiře má dva pojistný ventyly a jede hlídá teplotu na výparníku.když je 0 celsia+-1 stupeň tak nesepne,nebo sepne a hned se vypne.po ohřátí se zapne apracuje nomálně. při nižších teplotán nemůže bejt zapnutá.to je nesmysl.kontrolka sice svítí ale spojka neni sepnutá
Nubira 2.0 CDX rv. 98
ať žijou rákosníci
ať žijou rákosníci
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
tak to je zajímavý. protože její zapnutí poznam jak na volnoběhu když stojim tak na úbytku výkonu když jedu a může bejt klidně -15nubičoun píše:ruční klimaziace v nubiře má dva pojistný ventyly a jede hlídá teplotu na výparníku.když je 0 celsia+-1 stupeň tak nesepne,nebo sepne a hned se vypne.po ohřátí se zapne apracuje nomálně. při nižších teplotán nemůže bejt zapnutá.to je nesmysl.kontrolka sice svítí ale spojka neni sepnutá
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Mám takovej dotaz, když už je tady řeč o klimatitaci. Šla by dodatečně namontovat klima do Nubiry I a jestli ano, na kolik by ta sranda vyšla? Možná by se dalo sehnat něco někde na vrakovišti, u nás jedno máme, ale ještě jsem tam nebyl.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Já když se ptal na možnost dodatečně dodělat klimu do feldy tak mi všude řikali ceny od 40 tisíc vejš Takže šance nic moc. Jo a byla s manuálnim ovládánim, za digiklimuby byl ještě nějakej "prima" příplatek. Tak jsem to vzdal a koupil auto s klimouVlasta píše:Mám takovej dotaz, když už je tady řeč o klimatitaci. Šla by dodatečně namontovat klima do Nubiry I a jestli ano, na kolik by ta sranda vyšla? Možná by se dalo sehnat něco někde na vrakovišti, u nás jedno máme, ale ještě jsem tam nebyl.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
To co spomina krtek je tzv univerzalna klima, ktoru namontuje firma s tym, ze clovek pristavi auto a ked je hotovo zaplati a odide.
ALe do fledy co viem, tak niekoho na nete vysla klima na 12tKc aj s naplnenim, lenze okrem naplnenia a vymontovania klimy z ineho vozu si robil vsetko sam. Aj alektrinu. Samozrejme klima na inzerat alebo z vrakaca. Akurst mam pocit, ze sa motory s a bez klimy lisia nejakymi drziakmi a mozno aj montaznymi poziciami a remenicou.
ALe do fledy co viem, tak niekoho na nete vysla klima na 12tKc aj s naplnenim, lenze okrem naplnenia a vymontovania klimy z ineho vozu si robil vsetko sam. Aj alektrinu. Samozrejme klima na inzerat alebo z vrakaca. Akurst mam pocit, ze sa motory s a bez klimy lisia nejakymi drziakmi a mozno aj montaznymi poziciami a remenicou.
Mě ani tak nejde o léto jako o zimu. Jezdím do práce, je to krátká trať a nestačí se mi odmarazit pořádně okna. Jedu jako v tanku, jen malý průzor. Nechci to nechávat dlouho natočené na místě, asi to není pro motor nejzdravější. Nebo je nějaká jiná rada?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL