prosím o rady a pripomienky

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

mareku
Kontaktovat uživatele:

prosím o rady a pripomienky

Příspěvek od mareku »

Som úplný začiatočník čo sa tíka šoférovania, ale aj kúpy auta. Doteraz som mal odvoz kedy som chcel, ale už nie :cry: , preto som sa rozhodol kúpiť auto.
Pri rozhodovaní som navštívil kopu www, ale každý chváli iba tú svoju značku a kritizuje všetky ostatné.
Chcel by som kúpiť jazdené auto, ani malé ani veľké :D , od r.v.1999 do 150(max 170) tis. Sk, možno to je na zasmiatie ale viac by neschválila rodinná rada. Nemám problém kupovať aj v zahraničí, zdarma odvoz a odborníka tiež mám. Zatiaľ mi podľa mojich kritérií a hlavne cenového obmedzenia vychádza niekoľko možností:
LANOS, FELICIA, MEGANE, fiat BRAVA (ak je iná možnosť ĎAKUJEM za info)
Na každé z týchto aut som našiel nejakú kritiku, ale aj klady.
Zaujíma ma váš názor na tieto autá, ak ich poznáte, vety ako „počul som ..., že vraj..., ...“ som sa už načítal dosť.
Ohľadom LANOS ma zaujíma hlavné poruchovosť a cena náhradných dielov(alebo porovnanie s FELICIA, MEGANE, fiat BRAVA .......).
Osobne som naklonený k LANOS, ale ešte neviem či 4 alebo 5dver.

Vopred ďakujem za vaše rady a pripomienky.
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Lanos je celkem spolehlivé auto v porovnání s Felicií jsou díly v průměru o malinko dražší a jen Feldu ti ještě stále opraví na každém druhém rohu fiat jedině v super stavu a Megan je špatnej na práci ale to asi ty dělat nebudeš jinak taky poměrně spolehlivý ;)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Smozrejme ze musis mit 4-dvirko, ale musim rict, ze bych si byt tebou vybiral z Megane a Lanosu, fiat je vseobecne spatne auto, a o felicii ani nemluvim. Rekl bych to takhle, vyber si to lepsi na ktere narazis z tehle dvou :D ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Jarda69

Příspěvek od Jarda69 »

Akri píše:Smozrejme ze musis mit 4-dvirko, ale musim rict, ze bych si byt tebou vybiral z Megane a Lanosu, fiat je vseobecne spatne auto, a o felicii ani nemluvim. Rekl bych to takhle, vyber si to lepsi na ktere narazis z tehle dvou :D ;)
Fiat to je jako TAM autem a ZPÁTKY pěšky? :lol: :lol: :lol:

Souhlas se všemi předchozími názory.
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Jarda69 píše:
Akri píše:Smozrejme ze musis mit 4-dvirko, ale musim rict, ze bych si byt tebou vybiral z Megane a Lanosu, fiat je vseobecne spatne auto, a o felicii ani nemluvim. Rekl bych to takhle, vyber si to lepsi na ktere narazis z tehle dvou :D ;)
Fiat to je jako TAM autem a ZPÁTKY pěšky? :lol: :lol: :lol:

Souhlas se všemi předchozími názory.
ja nevim jak ty novejsi Stillo apod., to uz je asi jina kapitola/to jen abychom tady nepomlouvali, ja jen pridavam zkusenosti z meho okoli/, ale to je taky i jina financni kapitola :D
mareku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mareku »

po dlhšej odbe som tu opäť a dakujem za návrhy
rozvinul som na nete viacero debát s touto temou a všade sa naklánali skôr k nemeckým a japonským autám
napr.: taliana a korejca nekupuj ....., felda nieje auto ........, francúza len vo veľmi dobrom stave ......, ALE KED MNE SA TEN LANOS TAK PÁČI !!!!! :D
JE TO NAOZAJ TAKý šROT A SAMá PORUCHA?????????
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

mareku píše:po dlhšej odbe som tu opäť a dakujem za návrhy
rozvinul som na nete viacero debát s touto temou a všade sa naklánali skôr k nemeckým a japonským autám
napr.: taliana a korejca nekupuj ....., felda nieje auto ........, francúza len vo veľmi dobrom stave ......, ALE KED MNE SA TEN LANOS TAK PÁČI !!!!! :D
JE TO NAOZAJ TAKý šROT A SAMá PORUCHA?????????
Jo je, ja s tim prakticky nejezdim, mam to v garazi a ani to nechci videt ;)
Kup to, co se ti libi a na co mas penize, ja jsem letos najel nejakych 15 tisic km a bez poruchy, myslim takovou, ze bych nedojel, proc nemas kupovat korejce? ma to motor z opela a vsechno po kapotou taky, ze jsou plechy korejsky, tak jsou spatny? nechapu :shock: :lol: :lol:
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Tak jak píše Akri. Lanos je motoricky Opel Astra, což nejsou špatný auta ;) Co se týše kvality provedení interieru, je tověc názoru. Osobně ale nechápu reakce typu, že korejský auta dřív rezaví atd. Za poslední dobu už jsem viděl Passata a Saaba kolem roku 98 co už měly chycený lemy.......a to u nás nenajdeš 8) Každopádně podle toho co jsem koukal na nabídku aut na netu, řekl bych že pokud jsi limitovanej penězma, tak lepší auto do 100 tisíc Kč než je Lanos budeš obtížně hledat. Pokud člověka netrápí finance, může si samozřejmě koupit novýho pětkovýho bavoráka a pak se nám smát, že proti tomu jeho to naše není auto :D
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no s tychto aut pripadaju do uvahy asi megane a lanos, kamosi co ho maju su spokojny.

servis je asi porovnatelny s nasim opel-daewoo ceny su len max o sto korun vyssie na hodinu. ale spravia ti to aj hocikde inde v servise ale to by som asi neriskol. ja chodim so vsetkym do servisu a viem ze ked mi tam nieco robia ze to spravia dobre a radsej zaplatim viac ako by som mal trpnut ci v servise klde niesu specializovani na auta Daewoo poznaju kde je zavada a samozrejme aj ked nieco niekto nevie tak mu aj praca dkhsie trva a tym padom sa moze stat to ze nakoniec ta vide aj oprava viac.

ja som kupoval Lanos-a ked mal 3 roky a 31000 km nabehane. bol v super stave ale zasa stal dost vela.

zalezi este aj na tom o aku vybavu mas zaujem, ja osobne by som auto bez klimy, serva, a ak by bolo mozne aj abs airbagu.

zalezi len na tom na ake auto za aku cenu natrafis.
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
mareku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mareku »

zatial dakujem za rady ozvem sa neskôr
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

dlhsiu dobu som soferoval Bravu aj Lanos

Brava:
+ velmi dobra stabilita v zakrutach
+ dlhsie cesty - lepsie sa da opriet ruka + lahucke servo
+ 100x lepsie brzdy ako Lanos
- nevyberies si autoradio
- urcite by som nekupoval motor 1.2, je slabunky
- zly vyhlad dozadu

Lanos:
+ dobra cena (stale dost rychlo klesa), dobra vybava (el.okna, servo...)
+ ceny ND v pohode

* v Brave sa mi lepsie jazdilo, ale kupil som Lanosa kvoli zlej povesti FIATu aj Renaultu a zatial je vsetko v poriadku, hlavne mi islo o to aby posluchal motor, netiekol olej... korozia sa zatial neobjavila, u skodovky by som sa uz bal

kludne kup Lanosa, neurobis zle, len si treba vyberat.
Naposledy upravil(a) mrk dne pon srp 29, 2005 11:03, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
DREAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DREAM »

ford focus nebo focus combi ..za ty penize ho sezenes a do pohody...

nebo si pridej a za 180 uz sezenes passat combi b6 ...

mas 170 litru a premejslis o brava a felde :-((( heh

EDIT: aha tak ono je to SK ... pak kup nubiru combi LPG za 117 jako napr. ja
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak :(
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

mrk píše:dlhsiu dobu som soferoval Bravu aj Lanos

Brava:
+ velmi dobra stabilita v zakrutach - tu mas uz aj ty na KYBoch ak nie lepsiu
+ dlhsie cesty - lepsie sa da opriet ruka - dokupenie opierky do lanosa + lahucke servo - otazka zvyku
+ 100x lepsie brzdy ako Lanos - bohuzial pravda :cry:
- nevyberies si autoradio - urcite vyberies otazka za aku cenu?
- urcite by som nekupoval motor 1.2, je slabunky - 1,2 NEVER
- zly vyhlad dozadu - ani lanos nema super :D

Lanos:
+ dobra cena (stale dost rychlo klesa), dobra vybava (el.okna, servo...) - v zapadnych trhoch este lepsia
+ ceny ND v pohode - zvysenie dolaru sposobilo zdrazenie takze uz to nie je take vesele ako byvavalo

kludne kup Lanosa, neurobis zle, len si treba vyberat.

Reakcie v cervenom ;)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

U nas sel ale dolar dolu, vy to mate porad nejaky popleteny :lol:
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

aj u nas klesol dolar, neviem Blue asi este stale kupuje od vekslakov po 40Sk/USD.

- k tej stabilite napisem len tolko, ze nemas pravdu
- k tym opierkam mam pocit ze som sa pomylil, v skutocnosti je to presne naopak, v Brave sa neda nikde ruka opriet. ooops
- videl si ake je v Brave autoradio ? su 2 typy : jedno kazetove a jedno na CD, ine tam nevpraces.
- Lanos ma lepsi vyhlad, ver tomu
- ceny sa daju, skor robota je draha
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Odpovědět

Zpět na „LANOS“