krokovací motorek

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Vlasta

krokovací motorek

Příspěvek od Vlasta »

Sháním krokovací motorek na Nubiru 1,6 Vagon r.v 1998. Vůbec nevím kam se mám obrátit. Jsem z Litvínova. Poraďte kolegové. Díky.
Reklama

Brainman
Kontaktovat uživatele:

Re: krokovací motorek

Příspěvek od Brainman »

Vlasta píše:Sháním krokovací motorek na Nubiru 1,6 Vagon r.v 1998. Vůbec nevím kam se mám obrátit. Jsem z Litvínova. Poraďte kolegové. Díky.
ad1, je to krokovy moturek :lol:
ad2, nejake vrakoviste, ja jsem na 2lt Espero platil 800Kc
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Mozna bych zkusil i nejakyho modelare, ja kdyz sem mel tenhle problem jeste na Fiatu, tak kdyz sme to rozebrali, tak kamos - modelar - zjistil, ze vevnitr je motorek, kterej pouziva v modelech letadel a da se v modelarskejch prodejnach sehnat za par stovek novej. Takze sme tak udelali a Fiatek slapal v pohode. Tak jen kdyby to tak nahodou bylo i u Nubci ;).
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

ale to neni jenom moturek, tam je elektronika ktera si pamatuje kroky toho motoru ktery pohybuje ventilem. Na nejake bastleni bych se vykaslal :(
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Brainman píše:ale to neni jenom moturek, tam je elektronika ktera si pamatuje kroky toho motoru ktery pohybuje ventilem. Na nejake bastleni bych se vykaslal :(
To uz je otazka chuti :), kazdopadne pravdepodobnost toho, ze odejde ta elektronika, co dela zpetnou vazbu, je podstatne mensi, nez toho, ze odejde ten motorek. My sme tu klapku rozebrali a vymenili prave jen ten motorek, zbytek vycistili a promazali a bylo to v pohode.
Vlasta

krokovací motorek

Příspěvek od Vlasta »

Díky za reakce na můj dotaz. Zřejmě je problém v tom motorku, protože když mi držely otáčky volnoběhu asi na 1500 a nepadalo to dolů, tak mi na těchto stránkách někdo poradil, abych vyčistil a promazal ten motorek. To jsem udělal a jelo to normálně, ale vždy asi po měsíci začly volnoběžné otáčky zase zlobit. Promazával jsem ho asi už 3x a už mě to nebaví. Jestli máte někdo pocit, že by to mohlo být něco jiného podělte se se mnou. Dík.
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

noto musis jet do servisu tam te ( ne tebe ale auto) napichnou na diagnostiku a vyresetuji tu pamet krokoveho motorku, pokud to nepujde budes muset bohuzel shanet jinej. Jsi z Prahy?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo Brainmann to zná viď ale jinak je nejlepší opravdu na diagnostiku vyresetovat ho a pak zase chvíli jezdit než se znova rozhaší ;)
Vlasta

Příspěvek od Vlasta »

Díky za odpovědi. Motorek jsem sehnal na vrakáči, jenom jsem ho vyměnil a maká to OK. :D
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

No super, to se rado slysi kdyz neco zacne fungovat. Blahopreju
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jeste me napadlo k tomu motorku ono se nam často stava že se jen hýbe malo nebo jen velmi pomalu.takže je to o spine v tom prevodu.a tak kdyby se to dalo vycistit tak možna bude jezdit dal.ale samo nekdy ten motorek umre.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Umre a prave kvuli te spine, alespon je to moje domnenka, stalo se mi to u Espera. To toho motorku vedou tri tenoulinky dratky a pokud ho zastavi spina tak se spali. Ja ten motorek nejdriv zmeril a pak rozebral (destrukce :D ) nejde opravit
mengic

Příspěvek od mengic »

Ostavaju mi viset otacky na 1500, niekedy aj 30km. Niekedy je to v pohode. Skusil by som vycistit motorcek, ale kde ho hladat?
Nubira sedan 2.0CDX 1997
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

mengic píše:Ostavaju mi viset otacky na 1500, niekedy aj 30km. Niekedy je to v pohode. Skusil by som vycistit motorcek, ale kde ho hladat?
je to takovy cerny valecek cca 4x2 cm pridelany dvouma sroubkama na hlynikovy dil sani ve kterem je klapka (tesne nad motorem). Vede od neho konektor a svazek 3 nebo 4 dratku
Vít, Jiří

Příspěvek od Vít, Jiří »

nechci bejt rejpal ale jestli tě mr.problem za ten hlyník nesejme tak je měkej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ŘEZNÍK
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“