Já mám Clio 1.2 16V už pár let jako druhé auto právě na to, jak je popsáno nahoře (tj. na krátké trasy).
A od začátku byla spotřeba cca 8L na 100 km a nepomohla výměna pomalu půlky auta.

Když jsem to měřil, tak maximum 8,5L bylo v lednu 2017, v teplejším počasí to bylo o 1 až 1,5L méně (minimum 6,9L bylo 31.05.2016).
Nicméně bylo to dotažené z Německa, předešlý majitel byl Turek a byl na tom nerezový tuningový výfuk firmy BASTUCK & Co GmbH (řekl bych, že dražší, než zbytek auta), tak kdo ví, co tomu provedl (jestli třeba nepoladil něco v řídící jednotce).
Nicméně na spotřebu jsem ho nekupoval a slouží dodnes (díky tvaru karosérie se do toho celkem pohodlně vejdou 4 dospělí, do kufru týdenní nákup, párkrát jsem v tom vezl i své trekové kolo), i když sem tam zazlobí (naposledy v srpnu najednou nešlo zaboha nastartovat, ale bylo to naštěstí jen čidlo hřídele, takže teď startuje na drc, ať je zima nebo vedro - dokonce někdy startuje tak rychle, že ani nestihnu pustit klíč ve startéru). A reznou akorát lemy nad zadními koly. Ideální pro manželku (nemá to žádné převisy).
PS: Nejsem kutil, takže opravuji po servisech a ze zvědavosti si píšu, kolik jsem do auta vrazil mimo plateb za palivo: auto koupeno 22.09.2015 za 33 tisíc a doteď jsem do něj vrazil dalších 144 208 Kč.