Pěkný den.
Jako dík za téma. Sám jsem uvažoval, že se na to taky zeptám. Myslím, že se ozve víc lidí. Třeba Petr Compet taky psal, že jezdí 50 na 50 .
No já tak chci taky jezdit. Rozhodně nebude potom vadit voda v benzinu protože se spolehlivě rozpustí v lihu a spálí. Myslím si, že bude menší
výkon. Víte jak už jsem psal tak dřív ještě před převratem /1970-1980 / jsem měl Škodu 1200 /stejšn/.Dělal jsem truhláře a tak jsem tenkrát měl
i v autě ředidlo C-6000 /klasika nitro/ no a jednou mě došel benzin a tenkrát nebyly benzinky na každém rohu tak jsem do nádrže nalil to ředidlo
no a dojel jsem tenkrát asi 15km. Ono nitro ředidlo je podobný benzinu. Teď už nevím jestli je v benzinu nebo ředidle asi o molekulu kyslíku víc.
Jinak jsem i jednou dojížděl na denaturák !
Ale zpět do současnosti. Jako co jsem měl Kalose 1,2 tak jsem taky vzal plnou E85 a tenkrát jsem si neuvědomil, že jedu druhý den do Prahy !
Jako hůř to chytalo ale když jsem se rozjel a držel to v otáčkách tak nějak normal. Jinak teď jako jsem bral taky 50 na 50 a jede. spotřebu
uvidím .Je možný ,že budě o něco větší ale to chce ocejchovat aspoň 1000-2000 km.
Takže tak. Jinak si rád předčtu názory ostatních.
Tak hlavně ať nám jezdí a nezlobí !!!
Vl.
Článků je na netu hodně ale tenhle se mi líbil.
https://www.autosalon.tv/novinky/ridicu ... ku-povinne