chtěl bych Vás poprosit o radu. Začalo mi skřípat a klepat přední levé kolo. Nejzřetelnější to je při jízdě cca 10 km/h, kolo neskutečně skřípe - mám pocit, že se rozletí. Lidé na ulici se za mnou otáčejí. Při jízdě cca nad 50 km/h to klepe (Předpokládám, že i skřípe, ale to neslyším).
Teď to podstatné, při sešlápnutí plynu nebo brzdění je klid. Problémy s kolem takřka zaniknout, skřípání a klepání se snížení o cca 95%. Naopak nejvýraznější je to při vyřazení.
Problémy se projevují pouze při jízdě. Při otáčení volantem na místě je vše v pohodě. Při stlačení nápravy, tak tlumiče ani péra nevydávají žádné zvuky.
Zvedl jsem kolo na zvedáku a pootočil. Skřípání se žádné neprojevuje. Kolo se točí volně - tedy ve srovnání s druhým kolem zde nejsou žádné rozdíly.
To je mi záhadou. Měl jsem podezření na ložisko,. ale proč, když kolo zvednu, je vše v pořádku (nedrhne, neskřípe, volně se otáčí...)? S ohledem na to, co to za jízdy děla za zvuky, bych čekal, že ložisko bude totálně odrovnané a při zvednutém kole jim ani neotočím.
Na mém předchozím autě (fabia) jsem vždy vadné ložisko bez problému identifikoval a to hned třikrát

Nemá někdo z Vás podobnou zkušenost nebo nenapadá Vás, co to způsobuje?
Děkuji.
Martin