Visi plyn
Moderátor: Blue Lanos
Visi plyn
Ahoj Matizaci,
mam takovej problem. Po zahrati na provozni teplotu, vetsinou pri rychlym razeni, zustava "viset" plyn. Pokud se do plynu tukne, otacky se jeste zvysi.
Obcas pri dojezdu a vyrazeni chcipne. Neni to tvrda zavada, ale ten plyn je dost casty. Servis tvrdi "nic jsme nenasli, vsechno je v poradku, to je normalni". Podle me to normalni neni a driv to nedelal. Nemate s tim nekdo zkusenost? Matez ma najeto 5500km takze je jeste v zaruce. Jenom nechcu aby me nejak oje...i, pokud je to bezna zavada. A kdyz uz su u toho, servis je BS auto Brno, je dobrej, nebo jsou v Brne lepsi? Diky za pripadny odpovedi a omlouvam se za ten roman, ale jinak jsem to popsat neumel.
midar
mam takovej problem. Po zahrati na provozni teplotu, vetsinou pri rychlym razeni, zustava "viset" plyn. Pokud se do plynu tukne, otacky se jeste zvysi.
Obcas pri dojezdu a vyrazeni chcipne. Neni to tvrda zavada, ale ten plyn je dost casty. Servis tvrdi "nic jsme nenasli, vsechno je v poradku, to je normalni". Podle me to normalni neni a driv to nedelal. Nemate s tim nekdo zkusenost? Matez ma najeto 5500km takze je jeste v zaruce. Jenom nechcu aby me nejak oje...i, pokud je to bezna zavada. A kdyz uz su u toho, servis je BS auto Brno, je dobrej, nebo jsou v Brne lepsi? Diky za pripadny odpovedi a omlouvam se za ten roman, ale jinak jsem to popsat neumel.
midar
- Reklama
Re: Visi plyn
1. servismidar píše:Ahoj Matizaci,
midar
2. vubec bych ted nezkousel tady hledat nejakou moznou pricinu, to je jak diagnoza gynekologa na dalku
3. mas to v zaruce, absolutne zadny dohady o tom, jestli to platis nebo ne - todle by mel servis zaridit zdarma (navic to imho nebude zadna zdrcujici castka)
zaruka se imho nevztahuje pouze na veci, ktere odesly opotrebenim za dobu primerenou dane veci (jakkoli behem prvnich 10tkm snad nic takoveho neni), resp. nespravnym ci neobvyklym pouzivanim veci (jezdis s tim cross, rallye nebo dtm)
nevzdávej to a reklamuj.Pokud je závada,musí to servis odstranit.Až tam pojedeš po třetí,po pátý,věř, že s tím něco uděkají.Hlavně si nesmíš říci že je to dobrý.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
A hele, koukam, ze je tu konecne zas nejakej Brnak
BS Auto Brno na Veslarske ul. stoji totalne za ho*no Jsou tam strasne namysleni a neochotni
Jestli jsi auto koupil tam, tak jedine tam ho reklamovat ! Musi Ti vyjit vstric
Pokud se s nimi ani tam nejak rozumne nedohodnes, zkusil bych Auto Balvin na Sportovni ul. naproti Boby centra...
BS Auto Brno na Veslarske ul. stoji totalne za ho*no Jsou tam strasne namysleni a neochotni
Jestli jsi auto koupil tam, tak jedine tam ho reklamovat ! Musi Ti vyjit vstric
Pokud se s nimi ani tam nejak rozumne nedohodnes, zkusil bych Auto Balvin na Sportovni ul. naproti Boby centra...
Roberte,není snad podmínkou reklamovat tam kde jsi koupil,ale v každém značkovém servisu by ti měli věnovat max.péči.Pokud tak nečiní,najít jiný značkový servis.A věř,že tam kde budeš spokojen se rád vrátíš i po záruce.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Tak Matez je doma. Sice nic nespravili, ale zatim se zavada neprojevila a klesani otacek na neutral je o poznani rychlejsi. Ze by to bylo tim, ze se to zacalo projevovat chvili po kontrole serizeni ventilu?
Jinak uplnej Brnak uz nejsu, ted su kousek od Brna, uplnej Matizak taky ne ten je manzelky. Ja pro svou praci potrebuju trochu vic prostoru, ale manzelka je nadsena. A na zaver, auto jsem v BS nekoupil, kupoval jsem ho jako "hrubou" ojetinu 12 km.
Diky vsem za reakce, pokud se dozvim neco vic tak urcite napisu.
Jinak uplnej Brnak uz nejsu, ted su kousek od Brna, uplnej Matizak taky ne ten je manzelky. Ja pro svou praci potrebuju trochu vic prostoru, ale manzelka je nadsena. A na zaver, auto jsem v BS nekoupil, kupoval jsem ho jako "hrubou" ojetinu 12 km.
Diky vsem za reakce, pokud se dozvim neco vic tak urcite napisu.
Auto Balvin??? No to si děláš snad p***l, to je hrůza hrůzoucí, ten hl. technik tam je prijemnej jak ... Kde to vzdycky klaplo je servis Daewoo MK v Černovicích, tam jsou opravdu v poho a vstřícní. H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Jo, my tam auto koupili a servis stal za prd, na Mamu tam vzdycky byli dost hnusni (jakoze zenska s tim ani neumi jezdit) a ja tam jel jednou a kdyz jsem viděl s jakou ochotou probíhá komunikace, tak to byla zároveň i moje poslední návštěva. Viva Ford, od těch by se mohli, co se přístupu k zákazníkovi týče, ostatní hooodně učit. Jinak na Daewoo jsou ty Černovice super, ale do aut. servisu to stejně nedávám..
No asi máme štěstí, tady je servis Ford, kde si dáš na opravu auto (třeba jen garančka) a dostaneš na den zdarma náhradní, což třeba u Renaultu nehrozí. Taky každý rok od zastoupení chodí dotazník, jak jsi se službama spokojenej a máš možnost se vyjádřit, tzn chválit, či si stěžovat. Od Daewoo nikdy nic nepřišlo, natož aby se někdo ptal jak jsi spokojenej se servisem. To by se asi dozvěděli věcí, jak to tak sleduju, tak jsou většinou jen problémy... Zkrátka to na mě tak působí, že Ford se víc zajímá o to, jak jsi s autem spokojenej a snaží se o to, aby sis jako další auto vybral zase Ford. Daewoo tohle nikdy nedělalo a tím si to u dost lidí pos..
To, co tedka reknu, je vicemene pritakani. Ono jde o to, ze ford (nevim jestli celorepublikove, nebo je to aktivita mistniho dealera) nejenze tyto dotazniky rozesle, ale zrejme z nich bere i informace. Ono to ne vzdy je automaticky.shaman píše:No asi máme štěstí, tady je servis Ford, kde si dáš na opravu auto (třeba jen garančka) a dostaneš na den zdarma náhradní, což třeba u Renaultu nehrozí. Taky každý rok od zastoupení chodí dotazník, ... ... aby sis jako další auto vybral zase Ford. Daewoo tohle nikdy nedělalo a tím si to u dost lidí pos..
Dalsi vec je, coz jsi vystihnul zcela presne, ze udrzet zakaznika je nekolikanasobne levnejsi nez ziskat noveho.
Ford ma trosku problem v tom, ze jeho auta nejsou z nejlevnejsich a v dane skupine neni rozhodujici cena. To znamena, ze zakazaniky musi udrzet jinak.
Daewoo naproti tomu spoleha na to, ze bojuje predevsim cenou - proc, to je totiz vicemene hlavni argument - ruku na srdce, kdyz by nubira stala stejne (jak porizeni, tak servis) penize jako golf, do ceho pujdete.
Timto nerikam, ze daewoo je levne => nekvalitni, ale logicky se cena nekde projevit musi
- nekdy mene - coz je samotna kvalita auta - neni tak vyrazne horsi, pokud nekdo nepovazuje za prime prikori horsi kvalitu zpracovani, plasty v interieru, u matize trebas zrovna ta zadni naprava, ...
- nekdy vice - to je bohuzel samotny servis a sluzby
cili, ted jsem se vyplakal a muzu zase jit
Já jsem měl problém s plynem krátce po zakoupení Matýska. Zůstával viset plyn (při řazení pomalu klesaly otáčky a občas při jízdě, když jsem odstavil plyn při zařazené rychlosti, si sám přidal a auto poskočilo dopředu). V Hradci Králové (VK Auto) mi bez problémů vyměnili ŘJ. Totéž bylo při poruše tachometru (o tom jsem se tady už rozepisoval). Další dva značkové servisy mě tehdy zklamaly jak jednáním, tak přístupem.
Já už jsem z Daewoo dotazník obdržel někdy v říjnu. Teď mi dokonce dealer z Hradce dohodil dobrou koupi litých kol ( i s pneumatikami celkem za 7 tisíc za 4 ks). Na Hradec nedám dopustit.
Já už jsem z Daewoo dotazník obdržel někdy v říjnu. Teď mi dokonce dealer z Hradce dohodil dobrou koupi litých kol ( i s pneumatikami celkem za 7 tisíc za 4 ks). Na Hradec nedám dopustit.