Mám Darwoo Espero 96 ročnik, jedná sa o espero 1.5 16V GLX.
Ide o problém, že pri štartovaní chudiatko auto kašle a treba ho podusiť tak do 6-8s než naskočí.
Plyn pri štartovaní nestláčam. Problém pretrváva pri studenom štarte, jak mile sa motor zahraje a prejde nejaky počet KM auto ide uplne v pohodičke, možem aj 10x po sebe naštartovať a motor to chytí hneď. Čo som si vsimol tak ked rano startujem, tak pocujem takys divny zvuk pri tahani benzinu to palivovej komory, neni taky tichy a hladky ako ked sa motor zahreje, jak keby tam nieco vrzgalo, tento problem sa prejavuje len pri prvom starte. Motor ma najazdených prosím pekne necelých 64000km a je po motorickej stránke uplne v poriadku, dokonca auto nema aní kúsok hrdze a to nebolo nikdy garážované. Keď som otvoril u kamaráta kapotu len krutil hlavu ako je vsetko zachovalé a čisté.

Auto bolo pravidelne tak ako sa má servisované. Menil som pred pár dnami sviečky, v nádeji co to moze pomoct, a nic. Batéria je uplne v poriadku, aj štartéru nic neni.
Neviem si vysvetliť co mu može vadiť.
Kedysi na diagnostike vyhadzovalo chybu imobilizera, ale robí to aj pri vymenini kluca, tak isto nechce chytiť. Auto po jazdnich vlastnostiach je vyborne, motor tahá a je zivy...jedine to startovanie je problemove, ba niekedy do kašle aj ked je teply motor ale to skor s vynimka.
Ďakujem za kazdu cennu ranu.