ztrácí výkon
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
ztrácí výkon
Dobrý den, prosím o radu jsem už úplně bezradnej. Mám od švagra aveo 1.4 r.v 2006 a auto za studena ztrácí výkon a občas přestane jet a chcípne. Po ujetí así 5 km se auto zahřeje a jede normálně. Auto mám asi 5 měsícu a z toho už bylo u dvou opravářů kteří si s tím nevěděly rady auto u nich bylo dohromady cca 2měsíce. Potom jsem auto dovezl do autorizovaného servisu v poděbradech tam vyměnily nějaký ventil a seřídily auto a prý že je to v pořádku cena byla 7000Kč. Po dvou dnech auto dělalo úplně stejný problém tak jsem odvezl zpátky. Zjistily že je špatný katalizátor úplně rosypaný což mě i ukázaly a za nový chtějí 30 000 Kč??????????????????? to nepobírám přičemž jsem na internetu našel kolem 6000Kč. A prý že je tam ještě nejspíš špatnej nějakej vstřik cena 3 500 Kč. Tak opravdu nevim co mam dělat
- Reklama
Re: ztrácí výkon
Ahoj,
jestli jsou problémy za studena, nebude to asi Lambda sonda, viděl bych to na málo paliva, nízký tlak na vstřikovačích (má být asi 3 -3,5 baru)- tedy čerpadlo, filtr, nebo nějaký blbý vstřik (i víc) prostě když má dát víc paliva tak se do motoru nedostane......
Samo může být v háji i čidlo teploty motoru , nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu, obě můžou nakecat ř.j. že je teplo a není potřeba dát víc paliva.....
Katalyzátor můžeš dát nějakej universální ten je tak od 3000,- nebo pro zkušební účely dát místo něj jen trubku, nebo původní kat "vysypat" pokud je zničenej......
jestli jsou problémy za studena, nebude to asi Lambda sonda, viděl bych to na málo paliva, nízký tlak na vstřikovačích (má být asi 3 -3,5 baru)- tedy čerpadlo, filtr, nebo nějaký blbý vstřik (i víc) prostě když má dát víc paliva tak se do motoru nedostane......
Samo může být v háji i čidlo teploty motoru , nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu, obě můžou nakecat ř.j. že je teplo a není potřeba dát víc paliva.....
Katalyzátor můžeš dát nějakej universální ten je tak od 3000,- nebo pro zkušební účely dát místo něj jen trubku, nebo původní kat "vysypat" pokud je zničenej......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
chevrolet aveo , pomoc
dobry den. Chcel by som sa vas opytat. Mam chevrolet aveo 2006 1.2 benzin 53kw....ma 124 000 tisic najazdenych. Teray som menil erg ventil , sondu a aj snimac kluky a otacok...plus vsetky filtre , olej a sviecky. V zadnej casti pri jazde mi nieco vrzga neviem co, a furtom mi hadze otacky ked vyhodim rychlost alebo nastartujem auto tak padnu az na 0 a naspat, to iste robi pri podrazdovani, niekedy sami stane este ze nastartujem a bezi bezi a pomalicky zdochina musim pridat plyn bo zdochne , neviete poradit co je to? pls ja uz nato auto nemam nervy
Re: chevrolet aveo , pomoc
tak po prvé, komu takých tém tu už je stačí využiť kolonku hľadať, po druhé prečo si to hodil do témy do ktorej sa to vobec nehodí ? ......a čo sa tej chyby týka tak vynecháva ti motor preto ti kolíšu otáčky....no príčin može zase viacej.
Aveo 1.4 16V 69Kw, sedan Šedá Metalíza -
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
Re: chevrolet aveo , pomoc
Hyundai Bayon 1.2DPi 58kW - 2024
Bylo:
Captiva 2,2VCDi LTZ 135kW - 2012 (4x4 - 7míst)
Chevrolet Aveo 1,4 74kW - 2010
Hyundai Santamo 2,0i 102kW - 1999 (4x4 - 7míst)
Bylo:
Captiva 2,2VCDi LTZ 135kW - 2012 (4x4 - 7míst)
Chevrolet Aveo 1,4 74kW - 2010
Hyundai Santamo 2,0i 102kW - 1999 (4x4 - 7míst)