Zdravím ve spolek... Už dlouhou dobu mě na captivě 2.2D manual AWD (2012) trápí podivný zvuk, který připomíná něco mezi rezonancí a chraptěním. Auto má teď najeto 105000 a zvuk se v podstatě registruji už od počátku co auto mám, akorát že se to stupňuje. Zvuk se projevuje vždy, když povolím plyn po větším záběru motoru (třeba rozjíždění). Z počátku (myšleno kolem prvního roku) to znělo podobně jako blowoff ventil na turbu s trošku chraplavějším projevem, teď už je to fakt rezonance a chraptění, z místa řidiče to pozoruju v předu na pravé straně. Žádné vibrace související s tím zvukovým projevem se do kabiny nepřenášejí. Co jsem ještě vypozoroval je, že v hodně chladném počasí se to projevuje méně, než když je fakt vedro. V servisu mě odpálkovali s tím, že tohle dělá každá oktávka (hadice k turbu, nebo co?), což je mi tak nějak u p..... . Ale nikdo se na nic evidentně nepodíval. (nejsem mechanik a musím se bohužel spoléhat na servisy nebo něčí pomoc).
Napadá někoho co s tím, případně nějaké doporučení za kým jít? Servisy jsou fakt ultra k ničemu, akorát vytáhnout z člověka peníze a zbytek je jim šumák... ;(
Díky za jakoukoli reakci nebo tipy... Už fakt nevím co s tím, zní to fakt hrozně.
Divný zvuk od motoru
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
-
Re: Divný zvuk od motoru
Zdraví všechny. Mám měsíc Captivu 2.o tcdi problém podobný jako má draken 200x
po uvolnění plynu po záběru motoru se ozývají štěchtavé zvuky, i když stojím na místě.
Neví někdo co by to mohlo dělat? Děkuji za info. Našel jsem i video z jiného auta se stejným problémem https://www.youtube.com/watch?v=A5RfZfuNLlE
po uvolnění plynu po záběru motoru se ozývají štěchtavé zvuky, i když stojím na místě.
Neví někdo co by to mohlo dělat? Děkuji za info. Našel jsem i video z jiného auta se stejným problémem https://www.youtube.com/watch?v=A5RfZfuNLlE
Mne takyto zvuk (co je pocut vo videu) v takejto situacii vydaval napinak rozvodoveho remena. Doporucujem co najskor vymenit, nech to nahodou nepreskoci.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
jestli se jedná o takovej chrochtavo čvachtací zvuk, koukni na napínák klínového - drážkového řemenu co pohání klimu altík atd. když sundáš vpravo ten plast v podběhu, tak ten napínák uvidíš, stává se že ten řemen docela dost vibruje ( v otáčkách kolem volnoběhu) když např. očkovým klíčem tuším 17 nebo 19 za něj vezmeš a pomůžeš napínáku v tahu ( samozřejmě maximální opatrnost !!!) zvuk zmizí...... oprava = vyměnit řemen, pokud to nepomůže napínák.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Díky pánové za info. očíhnu ty napínáky.
-
Tak jsem dnes mého červoleta opravil a motor šlape jako hodinky.
Mým šestým smyslem jsem odhalil závadu na škrtící klapce, která nechodila jak měla.
Děsivý zvuk motoru zmizel.
Mým šestým smyslem jsem odhalil závadu na škrtící klapce, která nechodila jak měla.
Děsivý zvuk motoru zmizel.