Dnes jsem se stal novým majitelem Matese

Na matesovi musím upravit pár věcí ale to jsou maličkosti

Chtěl jsem se vás zeptat jako skušených jezdců a vlastníků Matize déle jako já

Olej tam je prej už dva roky a je tam Cinol 10W40 polosyntetika co nato říkáte ? Dobrá volba ? Nebo tam dát něco jiného ?
Ještě mám dotaz k motoru tady jsem našel obrázek na netu a v tom místě ktere jsem označil červenou kružnicí jsem oběvil únik oleje .. je to vpoho ? Uniká to tam normálně jakože se nemusím ničeho obávat ? Popřípadě čím to bude ? Stačí vyměňit jen těsnění pod víkem ventilů ? Zvládnu to sám ? Doma na place ?
Obrázek je ilustrační ... realitu mohu zítra vyfotit

Má nalitane 150 tisic km

Jinak je nutné tam vyměňit ložisko v pravém předním kole de slyšet jako bejk

No zítra to jdu přihlásit a vyridit pojistku koupim olej + filtr + vzduchovej filtr a hned to vymenim

Jinak existuje nějaká stránka kde zadám VINko a vypíše mi to něco o aute ? výbavu atd. ? A ještě dotaz rozvo tam je řešený řemenem nebo řetězem ? Dle kouknutí na motor bych řekl řemen kvuli platového deklu ale mohu se mýlit...
Díky moc za info zitra vam sem zas neco pisnu a hodím foto

edit: jo a jeste jsme chtel vedet co to je za válec nad víčkem motoru nebo veboli po leve straně od sání motoru ... černej ... Popřípadě kdyby jste měli nějaké brožury v elektronicke podobě o Matizovi dejte vědět aspoň si budu moct otom přečíst a neotravoval bych vás