Ahoj, rád bych vás, zkušené a znalé požádal o názor. U mého Orlíka se po půl roce objevila zvláštní závada, kdy z ničeho nic spínala klimatizace a chladila, i když byla vypnuta. Tuto závadu mi odstranily v servise výměnou řídící jednotky topení-klimatizace. Když jsem identifikoval tuto závadu, vzal jsem si do auta teploměr s externím čidlem, které jsem umístil do výdechů. Po opravě mi auto už nechladí, ale naopak stále přitápí. Když mám vypnutou klimu, venku je tak 22-23C, mám nastavenou teplotu do interiéru na cca 23C, fouká mi dovnitř teplý vzduch třeba 27C (není to ohřátím palubní desky od sluníčka, je to klidně na 7ventilátor hodinu jizdy). Nepomůže ani vypínání a zapínání automatiky. Když dám teplotu úplně na minimum, „nízká“ předpokládám, že dovnitř má jít venkovní vzduch bez ohřevu. Ten je ale minimálně o 4-5C ohřátý. V zimě mi to nevadí ale v létě, budu zbytečně zapínat klimu, když bude venku do 25C což běžně nedělám. V servise mi ještě prý cosi kalibrovali asi klapky ale nepomohlo to. Můžete to někdo vyzkoušet, když dáte teplotu na minimum, jaký vzduch vám jde do kabiny? POkud to opravdu Orlando dělá jak mě v servise ujišťovali

, považuji to za dost problematické.Vždyť pak o to víc musí jet klimatizace, navyšuje se spotřeba atd.
Děkuji za vaše rady.
Pavel