Nazdar, jelikož Leganzou teď moc nejezdím a stojí pořád venku, navíc pod stromem (tzn. rádi na ní kakají ptáčci), pořídil jsem si na ni docela drahou (proti třeba Aukru) autoplachtu (v OBI).
Nyní jsem však na rozpacích a poněkud zklamán.
Jednak plachta, ač má vepředu a vzadu stahovací gumu a velikost XL pasoval na Legu přesně, na autě moc nedržela, stašil trochu silnější vítr a odlétla. To se mi ale povedlo vyřešit přišitím další gumy vzadu, která se podvlékne pod zadním převisem auta.
Rozčarování se týká toho, že sice ochrání před hovínkama, ale plachta je propostná, tudíž nechrání před vodou a pylem, takže po sundání plachty po pár dnech jsou na předtím naleštěném autě pylové mapy.
Další má nejistota tkví v tom, jestli auto (přesněji lak na karosérii) pod plachtou netrpí víc, když se plachta sundává nebo nasazuje, když je tam přeci jen zadržována vlhkost déle, než bez plachty a když deště nesmívají z auta prach a jiné nečistoty?
Co si myslíte nebo máte zkušenosti Vy?
Autoplachta ANO/NE?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
Autoplachta ANO/NE?
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Reklama
Re: Autoplachta ANO/NE?
Pod plachtou se drží vlhkost, takže bych plachtu nedával To je stará známá věc, jenom v suchým prostředí, ve stodole, ale to je zase zbytečná, za mě nee
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Ja som tiež nad plachtou uvažoval ale každý den hu dávat hore dole neviem ale stalo by to zato aspon by som nemal ten posrat.sajrajt zo stromov ,lebo vetšinou parkujem pod nimi
A pokud fouka vitr tak odira lak
Vykasli sa na plachtu, dotiahni si tam malu mobilnu garaz a nic ti nebude odierat lak.
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Neodleti kdyz vic foukne?
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Obávám se, že na veřejné komunikaci patřící městu si tohle postavit nesmím.xwing píše:Vykasli sa na plachtu, dotiahni si tam malu mobilnu garaz a nic ti nebude odierat lak.
Ta plachta pro názornost vypadá na Leganze takto (vzadu dole je vidět ten bílý "zlepšovák", aby se plachta udržela na autě i v silném větru):
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)