Vyhřívané zpětné zrcátko

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Hobol

Vyhřívané zpětné zrcátko

Příspěvek od Hobol »

Kolos 1,2 HB. Jel jsem do Znojma a na kraji Přímětic proti mě řízl zatáčku nějaký č.... , rána a byl jsem bez zrcátka. Naštěstí to odneslo jen sklo. V servise ho neměly skladem. Jsou 4 druhy zrcátek. Že prý ho mají skladem v Jihlavě a můžu si vybrat sklo nevyhřívaný za 105- Kč nebo vyhřívaný za 506-Kč. Vybral jsem vyhřívaný. Dcera dělá v Jihlavě tak jsem ji pověřil. Dovezla vyhřívaný za 250-Kč. Měli skladem nějakou starší zásobu za menší peníz. Na skle jsou malý konektory, tak jsem je koupil a pár metrů drátu mám v garáži. Vypáčil jsem malý plastový kryt zespodu zrcátka a potom plastový kryt z vnitřní strany dveří. Dělal jsem to v mraze tak se mi " odporoučely" plastový příchytky ve dveřích co drží ten plast. Potom jsem vyšrouboval 3 šrouby co drží zrcátko a potom jsem "laboroval" nad jakýmsi čepem co drží zrcátko ve dveřích. Nakonec jsem použil mírné násilí a za pootáčení to vypáčil. Na tom čepu je našroubovaná taková plastová vidlička která se otevře po zasunutí zrcátka do dveří a brání jeho vypadnutí při montáži. potom jsem prostrčil dráty kolem bovdenu na ovládání zrcátka. Možná by se ten čep ani nemusel páčit. Asi by stačilo jen odšroubovat zrcátko a uvolnit pěnový plast z vnější strany dveří a dráty by tam mohly jít prostrčit. Dráty jsem zatím strčil do dveří a dal to dohromady. Pokračování až bude tepleji. Zapojení jsem studoval ve fóru na Aveu jsou tam originál schémata na zapojení vyhřívání zrcátek do okruhu vyhřívání zadního skla. Uvidím až otevřu tapecírunk na dveřích . co tam bude za dráty, nebo co budu muset natáhnout. Po akci napíšu.
Reklama

Zbyněk

Re: Vyhřívané zpětné zrcátko

Příspěvek od Zbyněk »

Jsem zvědav.Otec má na Nubiře vyhřívené zrcátka a je to super.Myslím,že budeš muset natáhnou drátky od relátka co je k ohřívání zadního okna.
Hobol

Příspěvek od Hobol »

Kalos 1,2 HB 2003. Tak jsem měl čas a dokončil vyhřívání zrcátka.Demontoval jsem tapecírunk dveří a opatrně odlepil folii. Demontoval jsem plastové kryty prahu. sundal jsem gumovou manžetu na kabeláži mezi dveřmi a sloupkem, pak jsem vypáčil konektor ze dveří a rozpojil ho.podle schéma (je sekci Avea) a měření jsem zjistil, že dráty jsou natažený až do konektoru ve sloupku. Protáhl jsem 1 drát od zrcátka manžetou. V konektoru co je na svazku do dveří ale chybí potřebný pin. tak jsem ho vypiloval z 3 cm kousku měděného drátu.(originál pin jsem nesehnal) a na něj naletoval kabel od zrcátka. Přestřihnul jsem černý kabel (kostru) co jde k ovládání oken a pomocí konektorů jsem ho spojil a připojil k němu druhý kabel od zrcátka. Pak jsem to smontoval dohromady . Folii jsem nalepil chemoprénem. Zjistil,že demontáž plastového krytu prahu a páčení konektoru ze sloupku se nemusí provádět. Stačí zastrčit zapojený pin do konektoru ve sloupku a natáhnou k zrcátku. Je potřeba dát pozor aby kabely od zrcátka nezavazely spouštění skla dveří (přichytit spinkou) Ty dva čudliky co drží ten vnitřní kryt jsen koupil , dokonce je měli skladem. Onehdy jsem jel do Brna, pršelo a zrcátka byli mokrý tak jsem zapnul vyhřívání a za chvíli vyhřívaný zrcátko bylo suchý a v druhým nebylo nic vidět ani po 25 km.
Zbyněk

Příspěvek od Zbyněk »

Dobrý návod. -i Díky. :PP:
frezzi

Příspěvek od frezzi »

kedže Kalos je predchodca Avea tak tie konektory v A stĺpikoch by mali byť tiež vlastne konektory od vyhrievania spätných zrkadiel že ? ... :PP: :PP: tak to je potom super správa :PP: :lol:
Aveo 1.4 16V 69Kw, sedan Šedá Metalíza -
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
Odpovědět

Zpět na „KALOS“