Motor inak ide (išiel) veľmi pekne ... potichy aj spotreba je super ...
Asi pol roka dozadu som sa pustil do výmeny rozvodov ... zaujímavá životná skúsenosť no samozrejme že ich utrhlo. Čiastočne chyba moja, čiastočne tá, že som nemal nové komponenty ...
Kedže som mal nový motor (75Tis), tak to nebol problém, stačilo ho vymeniť ...
Odniesol som to celé do servisu z tým nech vymenia motor a že do nového motora dám nové rozvody. Tak sa aj stalo.
Čakal som asi mesiac, no po tom mi konečne auto fungovalo. Nabehal som na ňom odvtedy vyše 45tisic takže sa mi tá investícia aj oplatila ... no to načo som prišiel po čase mi nepridalo na kľude ... v servise mi nevymenili motor, ale prehodili len hlavy (nechcelo sa im dvíhať?) no zobrali peniaze za výmenu ...
Samozrejme pochybujem že tam bolo dávané nové tesnenie pod hlavu ...
Auto mi chodilo, takže aj keď nerád, no neriešil som to ...
Po čase však začalo žrať olej ( predtým - stará hlava, ani kvapka), čo bolo však horšie .. začala mi miznúť aj voda ...
Kedže auto používam dennodenne k svojej práci, nemal som už na to čas a tak som len dolieval ...
Nebolo to veľa - možno liter na 3000 km čo bolo ešte v únosnej miere ...
Včera však z ničoho nič ( bez zvukov, pazvukov, lenivosti atd...) sa takto rozožral ...
Zistil som to ked mi začali cvakať hydroštele - a tie cvakajú do teraz ... a v prípade že tam dám "plnú" oleja ... po pár minútach zase cvakajú - klesne olej ...
Kedže bola noc, tak som len dolieval ...
No dneska vidím že to bolo zbytočné ...
Potreboval som to napísať

...
Mal by som ešte jednu otázku ... viem ... je divná

... ale nepomôžem si ... kedže mám doma 2 nefunkčné motory ... koľko dostanem v zbere za jeden ? alebo ... koľko váži taký motor, nikde to nemôžem nájsť ... predpokladám že je tam liatina aj hliník ...
ozzman píše:pozri si či nemáš upchaté odvetranie kartra (kľuk. skrine), možno to tlakuje a vytláča ti olej cez tesnenia kade môže. každopádne pretesneniu motora by si sa nevyhol. veľa napovie aj dym z výfuku
Je to možné že je to upchaté - pchal som tam pre pol rokom silikón aby som to zatesnil ... možno spadol do vnútra ... každopádne ako vravíš, výmene sa nevyhnem