moje reakcie netreba brat prilis vazne, som lahkonasieraci
nikdy som nestudoval poistkovu skrinku, teda ci ta odbocka z 15 ktoru si vsimol michal.sk je spred alebo spoza poistky, ak spoza tak ok, ak spred, tak to nie je dobre, poistky nie su kvoli spotrebicom ale kvoli porucham na spotrebicoch a kabelazi. Aj velkost poistky nema mat suvis s odberom spotrebica ale so zatazitelnostou kabla za poistkou, ak sa meni za poistkou typ vodica, tak vzdy podla toho najmenej zatazitelneho, tak aby pri pripadnom skrate nezacal kabel horiet skor nez vyhori poistka. Aj keby ten vodic co zacne horiet bol az v samotnom spotrebici. Niekedy to sice nie je mozne, ale treba vychytat aspon tie najvacsie rizika. Napriklad 5mm led zhori uz mozno aj pri nejakych 200mA ale riziko to nie je, lebo zhori podobne ako poistka.
Aj ked ja sam som dost neporiadny. Este mam v aute "docasnu pokusnu" cokoladu na stahovackach. Ale mam ju aspon istenu. Uz ale planujem toto leto jej nahradu za nieco ine, asi fastony v krabicke na doske plosnych spojov akurat tie nezabrania prepolovaniu. konektory so zamkom ktore sa nedaju prepolovat naopak nemaju dostatocnu zatazitelnost.