Nezavisle topení
Moderátor: Blue Lanos
Nezavisle topení
Chtěl bych se zeptat zda nekdo nedaval do Captivy nezavisle topeni a na zkusenosti
- Reklama
-
Re: Nezavisle topení
Dával. V zásadě spokojenost - je to slyšet v zimě na chodu motoru. Zároveň netřeba skrábat.Matsonic píše:Chtěl bych se zeptat zda nekdo nedaval do Captivy nezavisle topeni a na zkusenosti
Problém je s umístěním výfuku - udělali ho do šusplechu (plastu) a občas se ucpává hlínou (stačí lehce škrtnou o zem/bahno).
Mas vodni, nebo vzduchovy?
Co mas za znacku?
Na kolik te to vyslo?
Co mas za znacku?
Na kolik te to vyslo?
-
Vodní
Webasto
nepamatuju se - bylo to v celkový kalkulaci auta
Webasto
nepamatuju se - bylo to v celkový kalkulaci auta
Jakej rocnik Captivy mas?
-
vyrobeno 2007 modelová řada 2008.Matsonic píše:Jakej rocnik Captivy mas?
Ve standardu to nebylo, bylo to doděláváno prodejcem jako požadavek. Jinak Webasto je v katalogu příslušenství na starou Captivu (Chvrolet to PDFko už stáhnul z netu a na novou Captivu ho nemá) Jestli to prodejce objednával jako dodělávku u prodejce Webasta nebo jako Chevrolet díl, netuším.
Dik zkusim se poptat
-
Jestli mohu doporučit, tak chtěj vodní topení (asi je jedno jestli Webasto nebo Eberspacher) výhodou je, že startuješ vlažný motor.
Dále, pokud někdy plánuješ sjet ze silnice tak výfuk vyvést někam kde se nemůže setkat se zeminou - při ucpání to ošklivě kouří a smrdí + to natáhne ten smrad do interiéru (připomínalo mi to tankistický povel "zakouřit")
Poslední věc, hlídej si kvalitu baterky - mě to po stání u doktorky s dětma a asi hodině provozu nenastartovalo. V servisu mi napřed tvrdili, že baterka OK, ale když to tam déle stálo tak už hlásila výměnu - byla cca 3 roky stará.
Jinak si to nemůžu vynachválit.
Dále, pokud někdy plánuješ sjet ze silnice tak výfuk vyvést někam kde se nemůže setkat se zeminou - při ucpání to ošklivě kouří a smrdí + to natáhne ten smrad do interiéru (připomínalo mi to tankistický povel "zakouřit")
Poslední věc, hlídej si kvalitu baterky - mě to po stání u doktorky s dětma a asi hodině provozu nenastartovalo. V servisu mi napřed tvrdili, že baterka OK, ale když to tam déle stálo tak už hlásila výměnu - byla cca 3 roky stará.
Jinak si to nemůžu vynachválit.
Kolko casu to potrebuje na zohriatie interieru v zime? Aku to ma cca spotrebu? Uvazujem ze to napracem do cruze.
Cruze 2.0 163k LT, Velvet červená
-
Za cca 1/2 hodiny je to rozumně nahřáté - jede to v cyklech, takže se to chce trefit.radgosk píše:Kolko casu to potrebuje na zohriatie interieru v zime? Aku to ma cca spotrebu? Uvazujem ze to napracem do cruze.
Žere to tuším kolem 1/2 - 1l za hodinu - ale nikdy jsem to detailně nesledoval, co na to přítel Google?
výsledek např: http://www.techwebasto.com/heater_main/907512.pdf