Záhadný mikrospínač

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Tomáš

Záhadný mikrospínač

Příspěvek od Tomáš »

Dokáže mi někdo poradit?? Mám vedle sedadla řidiče , jakoby u prahu , je to součástí té plastové prahové lišty, nějaký mikrospínač pod gumovou ploškou ( ta se mačká, a cvaká to). Na nic to nefunguje , nic to neovlivňuje. myslel jsem , jestli to není uzamčení kufru , ale nic.... . V každém případě je to originál z výroby !!! Už jen pohle toho výlisku plastové hrany prahu. :? :? :? :?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Reklama

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: Záhadný mikrospínač

Příspěvek od Ondras »

Že by zapínač přívodu paliva? Při nárazu auta zafunguje nouzový vypínač paliva. Tímhle se dá ručo zapnout. Myslím, že je to ono... Přeji ti, abys nemusel funkčnost nikdy ověřit v praxi
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Tak to fakt slyším poprvé, ale známý má tu samou NUBIRU I , 1.6 , 16v rok taky 98 taky kombíka a co myslíte ..- nemá to tam..... :lol:
Ne teďka vážně , co to je??????? To palivo , jak píše Ondras ???
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Richard

Příspěvek od Richard »

Já mám dojem, že tam něco podobného mám taky. Až přijdu dnes večer domů kouknu do auta a pak do manuálu jak francouzkého tak českého a to by v tom byl čert, aby jsme na to nepřišli :? 8) :lol: :?
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak jsem se koukl a mám to tam.Hledal jsem v českém manuálu, ale zřejmě jsem tyhle tránky při focení vypustil. Zkusím je dofotit. Ale ve francouzském manuálu je cosi o obnovení přerušení a o palivu. Domnívám se, že je to opravdu obnovovač přerušení dodávky benzínu.
Tu stránku z francouzského návodu jsem dal do fotogalerie Nubira, třeba někdo vládne francouzsky a upřesní to. :lol:
[/img]
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Já to tam mám také. Auto mám dovezené z německa, tak to bude asi součástí opravdu palivového okruhu. Má to vazbu na elektro ventil na přívodu v prostoru motoru.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Richard

Příspěvek od Richard »

Anonymous píše:Tak jsem se koukl a mám to tam.Hledal jsem v českém manuálu, ale zřejmě jsem tyhle tránky při focení vypustil. Zkusím je dofotit. Ale ve francouzském manuálu je cosi o obnovení přerušení a o palivu. Domnívám se, že je to opravdu obnovovač přerušení dodávky benzínu.
Tu stránku z francouzského návodu jsem dal do fotogalerie Nubira, třeba někdo vládne francouzsky a upřesní to. :lol:
To jsem psal já, nějak mi to nepřihlásilo? Zřejmě máme (my ti s tímto spínačem) nějaký bezpečnostní ventil, který se aktivuje asi společně s airbagy nebo tak a vypne benzínovou pumpu. A tímhle se dá dodávka paliva znovuobnovit. Tu stránku jsem hodil do fotogalerie Nubiry.

Franto poraď jak sem přímo do příspěvku dát obrázek, už jsem se ptal ale odkázali mi do sekce admin, ale tam jsem to nenašel. Můžeš i SZ, nebo na mail, abychom neotravovali ostatní.Dík moc
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Zrovna na to koukám , je to asi vono... frantícky sice neumím , ale logicky to odpovídá , jsou tam slova jako GAS -palivo a Lock - zavřeno.
Kluci díky , doufám, že to fakt nebudeme potřebovat!!!!
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak máte samozřejmě všichni pravdu je to stop ventil paliva a při nárazu dojde k rozpojení elektriky k palivovému čerpadlu aby nedošlo k vytékání paliva a následnému požáru bývá to běžná věc u spousty aut Daewoo ji však na náš trh vůbec nedodávalo ale mají to všechny auta dotažený zvenku (asi na to mají nějaký bezpečnostní předpis a u nás to ještě neplatilo ) jinak to měla třeba i stará Siera ;) po nehodě a následném pokusu nastartovat auto jen stačí zamáčknout tenhle spínač a auto zase pojede nedávno sem ho hledal na Fordu Ka a měl sem co dělat abych ho našel to Daewoo ho má nádherně přístupnej 8) tak přeji všem aby ho nikdo nemusel znovu zapínat ;)
Richard

Příspěvek od Richard »

Díky za konečné slovo, taky doufám, že to nikdo z nás nebude potřebovat, ale člověk je tvor zvídavý a chce to vědět :)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Tak super, já jen chtěl být v klidu , že tam něco je a nefunguje. Tak teď vím na co to je , ale funkčnost teda ověřovat opravdu nechci.... DÍKY všem. 8)
Jiří

Příspěvek od Jiří »

Já mám auto koupený u nás a je to tam taky 8)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“