viem, že hlavne nováčikov toto často zaujíma a hoci je to spomínané vo viacerých témach, venujem tomu jednu osobitnú po peknej nedeli, strávenej výmenou.
Rozmery originálnych reproduktorov :
Predné - 4 palce = 10cm
Zadné - 6 palcov = cca. 15,25cm
Výber repro :
Ja som si, vedený prozreteľnosťou, náhodou a stránkou najnakup bodka sk kúpil repro Sony XS-F1726SE (dozadu) a Sony XS-F1036SE (dopredu). Tie prve dve cisla su cm - priemer a hlavne tie zadne som sa obaval ci napcham - cital som tu o frezovani, vyrezavani, prisposobovani... Ale co bolo dobre - co som nevedel priznam sa - ze to XS je akoze Xtra Small montazna hlbka.. Co teda v konecnom dosledku pomohlo - a aj na fotke mozno uvidite, ze tie repraky maju azda uplne totoznu vysku s povodnymi.
Dokopy s postovnym som za ne dal 51,85 € - v eshope Talkive..

Postup :
Nebudem pisat sloh - pointa je - sadli ako rit na serbel. Co sa tyka zadnych - len sme vybrali stare reproduktory - odsroubovali matky a vytiahli srouby aj samotny repro. Potom osadili nove - naznacili diery klinom a kladivkom, vyvrtali 2 nove diery do plechu a voilá!!! Je pravda - trosku blbo sa davaju tieto o mak vacsie repraky pod kozenku co je vzadu pod oknom - ale to je vec 1min.
Tie predne - len dat dole tapacir dveri, 2 sroubky co drzia repro a je to robota - 15 minut na jedny dvere aj s cinovanim. Sadli aj do originalneho puzdra ci krytu ci ako to nazvat. Jaskynky

Inak na zadne sme aj vymenili kabelaz - vybrat zadne sedadlo komplet dole bocne plasty, trochu tesnenia a koberceky - kde bolo nutne ale nebolo to az take strasne...
Pripajam fotky - novacikom mozno pomozu

P.S. - kryty zadnych repro som nechal povodne - len som ich vycistil a prestriekal na tmavosedu metalizu

aaa... zistujem ze sa nedaju pridat v jednom prispevku viacere foto - pridam nizsie

Efekt
+70-100% vykonu +200% kvality... Pri zvuku je to subjektivne. Ja som vyberal produkt low-endovy, lowcostovy od dobrej firmy, necakal som zazraky ale hra to dobre. Ked nechcem zosilovac, resp. nejaky subwoofer tak mi to staci. Aby to nechrastilo, nerezonovalo ale pekne hralo.