Zdravím všechny
Chtěl bych se tu zeptat za svou kamarádku.Má Leganzu 2.0 r.v.1998 benzín a má problém s vybíjením baterie.Má cca 2 roky starou baterii a v podstatě jakmile nabije baterii(třeba přes noc) a vloží ji do auta a chce nastartovat,motor se čtyřikrát až pětkrát otočí a baterie je vybitá.Šla koupit novou baterii a ještě než ji koupila,tak si tu co má v autě nechala změřit a "údajně" je baterie v pořádku a tak ještě žádnou nekoupila.Prý že by to snad mohlo být starterem.Ale starter se při nabité baterii normálně otočí a tak nevím.Nemáte prosím někdo tip či radu co s tím?Jen pro úplnost kontakty na baterii jsou čisté a utažené.
Předem všem děkuji za rady.
Vybíjení baterie !!! - že by starter?
Moderátor: Blue Lanos
Vybíjení baterie !!! - že by starter?
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybíjení baterie !!! - že by starter?
No to je ťažké lebo mne robil somarinky štartér a tiež sa tváril že je OK ale zasa na OPLI mi odišla 2 ročná baterka presne mesiac po záruke lenže ta klakla tak že sa ani nedala nabiť no tedy vlastne asi tak ako to popisuješ Ty proste som ju zobral domov nabil ale pokud nechytil na 4-5 otočku tak bolo po nej len to robila iba v zime a na Legyne som mal podobný problém lenže tam to bol štartér čiže po nabití točil ako ďas ale asi tak po týždni len tak-tak a dakedy som ani nenatočil a to mám skoro 8 ročnú baterku ktorú som v prvu chcel vymeniť no chyba bola inde.Takže ako vidíš obydve alternativy sú možné a pomoc no skúsiť baterku ale keby sa dalo tak len od dakoho požičať na skúšku tedy do Legy dať inú a tu jeje do iného auta a uvidí sa či je to baterka alebo štartér
- simone
- Kontaktovat uživatele:
presne toto som mal na Nubire že Peha, vymenili sme cievku, uvažovali na alternátore.na dobíjaní, aj mne baterka ukazovala meraním že je OK ale nebola...kupa novej všetko vyriešilo.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
Tak problém je vyřešen.Nakonec to opravdu bylo tou baterií.Než jsem ji ale koupil,tak jsme vymontovaly starter ven,komplet jsme očistily všechny kontakty a i na motoru všechny kostry,co měly něco společnýho se starterem a zase ho namontovaly zpátky(mezi náma,pěkná pakárna,děsně špatnej přístup).No a potom jsem teda ještě koupily tu baterku a auto startuje na DRB a to doslova.
Děkuji všem za poznatky a rady.
Děkuji všem za poznatky a rady.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla