spätné svetlá.

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
gal7

spätné svetlá.

Příspěvek od gal7 »

Jedná sa o auto Daewo Nubira, 1,6 16 V, combi.A zase mám problém. Nesvietia mi spätné svetlá, je to chyba poistky, alebo treba hľadať spínač na prevodovke. Keď chyba poistky, kde ju treba hľadať? Keď chyba spínaču kde ho treba hľadať? Ďakujem za informácie.
Reklama

ppp

Re: spätné svetlá.

Příspěvek od ppp »

poistka je F7 pri lavej nohe vodica 10A cize siedma zhora vlavo
a spinac je na prevodovke vpredu v smere jazdy, na obrazku tu v tejto teme
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=13&t=16969
je uplne vlavo asi tak v strede obrazka prevodovky
gal7

Příspěvek od gal7 »

Nazdar ppp, Ďakujem Ti za odpoveď, znovu si nesklamal, ale pre upresnenie tu zavesím obrázok na ktorom som označil. ktorá časť je ten spínač na prevodovke. Je to to označené. Pokiaľ áno, tak to pozriem na mojej Nubire a dám vedieť, čo to bolo. Ešte raz veľká vďaka.
Obrázek
ppp

Příspěvek od ppp »

to co si oznacil je snimac rychlosti, spinacka spiatocky je takmer krizom cez prevodovku. Trci viac nabok, takze na obrazku nevidno konktaty konektoru. Na obrazku ho vidno ako trci blizko spojkoveho valca.
gal7

Příspěvek od gal7 »

Nazdar, akže som, to dnes pozeral, bohužiaľ, pripojenie na prevodovku v poriadku a taktiež spomenutá pojistka. Rozmýšľam ísť na diagnostiku čo Vy na To, zistí to diagnostika? Ďakujem za odpoveď. :((
Jura

Příspěvek od Jura »

Diagnostika nic neukáže. Když mi přestaly svítit zpátečky, jen jsem vyšrouboval spínač z převodovky, chvíli jej prsty zamačkával a zase nechával povolit a ejhle - ono to zase svítí. Až to přestane opět svítit, vyměním spínač, stojí pár korun. Na diagnostiku se vyprdni - odpoj konektor ze snímače, propoj oba kontakty v konektoru na kabelu, zapni klíček a dej am zpátečku. Pokud budou zpátečky svítit, je v hajzlu spínač - dej tam nový.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
ppp

Příspěvek od ppp »

Ked prepoji kontakty v konektore tak uz spiatocku radit nemusi ;) .

A diagnostiak ukaze len to co si mysli alebo myslel ariadiaca jednotka. Kedze s tym to RJ nema nic spolocne, aspon predpokladam ze spiatocku na RJ nezavesili, nevidim v tom ziaden prinos, tak o tom ci spianc funugje alebo nie nema sancu tusit. Spiatockove svetlo nie je ziadna veda. Proste baterka ako zdroj prudu, potom je tam kopa kablov (mozu byt prerusene alebo uhnite pri konektoroch) spinac na klucikovej spinacke, spinac na prevodovke (su to obycajne spinace to iste ako spinace svetiel v byte) a ziarovky. Najlepsie premerat ci je poistka ok, ci je napatie pred, za positkou, ci je spinac na prevodovke pri spiatocke vodivy, ci je napatie na kabli pri prevodovke, ci je edzi druhym kontaktom na konektore na kabli pri prevodovke a zemou nejaky maly odpor (ziarovky). Proste uplne jednoduche az primitivne zapojenie zo zakladnej skoly z fyziky.
Jura

Příspěvek od Jura »

ppp píše:Ked prepoji kontakty v konektore tak uz spiatocku radit nemusi ;) .
A jóóó, to jsem moula :oops: . Máš pravdu, 1:0 pro Tebe!
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
gal7

Příspěvek od gal7 »

Zdravím, takže to čo mi napísal ppp, tak na to si netrúfam v dohľadnej dobe zabehnem za nejakým elektrikárom a nech sa mi na to pozrie. Ďakujem za rady a ešte raz ďakujem.
ppp

Příspěvek od ppp »

Tam nieto ziadeneho nebezpecenstva, Dokonca pri tej cinnosti je minimalna sanca aj na to ze vobec spalis poistku spiatocky. Najhorsie co sa ti moze stat je ze sa uspinis alebo ze ta sekne v krizoch ked budes poskrucany pri poistkovke pri nohach vodica :lol: .
gal7

Příspěvek od gal7 »

Zdravím, takže po veeeeeľmi dlhej dobe som sa dokopal k oprave spätných svetiel. Keď som navštívil servis, bolo zistené, že je chybný spínač. Nastala výmena za 2é euro aj s robotou a spätné svetlá svietia.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“