Rozvody Nubira r.98

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
topvideo
Kontaktovat uživatele:

Rozvody Nubira r.98

Příspěvek od topvideo »

Mám najazdených 63 000 km, auto má 12 rokov, kedy by som mal meniť rozvody?
Reklama

ppp

Re: Rozvody Nubira r.98

Příspěvek od ppp »

Uz.

60tkm alebo 5rokov, co nastane skor, odporucam aj s vodnym cerpadlom a obe kladky nove, ich stav a najma stav gufera v cerpadle sa da tazko odhadnut a nie je to az take drahe.
Ak je to 1.6liter, 2liter ma asi rovnake intervaly.
topvideo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topvideo »

Môžeš mi doporučiť konkrétnych výrobcov, aby bola dobrá aj cena a kvalita. Vopred ďakujem :D
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja som kupoval bud z carmaxu tzv. originalne diely, len remene od gatesa, alebo ak som sa neponahlal tak v czdfareli v cechach maju tiez original diely a vyjde to odtial aj s postovnym este o kusok lacnejsie nez z carmaxu (ak nemaju v carmaxe nejaku akciu ako raz mali napinaciu kladku za necelych 700Sk) a clovek sa nemusi hnut od pocitaca :).
Tu na fore dokonca sam velky saman palix neodporucal ziadne ine dokonca ani celkom zvucnu znacku vyrobcu lozisk ako je SKF. Vsetky okrem tzv. originalnych vraj vedu remen krivo. Rozdiel ceny medzi origo a najlacnejsimi neorigo je asi 2:1.
topvideo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topvideo »

Nechal som objednanie na známeho, ktorý robí s autami, ja som iba laik.
Myslíš, že neoriginálne diely môžu poškodiť funkčnosť, alebo niečo iné?
ppp

Příspěvek od ppp »

Tazko povedat, palix pisal ze najpriklad aj dost znackove SKF cerpadlo alebo napinak, uz neviem co, bolo vyosene a tym padom ide remen krivo a moze sa zvliect alebo skor opotrebovat alebo opotrebovat niektoru z kladiek, ktore maju len plastove kolieska. Alebo dokonca moze skor prestat kvoli vyoseniu tesnit gufero a po zadreti cerpadla (nemrzka v loziskach nie je lepsia ako mazaci tuk) je po motore. Ale to su hororove scenare, urcite kopu vodicov spokojne jazdi aj s neoriginalnymi dielami, ale ja mam skusenost len s originalmi a tie sadli vzdy v poriadku.
topvideo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topvideo »

No už mám za tým, trocha je iný zvuk ako som bol zvyknutý, obaly od súčiastok mám v aute, píšem v práci. Celá výmena vyšla na 180 €. Dúfam, že sa nič hororové nestane, remeň je Gates, vodná pumpa GRAF, kladky DEXWAL a INA.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no nevim na co jsem mel jeste odpovidat ale asi jsem to nestihl.
kazdopadne remen je v poradku a to ostatni no ina je asi v pohode graf jsem ted montoval do opla zafiry a nebyla prvni a zatim funguje a to posledni nevim neznam asi bych ji tam nedal.
kazdopadne pokud po nastartovani bezi remen spravne na vsech koleckach a nema snahu sjizdet pak je vse v pohode.
jiny zvuk by to mit urcite nemelo .to by znamenalo prepnuty remen ktery piska nebo neco jineho.
ale je taky pravda ze jsem montoval remen gates do sparka a i kdyz je napnuty spravne piska jak blazen.asi uz ani gates neni to nejlepsi.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
topvideo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topvideo »

Dík za odpoveď aj na inom mieste.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“