Vynechavanie jedneho valca MATIZ
Moderátor: Blue Lanos
Vynechavanie jedneho valca MATIZ
Dobry den pani.Mam v rodine takyto problem:Na Matizovi bolo jazdene(z blbosti a neznalosti)mojim odhadom asi 1/2r.s prepalenym jednym svieckovym kablom.Ked som ho chytil do ruky uplne sa rozpadol.Sviecka tohto valca samozrejme zaoxidovana a hlava rozdelovaca tiez na tomto vyvode.Vsetko som vymenil-sviecky,kable-hlavu rodel.-palec,stav sa mierne zlepsil ale motor nadalej vynechava aj pri volnobehu aj vo vyssich obratkach.Navyse tak divne,ze nieje mozne ani odpojenim hociktoreho svieckoveho kablu zistit ktory valec vlastne vynechava,pretoze sa to chova stale rovnako v kazdej kombinacii.Navyse zo zadneho dielu vyfuku pocut pri volnobehu ostre drncanie(mam obavy ci to nieje rozsypany a odstreleny kus katalizatora nasedkom tohto dlhsieho jazdenia na 2 valcoch).Aka este ina zavada sa tam moze nachcadzat,ked je vsetko vymenene a auticko nie a nie sa dostat do normalneho behu?Mal uz niekto nieco podobne v rukach?Diagnostika za tohto stavu zrejme nema velmi ani zmysel,kym to nepojde na 3 valce ako ma.Vie niekto poradit?Dakujem...uz len pre info,auto ma poctivych 57tis km a bolo sa onho riadne od nova starane,kym nebolo v rodine posunute istej dotycnej nicitelke novych aut.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vynechavanie jedneho valca MATIZ
Jezdit s Matizem 1/2 roku na 2 válce? No potěš koště... S tím katalyzátorem je to dost pravděpodobné, jestli do něj šel takovou dobu nespálený benzín .
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Hyundai i20 Inclusive Plus
Re: Vynechavanie jedneho valca MATIZ
Ano...mojim odhadom asi aj 1/2r.Docent II. píše:Jezdit s Matizem 1/2 roku na 2 válce? No potěš koště... S tím katalyzátorem je to dost pravděpodobné, jestli do něj šel takovou dobu nespálený benzín .
Som patricne nasrany kedze tomu autu v zivote nic nebolo kym to nedostala do ruk TRUBA...
Neviem si ovsem vysvetlit co by tam este mohlo byt,ked som komplet zapalovanie v podstate uz vymenil a stav je podobny len o malinko lepsi.
Viem,ze katalizator sa rozpadne vplyvom nespaleneho benzinu,to ale nema nic spolocne s vynechavanim jedneho valca pokial nieje upchany vyfuk ale to nieje.
Co skusit dalej?
Este jedna zahada tam je,ze po starte ide asi 3-5sekund normalne az potom zacne vynechavat.
Co je toto za blbost?
Neporadi nikto?