Mlžení čelního skla z venku
Moderátor: Blue Lanos
Mlžení čelního skla z venku
Ahoj, ted jak sou vedra a někdy zaprší tak pozoruju zajmavej úkaz,mlží se mi čelní sklo z venku... a to v prostoru nad výdechama na palubovce,ale nezávysle na jejich funkci(i když nejsou zapnutý...) Nevíte někdo čim by to mohlo být? Je to celkem nepříjemný.
Chevrolet CRUZE 1.6 LS+ aka Chevíííík
- Reklama
- Hanzy
Re: Mlžení čelního skla z venku
Ja si nevsim ale z venku to jedine najaka zajimava kombinace teplot a vlhkosti asi...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Sterače pomůžou asi na 5 sekund... ale dneska už nic,asi fakt nějak včera bylo divně... nejdřív hic,pak slejvák... mám trochu podezření na ostřikovače,že tam vytvořily v kombinaci s tim deštěm nějakej film... taky co je v tom dešti všechno za kyselý složky... protože pak když sem zastavil a přejel sem po tom rukou tak sem měl z toho ulepený prsty... tak uvidíme...
Chevrolet CRUZE 1.6 LS+ aka Chevíííík
Tak tohleto sami se mi delalo vcera vecer taky sem na to pekne cucel
Predtim sem odstrikovace ale to bylo tak rano a delalo se to az vecer a neslo to setrit ani umejt odstrikovacema. A vcera sem prisel rano k auto a bylo to tam zase a delalo se to porad a prestalo to az kdyz se to sklo od slunce ohralo.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Já to považuju za normální. Asi je to podnebim a nějakym bordelem v atmosféře. Často po ránu mam na skel nějakej film kterej musm každejch cca 5 vteřin stetřít. Pomůže až když se prohřeje sklo a to i teď v létě.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
A nebudeto tím, že přes ty výdechy vždycky trochu fouká, tím se sklo trochu ochladí a za určitých podmínek ( rosný bod ) zvenku kondenzuje na tom místě voda? Teda pokud jde klima...
černý Cruze 1,8 LT
Taky se mi mlží čelní sklo zvenku, tak jsem si s tím trochu hrál a zjistil, že když zapnu foukání pouze na čelní sklo a při tom mám klimu vypnutou, tak stejně fouká studenější vzduch než je venku. Mám pocit jako kdyby klima mrazila na nějaký poloviční výkon, naplno to určitě není. Nejprve jsem si myslel, že je to ještě setrvačnost mražáku, protože jsem ho měl před tím zapnutý, ale po hodině jízdy s vypnutou klimou to stále foukalo studenější vzduch. Takto mi klima mrazí (i když ji mám vypnutou) pouze při foukání na čelní sklo. Když přepnu na střední průduchy, tak je vzduch teplý jako venku. Hledal jsem i v manuálu, ale nic jsem nenašel, tak jsem z toho jelen. Třeba je to záměrná funkce výrobce, ale potom se bojím, aby to tak nebylo i v zimě. "Kdo ví, ať mi odpoví."
CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza / předtím Nissan Almera a Ford Sierra
Skúste dat dole ten plast čo je tá prepážka medzi motorom a kasnou a pozret sa tam či tam nestojí voda niekedy sa stáva že té odtokové kanáliky sa upchajú a je tam voda ktorá namá kde odtiec a či sa ná hodou neodparuje na to čelné sklo no a ešte sa stáva že si niekdo do nádržky ostrekovača dá aj nemrzku alebo niečo iné
Můžete mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit?pepe16 píše:Taky se mi mlží čelní sklo zvenku, tak jsem si s tím trochu hrál a zjistil, že když zapnu foukání pouze na čelní sklo a při tom mám klimu vypnutou, tak stejně fouká studenější vzduch než je venku. Mám pocit jako kdyby klima mrazila na nějaký poloviční výkon, naplno to určitě není. Nejprve jsem si myslel, že je to ještě setrvačnost mražáku, protože jsem ho měl před tím zapnutý, ale po hodině jízdy s vypnutou klimou to stále foukalo studenější vzduch. Takto mi klima mrazí (i když ji mám vypnutou) pouze při foukání na čelní sklo. Když přepnu na střední průduchy, tak je vzduch teplý jako venku. Hledal jsem i v manuálu, ale nic jsem nenašel, tak jsem z toho jelen. Třeba je to záměrná funkce výrobce, ale potom se bojím, aby to tak nebylo i v zimě. "Kdo ví, ať mi odpoví."
CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza / předtím Nissan Almera a Ford Sierra
Ano, pokud je nad 3°C, tj. nad hodnotu kdy je klima automaticky blokována na zamrazení výparníku, je při použití pouze ofuku čelního skla zapnuta automaticky klimatizace.... Tj. vzduch fouká ochlazen, i když jsme předtím klimu měli vypnutou. (Viz. servisní manuály na tomto fóru.) Zvenku lze pak nad místem foukání pozorovat (při vzdušné vlhkosti) namrzání vzduchu.
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------