1.5 16V Nexia Rozvod nastavení
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
1.5 16V Nexia Rozvod nastavení
Zdravim tak sem rozhodil rozvody sundal hlavu vyměnil těsnění ,ale teď nevim jak nastavit rozvody vim ,že na vačkách sou na zubech zářezy ,který se nastaví proti sobě vodorovně potom dole na remenici je zarez ktery se nastavi na vystupek na bloku motoru bo co to je ,ale ne leva strane o něco výše než je remenice na kliku je ještě jedno mensí ozubene kolo nevím jestli se taky podle něčeho nastavuje nebo je to jen nejake cerpadlo a nevadi jak nastavit muze nekdo poradit dekuji pokud je potreba mohu jeste vyfotit a hodit sem foto diky
- Reklama
Re: 1.5 16V Nexia Rozvod nastavení
tak pokud vis jak byly vacky a klika uz nic jineho nepotrebujes vedet.to ozubene kolo je vodni pumpa a je jedno jak bude.
ALE zalezi na napnuti remenu nahore v levo je kladka se znackami a az to cele nasadis a protocism opatrne klicem motor a usadi se remen do spravne pozice musi se znacky na kladce prekryvat.
pokud ne a je treba upravit napnuti musi se vodni pumpa povolit 3 mi imbus sroubky a s celou pumpou otocit tak aby se remen napnul.JENZE pri povoleni se uvolni i kulate tesneni pumpy a pokud neni nove pumpa muze zacit tect.
tak hodne stesti
ALE zalezi na napnuti remenu nahore v levo je kladka se znackami a az to cele nasadis a protocism opatrne klicem motor a usadi se remen do spravne pozice musi se znacky na kladce prekryvat.
pokud ne a je treba upravit napnuti musi se vodni pumpa povolit 3 mi imbus sroubky a s celou pumpou otocit tak aby se remen napnul.JENZE pri povoleni se uvolni i kulate tesneni pumpy a pokud neni nove pumpa muze zacit tect.
tak hodne stesti
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Díky za radu zítra na to mrknu už jen najít ty značky na kladce
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
TAk ted uz tomu nerozumim vubec Na vackach maji byt znacky proti sobe (stojim z boku auta a divam se na vacky:Vacka v pravo-predni znacka ukazuje jak ma.Takto sedi v klidu, vacka v levo-znacka ukazuje o jeden zub niz-tu musim pootocit klicem a pridrzet). Ale jak je to se znackou ka klikovce??? Tady pisete ze ryska je na remenici,nejaka tam opravdu je,ale v chytre knizce se pise ze ta ryska je na ozubenym prevodu pod tou remenici. tak jak to s nima je??Ty dve znacky jsou shodny a da se spolehnout na znacku na remenici,nebo remenice musi dolu a ridit se podle znacky na ozubenym prevodu??
Daewoo Nexia 1.5, 16V, 66 kW, 5dveří HB, GTX--- R.I.P.
Daewoo Nubira 1.6 16V (A16DMS) sedan + LPG AGC 01.05-67R-01 Rv: 2001
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
toto
a toto...
je to sameeee...
a toto...
je to sameeee...
Bombaaa diky moc,protoze mi prave nejde sundat ta remenice. Diky diky.
A este jedna "blba" otazka: u tech vacek to tak je v poradku ze ta jedna drzi sama a ta druha se musi pootocit a pridrzet,protoze sama o sobe ryska ukazuje presne o jeden zub niz?
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ano je to taq...
jedna ma tendenciu skakat o pol zubu..
ja to riesim tak..ze si pootomic secko ostatne...o pol zubu...
a tak nasadim remen
jedna ma tendenciu skakat o pol zubu..
ja to riesim tak..ze si pootomic secko ostatne...o pol zubu...
a tak nasadim remen
Ano je to v poriadku, vacku pootaca zdvihatko.
Ja ked nasadzujem remen, tak si prave necham hore trochu volu na remeni a klukovku s ozubenym kolesom trochu natocim, aby ked remen vodnym cerpadlom napnem, sa mi spravne pootocili asi o pol zuba aj vackovka aj klukovka a vsetky sipky ukazali co najblizsie k ryskam. Akurat si nikdy neviem spomenut ktorym smerom a okolko mam tu klukovku pootocit aby po napnuti nebola posunuta o zub .
Ja ked nasadzujem remen, tak si prave necham hore trochu volu na remeni a klukovku s ozubenym kolesom trochu natocim, aby ked remen vodnym cerpadlom napnem, sa mi spravne pootocili asi o pol zuba aj vackovka aj klukovka a vsetky sipky ukazali co najblizsie k ryskam. Akurat si nikdy neviem spomenut ktorym smerom a okolko mam tu klukovku pootocit aby po napnuti nebola posunuta o zub .