Palubní počítač.

Moderátor: Blue Lanos

Satik

Palubní počítač.

Příspěvek od Satik »

Co všechno je potřeba k funkčnosti, kolik stojí a kde ho seženu ? Dík.
Lacetti S.W. 2.0 16V TCDi, mint green, r. v. 2008, Magicar M100AS, Panasonic CQ-VX100N.
Reklama

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Myslim, ze na tuto otazku dokaze nejlepe odpovedet ONDRAS. 8) :lol:

BTW: Taky se rad priucim 8)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

K fčnosti:

1. Připojit napájení. Stačí napájet jen při chodu motoru. Má flash paměť nesmaže se po odpojení. Ale je možné napájet jej stále. Po vypnutí motoru se asi po 2s vypíná.
2. připojit k rychlostnímu čidlu ŘJ - je buď v převodovce u vývodu náhonu tachometru, nebo u pravého předního kola. Pokud není rychlostní čidlo, připojuje se Halovo čidlo (doufám, že nepíšu kravinu) k magnetu v tachometru
3. připojit na řídící kabel jednoho ze vstřikovačů.

Cena, sehnání:

Loni na podzim mě stál 400zl, tedy asi 2800Kč. Jel jsem si pro něj do Opole. Výrobce je tu: http://www.kel.mtl.pl/

Tady něco k montáži:

http://matiz.uragan.cz/kel.php
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Satik

Příspěvek od Satik »

Díky za informace. Domníval jsem se, že je nutné před nebo za čerpadlo paliva instalovat průtokoměr pro měření reálné spotřeby paliva. Takový stojí kolem 500,-Kč a jeden naměřený litr rozdělí na několik set impulsů. Přesnost spotřeby paliva by tedy byla až mooooc přesná. 8)
Lacetti S.W. 2.0 16V TCDi, mint green, r. v. 2008, Magicar M100AS, Panasonic CQ-VX100N.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Satik píše:Díky za informace. Domníval jsem se, že je nutné před nebo za čerpadlo paliva instalovat průtokoměr pro měření reálné spotřeby paliva. Takový stojí kolem 500,-Kč a jeden naměřený litr rozdělí na několik set impulsů. Přesnost spotřeby paliva by tedy byla až mooooc přesná. 8)
Průtokoměr by IMHO nebyl moc přesný. Několik set impulsů na litr je zoufale málo. Můj palubák měří v řádu desítek tisíců impulsů na litr. Měří délu každého jednoho vstřiku. Přesnost je velká. Na plnou nádrž (cca 35l) se splete max o 0.3l a to ještě porovnávám s ukazatelem na tankovacím stojanu, který má taky nějakou toleranci. Jediné, co ten palubák neumí, je změření si stavu paliva v nádrži. Při tankování se mu tedy musí říct, kolik bylo dolito, příp. říct, že bylo dolito do plna (nastavitelná hodnota).
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Satik

Příspěvek od Satik »

To jsem nevěděl. Ten palubák seženu jen v PL nebo ho nabízí někdo u nás ?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Satik píše:To jsem nevěděl. Ten palubák seženu jen v PL nebo ho nabízí někdo u nás ?
Já když jsem ho loni sháněl, tak v ČR pusto prázdno. Jediné, co jsem našel bylo jakési schéma na stavbu samodomo z amára. Výrobce v PL byl velmi vstřícný. Do Opole to mám asi 100km, tak jsem si udělal výlet...
|\/| /\ '|' | '/.

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No a co kdyby se domluvilo pár lidí a ty bys pro něj zase dojel já ho teda zatím nechci ale z ohlasů myslím že by ho možná pár lidí chtělo ;)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

petrm píše:No a co kdyby se domluvilo pár lidí a ty bys pro něj zase dojel já ho teda zatím nechci ale z ohlasů myslím že by ho možná pár lidí chtělo ;)
Teoreticky by se to dalo, že? Mohl bych to importovat, ale pak si na sebe šiju boudu s příp. reklamacema apod. Aby se mi to vyplatilo a zajistilo, musel bych si docela dost přirazit a je otázka, jestli to pak bude pro zájemce zajímavé. Leda, že bych to čistě jen přivezl a každý by se pak choval, jako by to osobně koupil u výrobce.
|\/| /\ '|' | '/.

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No samozřejmě reklamace ať si vyřídí každej sám jinak bys to musel ještě sám montovat prostě bys to předal i s účtem a všichni co by to chtěli by se ti rozpočítali na cestu abys nebyl v mínusu no a někde na srazu si to předáte a je to 8)
Satik

Příspěvek od Satik »

A co ukazuje při volnoběžných otáčkách. Jaká je okamžitá spotřeba když auto stojí ?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Satik píše:A co ukazuje při volnoběžných otáčkách. Jaká je okamžitá spotřeba když auto stojí ?
počet litrů za hodinu. U zahřátého Matize je to 0.5-0.7 v závislosti kolik el. spotřebičů je zapnuto (světla, rádio, fukar chladiče apod.).

Jakmile auto jede více než cca 10km/h přepne se ukazatel na jednotku l/100km.
|\/| /\ '|' | '/.

Satik

Příspěvek od Satik »

Hmm. Tak to je opravdu bomba ! Za ty prachy SUPER. Dík za info.
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Kluci,mne Ondras palubak priviezol az na SK na zraz do Piestan. Davam ho do Nexie. Este ho sice nemam namontovan,tento tyzden vsak dam v servise menit olej a tak pod jednym aj namontovat palubak. Musim povedat,ze som velmi spokojny a tesim sa,ked ho uz zacnem naplno vyuzivat. Mam tu naj verziu s LCD displejom a zelenym podsvietenim. Ondras,este raz dik! :D
Martin Dvořák

Palubní počítač mám v Matizovi už 5 let

Příspěvek od Martin Dvořák »

Více u výrobce na www.elim.cz
/popř. kontakt na mne - www.matiz.cz ;)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“