Palivovy filtr

Chevrolet Lacetti (Daewoo Nubira 3)

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
=Alex=

Palivovy filtr

Příspěvek od =Alex= »

Ahoj,

mam takovy nesmely dotaz, potreboval bych vymenit palivovy filtr na Lacetti. Filtr jsme si uspesne zakoupil a ted nastal problem. Kde ma Laccetti palivovy filtr. Po 20 minutach marneho hledani filtru pod pod kapotou vozu jsme to vzdal.

1. Muzete mi prosim nekdo rici, kde ten fltr je?
2. Je vymena nejak komplikovana? Moje predstava, je ta, ze odpojim obe hadicky, necimje ucpu, pak nasadim filtr prvne na hadicku od nadrze (na filtru IN), dale nasadim hadicku smerujici do motoru (na filtru OUT). Zde na vasem webu jsme se docetl, ze je pak dobre 3x zapnout klicek do polohy 1 a pak az nastartovat, aby se palivovy system sam odvzdusnil.

Dekuji vsem za pomoc!!
Alex
Reklama

Jura

Re: Palivovy filtr

Příspěvek od Jura »

Čau. Filtr je na spodku auta před pravým zadním kolem, vleže je to vidět dobře.
Povolit objímku (šroub s matkou tuším na 8 nebo 10 klíč). Odpojit uzemnění. Odpojit obě hadice (chvíli jsem musel laborovat, než se mi to podařilo), vychlejstne trochu benzínu (je tam přece jen nějakej tlak), pochopitelně při mojí šikovnosti do ksichtu a do rukávu. Filtr držet vodorovně, je v něm benzín, jinak stejně jako mě úplně všechen do rukávu. Zapojit správně hadice in- a out-, filtr vrátit do objímky a přitáhnout. Připrav si asi nový šroub s matkou, ten původní byl silně orezlý. Zapoj uzemnění (pokud sis teda koupil originál filtr s konektorem).
Zapalování jsem zapnul a nastartoval, čerpadlo se stejně podruhý ani potřetí asi nejspíš točit nebude, napoprvý si potrubí natlakuje a pak už se nesepne. Naskočilo to úplně normálně, vzduch asi nevadil.
Tak zdar.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
=Alex=

Příspěvek od =Alex= »

Diky moc! koukal jsme na to a je k tomu hrozny pristup... Cele je to zabednene v takove krabici, ktera je pripevnena na kolejnici. Je nutne tu krabicu vyndat z te kolejnice? Popravde receno vymena filtru u skodovky je proti tomuto, prochazka ruzovou zahradou.. :o)
Filtr jsme si koupil ManFiltr a ten nema zadny konektor. Jen ma jeden vstup a vystup na hadicku a tj vse.
Diky moc!!! Snad se mi to povede. Kdyz ne, odtahnu to do Breclavi do servisu... :o(
Jura

Příspěvek od Jura »

No, nevim, já tam žádnou krabici nemám. Prostě na spodku objímka a v ní upevněnej filtr.
Tak nevím, možná máš jinej motor než já a taky dost možná udělali korejci během "vývoje" nějaký změny. Takže bohužel, víc neumím poradit.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
krysio

Příspěvek od krysio »

Hoši, aby vás neoznačkoval benzín je třeba uvolnit tlak:)
Provedete to tak že vytahnete pojistku palivového čerpadla a nastartujete auto dokud motor nechcipne:)..
Pak můžete pokračovat v demontáži
Odpovědět

Zpět na „Lacetti (Nubira 3)“