Neštartuje za studena
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Neštartuje za studena
Ahojte, mám problém zo štartovaním. Prešiel som si fórum a príspevky, kde sa tieto problémy riešili, ale myslím že tam nikde nebol takýto problém aký sa vyskytol teraz u mňa. Doteraz auto štartovalo v pohode na prvé otočenie kľúčikom, takmer okamžite. V sobotu sme išli na chatu do Bardejova a všetko OK, bez problémov hned naštartovalo jak ráno pred domom, tak aj v Bardejove keď sme chodili po obchodoch. Na druhý deň keď sme išli domov, tak ani zaboha nešlo naštartovať motor, štarter točil ale nič. Nakoniec po viacerých pokusoch a dlhšom točení to nejak chytilo. Celou cestou to potom išlo OK, až v Prešove na križovatke kde som mal zaradenú rýchlosť a omylom som pustil spojku, tak motor zdochol. Ale hned na prvé otočenie kľúčikom v pohode naskočil, ale odvtedy mi ostala svietiť Chek kontrolka motora. Auto išlo v pohode, tak som išiel až do Košíc. Motor mal normálny ťah, otáčky pekne držali a aj na voľnobeh boli v poriadku. Doma keď už som auto zaparkoval, a vyložili sme veci,som skúšal štartovať a zase motor hneď pekne naskočil a teraz už tá kontrolka Chewk motora po naštartovaní zhasla. Ale dnes som to skúšal štartovať studené, a problém je tu zase, nejde to...!! Je pravda, že som to nenechával dlho točiť aby som nevybíjal batériu, keď neviem čo s tým je, ale do včera to štartovalo na prvé otočenie, aj keď auto stálo 2-3 týždňe, nebol problém. V lete bolo menené veko rozdeľovača, palec rozdeľovača aj cievka v rozdeľovači, tak isto bolo menené teplotné čidlo na motore, prečistená sacia klapka, vymenený vzduchový filter... Skúsťe poradiť kde by mohol byť problém, a prečo tak zrazu, zo dňa na deň...
NEXIA Sedan 16V
- Reklama
Re: Neštartuje za studena
Zkus se podívat na krokový motorek, jestli není nějak zanesený. Pak to může být i cívka v rozdělovači.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Cievka v rozdelovači bola menená v lete spolu z vekom aj palcom, ináč za jazdy motor ide v poriadku, v lete, keď som mal problémy, tak aj za jazdy sa to správalo čudne...teraz to zrazu neštartuje za studena, od včera, deň pred tým bez problémov naštartovalo tuším po týždni.
NEXIA Sedan 16V
To že bola menena cievka v rozdelovaci neznamena ze je OK. kludne može byt KO. A sviečky su ake stare? Skus z inej nexie,resp zainvestuj a kup nove,motor sa postesi.Idu vianoce tak treba nejaky darček aj pre auto.
Daewoo Nexia HB GLX 1.5 16V
Skoda 120 L
Skoda 120 L
No auto som kupoval pred rokom v lete, takže neviem aké staré sú sviečky....ale ten darček pre auto - nové sviečky mám, kupoval som asi pred mesiacom aj z dodávkou oleja, čo bral brat do svejej Octávky, ešte som nemenil, nevidel som zatial dôvod, ele tak skúsim vymeniť....len si musím zohnať klúč na sviečky...ozaj, môžte tiež poradiť aký je najlepšie zháňať, v autách sa moc nevyznám, aj keď pred rokmi som menil sviečky na starom rodinnom Trabante v pohode...
NEXIA Sedan 16V
pokud nechyta tak zjisti
mas jiskru?
mas benzin?
ostatni res az po tom co zjistis.
mohl odejit modul dela to bezne.
mas jiskru?
mas benzin?
ostatni res az po tom co zjistis.
mohl odejit modul dela to bezne.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Ale to by asi bol potom problém aj s chodom motora, nie ? Mne to nešlo naštartovať, ale keď to po niekoľkých pokusoch a dlhšom točení štarterom naskočilo, tak už to potom išlo v pohode. A tiež keď bol motor teplý, tak motor naskočil hneď na prvé otočenie kľúčom, som skúšal doma po vyložení veci z auta a "No problém". Ale dnes keď som skúšal znovu štartovať studený motor, tak to nešlo. Skúšal som to asi dva krát, nechal som to snáď 7-8 sekund točiť a kedže nič, tak som nechcel viac šťaviť baterku , než sa tu na to spýtam. A pri tom to doteraz štartovalo na prvý šup....
NEXIA Sedan 16V
Ako pisal palikx, pozry na tu iskru ! Ak ti nepojde nastartovat, tak vyber sviecku a priloz ju o blok motora, potom nech ti niekto startuje a uvidis ci to vtedy dava iskru alebo nie.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
to nic neznamena ze to do ted startovalo.neco se stalo a uz to nejde.
takze jiskra a jeji intenzita a tlak benzinu
takze jiskra a jeji intenzita a tlak benzinu
Simson s 51
Simson s 51
Ano, to je mi jasné že sa asi niečo stalo a naraz je problem zo štartovaním, len aby sme sa pochopili tak som písal, že keď to po tých niekoľkých dlhších pokusoch naštartovalo, tak už potom motor išiel OK a ja som urobil 85 km domov. A aj po odstavení auta na pakovisku a po vyskúšaní naštartovať teplý motor naskočil hneď, tak ako som bol zvyknutý. Ale na druhý deň studený zase nechcel naskočiť, preto som si myslel či tam nieje nejaký problém, ktorý sa prejavuje len keď je motor studený. Ale tak budem musieť niečo z toho, čo si mi radil vyskúšať. A myslíš Palikx-i, že keby sa vymenili sviečka, že by to mohlo pomôcť ?
NEXIA Sedan 16V
ahoj, tenhle samy problem jsem mel taky, vymenil jsem modul zapalovani(pujcil jsem si ho), civku v rozdelovaci, palec rozdelovace, viko rozdelovace, kabely i svicky, nic nepomohlo, az jsem si pujcil od kamarada na chvili benzinove cerpadlo a bylo po problemu, auto jako vymeneny, krasne startovalo i za studena i chod motoru se zlepsil.
jasne je to jedna z veci co jsem napsal
to ze to nejde za studena tedy po delsim stani to muze byt tlak benzinu nebo je pumpa trochu prituhla a ma spatny rozbeh.
a nebo by jeste mohl byt senzor teploty motoru.
bez zmereni a kontroly vseho po ranu pri startu je vsecko jen pokus -omyl.
to ze to nejde za studena tedy po delsim stani to muze byt tlak benzinu nebo je pumpa trochu prituhla a ma spatny rozbeh.
a nebo by jeste mohl byt senzor teploty motoru.
bez zmereni a kontroly vseho po ranu pri startu je vsecko jen pokus -omyl.
Simson s 51
Simson s 51
Ahoj, ešte ma napadlo tiež ten senzor teploty motora, ináč v lete mi ho menili za nový, ale tak všetko môže odísť, ale ma napadlo také, že nemôže to byť zlý kontakt na tom senzore ? neviem jak to tam presne vyzerá, vraj je k nemu blbý prístup, ale k tej chate v Bardejove sa ide asi 5 km takou lesnou asfaltkou, dosť rozbitou, nemohol sa tam nejak ten kontakt uvolniť ? Je to vôbec možné ? A keď, dá sa k tomu nejak dostať a skontrolovať to ? Asi ideálne by bolo, keby to fakt bolo v tom senzore, nakoľko ho v lete menili, tak by sa snáď dala na to uplatniť záruka....
NEXIA Sedan 16V
pokud mas DOHC tak je vzadu za alternatorem
je ale nacvakly a uvolnit se asi nemohl pokud byl dobre zasunuty.
ale kdo vi.
na sohc je nekde zepredu nebo u rozdelovace.
je ale nacvakly a uvolnit se asi nemohl pokud byl dobre zasunuty.
ale kdo vi.
na sohc je nekde zepredu nebo u rozdelovace.
Simson s 51
Simson s 51
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
mozno to nesuvisi z teplotou ...
ale z dlksim staniim...
..este jedna dolezita informacia...
ked rano sadnesh do auta, zapnesh zapalovanie, pocut chvilu bezat benzinove cerpadlo ..??
ale z dlksim staniim...
..este jedna dolezita informacia...
ked rano sadnesh do auta, zapnesh zapalovanie, pocut chvilu bezat benzinove cerpadlo ..??
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov