Silentbloky..
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Silentbloky..
Nazdar chlapi.Skusal som najst tuto temu ale nenasiel som . Ak tu je tak sa ospravedlnujem ale prehliadol som ju,ale myslim ze nie.
No takto : Idem menit predne a zadne silentbloky chcem sa spytat ak ich niekto menil tak ze ci musim dat aj struny dole.. ci mi to nevystreli..vpredu myslmi ze nebude problem ,ze to vymenim ,ze mi to nevystreli..
Len tym zadkom som si neni isty
Poraddte prosim nech ma struna neprizabije
Potom sem napisem vysledok ako to dopadlo a ako sa obmedzilo buchanie aa vrzganie
Dakujem
No takto : Idem menit predne a zadne silentbloky chcem sa spytat ak ich niekto menil tak ze ci musim dat aj struny dole.. ci mi to nevystreli..vpredu myslmi ze nebude problem ,ze to vymenim ,ze mi to nevystreli..
Len tym zadkom som si neni isty
Poraddte prosim nech ma struna neprizabije
Potom sem napisem vysledok ako to dopadlo a ako sa obmedzilo buchanie aa vrzganie
Dakujem
- Reklama
Re: Silentbloky..
ja som pruziny mal dolu, pretoze som menil aj tlmice a gumene podlozky pod pruzinami. Ale vzadu bez lisu silentbloky nevymenis. Ja som ich sice na espere vymenil, ale trochu prasiackou metodou, teda som ich zbrusil tak aby isli nasunut, ale aby sa nehybali, po nasunuti sa uz ani nehli, ale nie je to idealne, pri nejakom drifte zakoncenom o vymol na ceste by sa mohol jeden povysunut ale pri normalne j jazde sa ani nehnu, skusal som rozkyvat auto a nic. Akurat po vymene tlmicov, silentblokov a dalsich gumenych veci na podvozku mi nieco prave zacalo buchat v aute a ja netusim odkial to ide. Pri bocnom rozkyvani pocut lupanie zo zadnych nabojov, asi vola vl oziskach, uz som ich utiahol o jeden otvor v matici a lupnutie pocut az pri vacsom rozkyvani, ale nebolo to ono a buchot povcuem vhladne pri preperovani, napriklad aj ked pustim plyn a hned prudko pridam a pustim plyn takze motor hodi trochu autom v pozdlznom smere a netusim co to je.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=1&t=14643
No ja myslim ze tie zadne by sa mohli dat lahko nabuchat naspat nie? kedze su neni po celej dlzke rovnako siroke nie ?
No ja myslim ze tie zadne by sa mohli dat lahko nabuchat naspat nie? kedze su neni po celej dlzke rovnako siroke nie ?
- Přílohy
-
- sil_72.jpg (41.55 KiB) Zobrazeno 2403 x
Prikladam aj fotku mojej Nessi
- Přílohy
-
- mf_181465001_f6b521c19c2f62523c5f112309045bf3.jpg (64.63 KiB) Zobrazeno 2403 x
-
- mf_181464615_24bfd06d3bcf69eebbaf1170b01123f2.jpg (70.42 KiB) Zobrazeno 2403 x
-
- mf_181464237_db6a12f5dda0acb2581860070056dcf6.jpg (58.67 KiB) Zobrazeno 2403 x
Zadne ani nevyberies nieto este nabuchat ich nazad. Stare sa daju rozpilit, aj tak tu gumu s vnutornou rurkou mozno vyberies prstami, ak nie tak tu gumu mozes nejako rozvrtat alebo vypalit (fuj to bude smrad ) a vonkajsiu rurku rozpilis a vyberies. Ale potom budes musiet vybrat napravu a hajde do servisu kde maju dobry lis, takze bude asi lepsie ked tam pojdes este s funkcnym autom bez snahy o vymenu. On totiz novy silentblok ma asi o pol az 1mm vacsi priemer nez je v napravnici a to kladivom nenabuchas.Nexiak píše:https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=1&t=14643
...to silentbloky na přední nápravě: zadní 03142 bez problému - přední 03141 i slisem je nutný přípravek jinak roztrháš pod lisem gumu - nejsnadnější řešení pokud by si chtěl měnit i kuláky spodních ramen koupit celá spodní ramena a zadní silentbloky jsem zatím nedělal...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Serpico- si myslim ze v kazdom jednom servise mu v pohode vymenia vsetky silentbloky na ramene.... ozdaj teraz kvoli vymene silentblokov, co caka aj mna, nebudem behat rovno do Daewoo/Chevrolet servisu alebo kupovat cele rameno nove kompletne aj s capom.Serpico píše:...to silentbloky na přední nápravě: zadní 03142 bez problému - přední 03141 i slisem je nutný přípravek jinak roztrháš pod lisem gumu - nejsnadnější řešení pokud by si chtěl měnit i kuláky spodních ramen koupit celá spodní ramena a zadní silentbloky jsem zatím nedělal...
Mějte se fajn
Naposledy upravil(a) Dark69 dne pon zář 28, 2009 14:50, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Na prednych ramenach predne idu sice mizerne dolu, ale nove idu uplne hravo, staci zverak, a bez pripravku. A samozrejme ako sa vravi: kto maze ten ide. Akurat sa potom tocia v ramene ked auto preperuje , ale to aj zadne po namazani. Mazal som to svojou oblubenou silikonovou "vazelinou".
...to ppp s Tebou se prosím nechci přít ale funkce silentbloku př. ramene je daná pružením v gumě tedy při výkyvu ramene nikoli aby se guma protáčela v oku, tak prostě jenom tak dřív odejde...jinak ovšem nevím vše...třeba se k tomu vyjádří naši špílmachři ( JRD..., palikx, aj. )
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Nevravim, ze by sa mala pretacat, ale neobrusuje sa, vnutro ramena som vycistil a vyhladil. A ked vsetku vazelinu otacanim vytlaci, tak zacne fungovat tak ako pises . Mozno sa uz aj stalo, neviem nekontroloval som to. A ked sa nebodaj este predtym obrusi, tak to bude hracka vymenit, nie ako stare, ktore isli von po kusoch. Po namontovani som ten silentblok otocil prstami .
...to ppp beru v potaz Tvůj postup ale co to jenom namočit ve vodě, případně voda s mýdlovým roztokem, jenom pro montáž - jinak se to bez přípravku ( není složitej, jenom víceméně " trubka ") tam nenalisuje...
ale jinak souhlasím, kdo maže ten jede...
Mějte se fajn
ale jinak souhlasím, kdo maže ten jede...
Mějte se fajn
serpico
serpico
Mohol som pouzit dva postupy pouzivane uz od cias nasich otcov, dedov, mozno pradedov , a to bud mydlo (jar) alebo technicky benzin. Kym sa benzin neodpari tak je guma klzka ako namazana. Chcel som vsak ochranit zelezne vnutro ramena pred koroziou, preto som pouzil silikonovu vazelinu.
...ten benzín je dobré řešení...zarezlý oko ramene nebrání v jeho funkci, tím že pohyb nastavá propružením gumy v oku ramene vlastně i částečně tlumí jeho pohyb...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico