Alarm-Central

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

lubo34
Kontaktovat uživatele:

Alarm-Central

Příspěvek od lubo34 »

Kto poradi na ktore kontakti mam pripojit vystupi z Alarmu.Schema centralu je v prilohe inac je to original daewoo central .
ja sa v tom moc nevyznam tak poradte dik.
Přílohy
central0.jpg
central0.jpg (178.1 KiB) Zobrazeno 4821 x
Daewoo Nexia GLX 1.5 16V 66kW ala nesi
Reklama

ppp

Re: Alarm-Central

Příspěvek od ppp »

podla toho zapojenia co je na fotke na 6 a 7 ale viac nepoviem, lebo to by som sa musel pozriet do schem espera ( je to vlastne to iste) ako je central zapojeny ku ovladacim tlacitkam. Ale tusim je central v nasich karach spinany uzemnenim, takze druhy kontakt ovladacich rele v DO uzemnit.
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

No teraz som z toho popleteny jednemu chlapikovi co sa pozeral na schemu mi povedal ze na 2 a 4 a ze to pojde tak teraz neviem.

ppp píše:podla toho zapojenia co je na fotke na 6 a 7 ale viac nepoviem, lebo to by som sa musel pozriet do schem espera ( je to vlastne to iste) ako je central zapojeny ku ovladacim tlacitkam. Ale tusim je central v nasich karach spinany uzemnenim, takze druhy kontakt ovladacich rele v DO uzemnit.
ppp

Příspěvek od ppp »

Neviem co tym ten tvoj chlapik myslel, mozno si si nezapamatal vsetko co vravel, pretoze obvykle ma DO 6 "vystupov", cize vlastne dve prepinacie rele, kazde s 3mi kontaktami. Ale kontaktami 6 a 7 ovladas jednotku centralu a to tak, ze podla toho ktory kontakt uzemnis, tak jednotka centralu bud auto odomkne alebo uzamkne. 4 je len ukostrenie jednotky centralu a 1 a 2 ide k motorkom vo dverach. Takze sice mozes ovladat priamo motorceky s vyuzitim 1 a 2 ale naco, ked staci ovladat RJ centralu a ta sa uz postara o zvysok. Hlavne ak ovladas jednotku centralu tak nemozes nic zoskratovat, ak jej vsak budes kecat do ovladania motorcekov tak sa ti moze podarit pri sucasnom babrani klucikom v zamku a mackanim ovladaca DO urobit celkom slusny kratas :).
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

Neviem ci som to dobre pochopil ale tie dva kable z alarmu na central pripojim na 6 a 7 a 2-ku ukostrim a malo by to fungovat cez dialkove?Mozno blba otazka ale uz mam stoho pekny bordel v hlave lebo neviem ci je problem v tom ze tam bol iny alarm aj je problem v tom ze je odpojeny alebo co s tym je neviem tam nijak raz rozchodit druhy alarm o tom mi ide len nech mozem central ovladat na DO.Poradte co s tym nech mi to funguje na to DO.
ppp

Příspěvek od ppp »

Nemas schemu k tomu alarmu? ak nie, tak ho proste otvor a pre vystup by si mal najst dve prepinacie rele. Ku kazdemu musia viest 3 vodice, cize spolu 6 vodicov a nie dva ako pises, iba ak by uz niekto ustatne 4 usmikal alebo zaplietol inam, ale aj tak ich musi najst vsetkych 6. Ibazeby to nebol uplne univerzalny alarm s DO. Univerzalny totiz rata so vsetkym a nikdy nevies ako si vyrobca auta zmyslel spravit central. Ale na 99% pripadov staci pouzit prepinacie rele a to aj obvykle vyrobcovia DO pouzivaju
Potom si len odmerias, ktore kontakty tych rele sa spinaju pri zamknuti a odomknuti a nimi potom budes ukostrovat 6 alebo 7, ak to zapojis naopak, teda ze zamykanie bude odomykat a naopak, nic sa nedeje, proste to prehodis. Cize ked identifikujes spinane kontakty oboch rele, tak jeden drot od spinanych kontaktov ukostris a druhy natiahnes k 6 a 7 rj centralu. To ukostrenie nemusis tahat k rj centralu, ved nejako napajas a ukostrujes samotny alarm s DO, tak to pichni na splocnu kostru.
Ono sa tazko radi presne, ked nepouzivas presnejsi popis nez "tie dva kable z alarmu" ;) .
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

Tak dufam ze to napisem dobre,hlavny moj problem je v tom ze tam potrebujem nahodit novy alarm nakolko stary dosluzil a a neda sa od neho najst ziadne info(phirana :evil: )obr.1, na tej phirani vystupi na central boli 7 z toho 6 bielo-modre a 1 zeleno-biely vid obr.1.
Ja tam potrebujem teraz napojit tento alarm obr.2 malo by to byt nieco od Molpir a tu je problem,vystup na central ma len z 2 kablov a hnedy a biely.A neviem kde to napojit.

Vo dverach mam dve motorceky jeden ma 3 kable-natom je original konektor a druhy 2 kable a tie mam po odpojeni stareho alarmu volne a ked nanich pripojim vystupi z noveho alarmu tak nic sa s centralom nedeje.Poradte nech to konecne rozbeham.
Popripade poradte kde ci tie kable od toho moterceka co ma len 2 kable niesu nahodou odpojene od original centralu a ked ano tak poradte podla schemy centralu co je navrchu na ktore kontakty by mali ist a kde potom pripojit z noveho alarmu vystupy na central(ci niekde do dvery na tie vystupi z motorcekov alebo na RJ z centralu.

Molpir obr.2 schema zapojenia- fialovy - kufor
oranzovy - sirena
cierny/zlty - blokovanie motora
cierny/biely - dvere vstup
ruzovy - zapalovanie 12V
biely - odomknutie(central)
hnedy - zamknutie(central)
cierny - kostra
zlta - smerovky
cerveny - 12V stalych

Viem ze toho nechcem vela :lol: ale mna uz z toho hlava :(( .
Dik za kazdu radu.
Přílohy
phiranie.JPG
(176.45 KiB) Staženo 1179 x
molpir.JPG
(161.07 KiB) Staženo 1179 x
ppp

Příspěvek od ppp »

vrah sa rad vracia na miesto cinu, takze ak je to molpir a vyzera to tak ze je, tak radi pouzivaju poradie a farbu kablov stale rovnaku a podla schemiciek k alarmom co teraz predavaju na svojich strankach je to skutocne hnedy a biely a vyzera to tak, ze su ukostrujuce cize idealne pre daewaky. Takze jeden pichni na 6 a druhy na 7 rj centralu alebo na ich druhy koniec na tom radovom 6koliku (podla schemy) z ktoreho idu 3 droty na dva stredne droty (teda tie co idu doprostred 6kolika). Len neviem ci je ta schema nexie dobra, akosi su tam len 3 motorky a vodicove motorcek bud nema, co sa mi nezda, alebo tam nieco zabudli nakreslit.
Skus este sfotit co si nasiel vo dverach, jednu fotku celok pod tapacirom a potom zblizka oba motorky/krabicky aj s konektorom a kablami co idu z konektorov.
seky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seky »

Už som to tiež písal v inom príspevku o alarme , že daewa predávané u nás ,ktoré mali CZ iba ovládaný kľúčom a nie DO majú vo vodičových dverách iba spínač,ktorý sa podobá na motorček CZ.Lubo34 určite tam ma motorček,keď už mal tam namontovaný alarm,ale nerozumiem tomuto:

"Vo dverach mam dve motorceky jeden ma 3 kable-natom je original konektor a druhy 2 kable a tie mam po odpojeni stareho alarmu volne a ked nanich pripojim vystupi z noveho alarmu tak nic sa s centralom nedeje."
TACUMA 1.6/16V LPG Magic3 , strieborna 92U , JVC KD-R801
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

No na obrazku to mate nieje to moje ale presne takto to vyzera a ako pisal seky ten druhy vraj je spinac to uz mi niekto hovoril.
Přílohy
100-0011_IMG.jpg
100-0011_IMG.jpg (52.24 KiB) Zobrazeno 4730 x
seky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seky »

Takže tam,kde máš 2kable pravdepodobne zelený a modrý je to motorček CZ.Na týchto dvoch kábloch sa strieda polarita napätia podľa toho či sa ma zamknúť alebo odomknúť.Ten druhý 3kablovy nieje motorček ,ale pôvodný spínač CZ mali by tam byť čierny(kostra),hnedý(zamkni) a biely(odomkni).Týmito sa ovláda zamykanie a odomykanie,čiže spínač zopne kostru na hnedy alebo biely. Motorček CZ bude spojený so spínačom cez tiahlo,aby sa ovládali všetky dvere.Neviem prečo tam nedali hneď 5 vývodový(riadiaci) motorček CZ .Asi chceli ušetriť :roll: .Ovládanie CZ z alarmu je napojené na RJ CZ a tento druhy čiže spínač tam slúži iba na to ak chceš uzamknúť alebo odomknúť auto kľúčom,aby sa všetky dvere ovladali.Ak by tam bol iba 2 vývodový motorček CZ tak by si otvaral alebo zatvaral iba vodičove dvere
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

seky píše:Takže tam,kde máš 2kable pravdepodobne zelený a modrý je to motorček CZ.Na týchto dvoch kábloch sa strieda polarita napätia podľa toho či sa ma zamknúť alebo odomknúť.Ten druhý 3kablovy nieje motorček ,ale pôvodný spínač CZ mali by tam byť čierny(kostra),hnedý(zamkni) a biely(odomkni).Týmito sa ovláda zamykanie a odomykanie,čiže spínač zopne kostru na hnedy alebo biely. Motorček CZ bude spojený so spínačom cez tiahlo,aby sa ovládali všetky dvere.Neviem prečo tam nedali hneď 5 vývodový(riadiaci) motorček CZ .Asi chceli ušetriť :roll: .Ovládanie CZ z alarmu je napojené na RJ CZ a tento druhy čiže spínač tam slúži iba na to ak chceš uzamknúť alebo odomknúť auto kľúčom,aby sa všetky dvere ovladali.Ak by tam bol iba 2 vývodový motorček CZ tak by si otvaral alebo zatvaral iba vodičove dvere
No tomu uz chapem ale kde mam pripojit tie vystupy z alarmu,lebo ked som ich pripojil na tie 2 zeleny a modry tak mi to nefungovalo.Vies mi presne povedat kde mam pripojit tie dve dve kable na ovladanie z centralu?
ppp

Příspěvek od ppp »

ved tu nik nepisal aby si ukostrovacie vystupy centralu pripajal na motorcek. Hnedy a biely kabel z centralu treba pripojit na hnedy a biely kabel na tom trojkabli. ALe radsej by som to na tvojom mieste pripajal ku krabicke centralu, ktora je snad v interieri a nie vo dverach a tak by si nemusel nic tahat do dveri. ALe ak je krabicka centralu vo dverach tak je to fuk.
lubo34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo34 »

Ok a este posledna otazka,podla schemy RJ centralu na zaciatku ktore su to kontakty z toho motorceka(spinaca - zeleny a modry)ktore cisla lebo asi to bude problem ze su niekde prerusene a neviem to najst kde tak nech tie kontakti napojim na RJ centralu a snat to uz pojde.dik
seky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seky »

Motorčeky CZ sú napojené na 1 a 2 RJ centrálu.
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“