![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Motor zhasina
Moderátor: Blue Lanos
Motor zhasina
Niekedy sa mi stava ze pri schadzani z kopca do zakrut alebo i na rovnej ceste pri odbocovani mi zhasne motor. Vypne sa samozrejme posilovac riadenia a brzd.Malo ze som sa minule nestretol s autobusom. Ma niekto podobne skusenosti?
R.I.P
aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
- Reklama
- PetrCBR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor zhasina
To se mi jeste nestalo, ale asi to bude tim, ze nejezdim z kopce na neutral. Doporucuji tedy mit vzdy zarazenou rychlost. Jinak to muze delat hodne veci. Nejlepsi by asi byla konzultace s nejakym technikem z autorizovaneho servisu.Sato píše:Niekedy sa mi stava ze pri schadzani z kopca do zakrut alebo i na rovnej ceste pri odbocovani mi zhasne motor. Vypne sa samozrejme posilovac riadenia a brzd.Malo ze som sa minule nestretol s autobusom. Ma niekto podobne skusenosti?
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
PetrCBR píše: To se mi jeste nestalo, ale asi to bude tim, ze nejezdim z kopce na neutral. Doporucuji tedy mit vzdy zarazenou rychlost. Jinak to muze delat hodne veci. Nejlepsi by asi byla konzultace s nejakym technikem z autorizovaneho servisu.
Lenze ja tu rychlost zaradenu mam.
R.I.P
- PetrCBR
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom nechapu, jak ti muze motor "chcipnout", kdyz se porad toci.Sato píše:PetrCBR píše: To se mi jeste nestalo, ale asi to bude tim, ze nejezdim z kopce na neutral. Doporucuji tedy mit vzdy zarazenou rychlost. Jinak to muze delat hodne veci. Nejlepsi by asi byla konzultace s nejakym technikem z autorizovaneho servisu.
Lenze ja tu rychlost zaradenu mam.
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
-
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na kabel kterej ukostřuje motor. Může se stát že je načatej a v zatáčkách se přecejenom motor trošku pohupuje a může strácet kontakt. To stejné může dělat i přívod od lamda sondy!!!
Zdraví Franta
Zdraví Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Mám podobné skúsenosti...Sato píše:Niekedy sa mi stava ze pri schadzani z kopca do zakrut alebo i na rovnej ceste pri odbocovani mi zhasne motor. Vypne sa samozrejme posilovac riadenia a brzd.Malo ze som sa minule nestretol s autobusom. Ma niekto podobne skusenosti?
Prepáč, ale tiež uvádzaš, že máš zaradenú rýchlosť...
V tom prípade NIEJE možné aby motor zhasol, pretože je cez prevodovku spojený s kolesami a tie sa gúľajú po vozovke a vezú cca 1,5 tony (aj Teba). Fyzika hovorí, že niečo v tejto sústave by muselo rupnúť, aby mohol motor zhasnúť/prestať sa točiť...
Tiež som tomu dlho nemohol prísť na kľb ako tomu predchádzať až som to odsledoval, prečo mi v zákrute/križovatke zhasína motor (dokonca raz skoro pod Liazkou).
Takže, väčšinou som mal rozsvietená svetlá, zapnuté vyhrievanie skla/zrkadiel, vetrák na plné, brzdil som, točil volantom (bol som už v zákrute) a PRERAĎOVAL na nižššií prevodový stupeň...
Už v autoškole sme sa učili, že by sme mali mať pripravený prejazd zákrutou pred a nie počas zákruty (hlavne kvôli bezpečnosti)...
Efekt? Motor poháňa alternátor (ten kladie odpor podľa odberu el.= počet zapnutých spotrebičov), posilovač riadenia a tiež posiľovač brzdného účinku cez sacie potrubie a popri tom si/som vlastne pustil plyn, na čo elektronika reagovala odpojením prívodu paliva až do poklesu otáčok na voľnobeh (nevyraďuj, šetríš palivo), nestihla zareagovať (ovláda len množstvo paliva, nie vzduchu) a motor chudák samozrejme väčšinou zhasol...
Keď by si mal zaradené, nedovolil by si mu to...
UFF
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Napriek rôznym problémom som rád, že mám Espero. Okrem obdobia tesne po kúpe ma nikdy zásadne nezradilo (nezostalo stáť). Mám s ním dohodu: ono bude poslúchať, ja sa budem oň starať, inak pôjde
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)