V prvom rade, mam Aveo sedan 1,4 Komfort uz asi mesiac (kupene v marci 2009 - KOVA Banska Bystrica) a najazdenych mam k dnesnemu dnu cca 1700 km.
Za ten cas som si vsimol par anomalii, ktore su mozno bezne a akceptovatelne, ale upozornujem na ne, ci teda tento problem nema aj niekto iny...
- SPOTREBA
Tvrdi sa, ze nove auta zeru viac, ale toto je extrem, nemam pocitac, ale napr. vcera som urobil trasu Zvolen - Schwechat - Zvolen (500 km), natankoval som doma plnu a vratil som sa s rucickou tesne nad rezervou, ratam, ze este par km a zacne blikat kontrolka. Podotykam, ze som siel kombinaciou dialnic (110 km/h) a cestami I. triedy (90 km/h) a asi 3-4 krat cez mesto... Vychadza mi to priblizne na 7,5 - 8 litra, ak mi teda zostalo v nadrzi aspon 5-10 litrov... To je dost, nie? Inak, ked jazdim po meste, dostavam sa aj na 10 l/100 km...
- RADIACA PAKA
Dost casto sa mi stava, ze pri zaradovani "jednotky" mi paka sklzne do "trojky", rovnako, ze sa tazko radi "spiatocka", ale to moze byt aj moja nesikovnost a neprofesionalny pristup cloveka, ktory roky jazdil na 105-ke

- MOTOR
Jednak motor zostava dlho v otackach, aj ked je uz plynovy pedal vytlaceny v povodnej polohe, pri "dvojke" neviem stale najst tu spravnu polohu spojky, aby ma "necukalo" (zabera vo velmi malom rozmedzi), no a co som bol vcera prekvapeny, tak na dialnici v jemnom stupani, som musel podradit do "stvorky" (traja ludia v aute + dva kufre), pricom na tom istom mieste (Hronsky Benadik - smer Nitra) som pred rokom nemal problem v tom istom obsadeni auta vyjst na "patke" s Fabiou s rovnakym objemom motora...
- STABILITA
Vsetky recenzie auta pojednavaju o makkom podvozku, co mi velmi nevadi, ale stalo sa mi pakrat, ze ked zafukal bocny vietor, tak ma normalne podobralo, rozkyvalo a bolo problem vyrovnat auto bez toho, aby mi stupol tlak na dvojnasobne hodnoty... Pritom normalna rovna cesta i bezna rychlost...
- AUTORADIO
Nie velmi podstatna sucast, ale nastve to... neviem nastavit hlasitost po zapnuti motora, vzdy ide uplne ticho, zaroven neviem nastavit na nizsiu hlasitost dopravne spravodajstvo, vzdy mi to tak zahuci, ze si od ulaku drbnem hlavu o strop

- VRZGOT, PUKOT, HRMOT...
Motor obcas vydava zvuky, ktore sa mi nezdaju prirodzene, najma ak dam vyssie otacky alebo zmenim rychlost - ako keby bol stavany len na istu toleranciu a vsetko ostatne "komentoval", rovnako vrzgot palubovky alebo vnutornej vyplne dveri mi nepride ako profesionalne odvedena praca v polskej fabriky americko-korejskej firmy...
- INTERIER
Uz dvakrat sa mi stalo, ze som si pocas jazdy otvoril palivovu nadrz... totiz ja furt musim stepovat lavou nohou a pri nahodnom kopnuti sa mi podarili i taketo zalezitosti (cakam, kedy otvorim aj zadny kufor), myslim, ze nie najlepsie su spominane packy umiestnene... rovnako aj sirka stredovaho panelu posobi majestatne a draho, zial, na ukor miesta pod volantom, kde je zuzeny priestor... skoda... Ked som uz pri tom zadnom kufri, vcera som s obavou do neho kladol velky cestovny kufor, nastastie vosiel, ale aj jeho velkost (najma otvor) je zuzena na ukor velkosti zadnych svetiel... A v neposlednom rade drziaky na pohare su tak blizko radiacej paky, ze clovek ma tendenciu si pocas radenia rozliat kavu, alebo borovicku...

Chapem, ze kazde auto ma svoje pre a proti, ja som kupoval tento voz najma kvoli dobrej cene, referenciam od znamych, velkosti a skutocne aj velmi peknemu prevedeniu. Som s nim vlastne i velmi spokojny, ale tieto neduhy mi nedaju spavat, tak len chcem vediet, ci ide o nieco, co sa casom "vyjazdi" (spotreba, hukot motora...), alebo jednoducho ake skusenosti s tym maju ostatni... Najma ti, ktori maju nove auto, ktore by malo mat podobnych "defektov" minimum... Apropo... ktory deges vymyslel dojazdovu pneumatiku? To uz skutocne nemohlo mat to auto plnohodnotne koleso (priestor tam nan je)? Alebo ide zasel len o ksefty predajcu versus servisu?