Kolísanie otáčok - vyriešené
Moderátor: Blue Lanos
Kolísanie otáčok - vyriešené
Určite sa vätšina z nás stretla s nepríjemným kolísaním otáčok po naštartovaní. U mňa sa tento extrém dostal až tak ďaleko, že mi otáčky kolísaly medzi 1000-3000 čo je poriadny hukot a keď prirátam hučanie od motora serva (zistené teraz) a športový výfuk tak ma zvieralo pri každej kryžovatke. Za vyriešenie môjho problému musím poďakovať v prvom rade -pehovi- keď mi cez telefón dal prvotriedne rady. Nakoniec som sa dopracoval k záveru, že pôvod kolísania je málo šťavy v akumulátore pri štartovaní, čoho následkom zblbne RJ. Ako som postupoval: 1-odpojil som akumulátor 2-vyčistil som krokový motorček 3-nechal som odpojený akumulátor na 20min. aby sa resetovala RJ 4-nastavil som krokový motorček ato tak, že som 3xzapol zapalovanie na 10sec.(ale neštartoval) a na 4x som naštartoval a zázrak, motor si priadol na príjemných 800otáčok (ďakujem -peha-). Ale keďže po čase motor zasa blbol (stačilo potom odpojiť akumulátor a 3+1x naštartovať-nastaviť znovu krokáč) tak som sa dopátral ktej príčine slabého akumulátora a zblbnutia RJ (riadiacej jednotky). Takže som dolial destilovanú vodu a zatiaľ OK (až na hluk motora serva). Ešt raz dík pehovi a všetkým z fóra.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísanie otáčok - vyriešené
Som velmi rád že funguje No mne a kamošovi naraz odišli moduly takže teraz oba skáčeme lebo cena za nový je katastrofálná ale zasa díky Hanzymu máme vyhliadnuté od bratou z PL len zatial nevieme ako ich sem dostať ale do stretka to bude takže nech nám kočky slúžia(aj keď občas strečkujú aj tak sú to dobré mašinky - hold DAEWOO ) :lol:Jo a za to naučenie krokáčka musím aj já poďakovať Palikxovi to on ma to naučil ale na to tu máme fórum nie
Nevieš poradiť dobrý obchod v poľsku blízo hraníc čo majú aj cenník na nete? Musím kúpiť pár súčiastok.
-
- Kontaktovat uživatele:
Neviem ale mám od hanzyho tohle
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
No a práve s tade skúšam objednávať,majú tam perfektné ceny a zatial sa mi dvaja ozvali takže som objednal dva moduli lebo aj mne aj kamošovi odišli takže dúfam že sa to podarý.Proste som mu napísal lebo z Polštinou nie je problém a potom som po dohode ceny poslal adresu a on Mi to pošle na dobierku.
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
No a práve s tade skúšam objednávať,majú tam perfektné ceny a zatial sa mi dvaja ozvali takže som objednal dva moduli lebo aj mne aj kamošovi odišli takže dúfam že sa to podarý.Proste som mu napísal lebo z Polštinou nie je problém a potom som po dohode ceny poslal adresu a on Mi to pošle na dobierku.
No ja by som pridal podobny problem - kolisanie otacok po starte ma tiez trapi uz urcitu dobu, ale staci ked po nastartovani pockam 1 minutu na parkovisku s nastartovanym motorom a otacky potom vobec nekolisu. Co ma ale dnes dost znepokojilo je to, ze po nastartovani hned vybehli na 2500 a hned isli dole a motor skoro skapal.. tak som rychlo pridal plyn, motor znova do 2500 a znova dole a uz - uz skapat.. toto cca 4x, nakoniec som ho musel nechat skapat, lebo to by som robil asi dokola.. po dalsom nastartovani uz vsetko ok... Nemoze to signalizovat aj nieco horsie?
ex Leganza ´98
predtym Škoda 105L, Škoda 120 GLS, Škoda 120L, Škoda reči...
-
- Kontaktovat uživatele:
To mohol zblbnúť krokáč alebo senzor klapky a ani to nemusí znamenať nič zlé ono to občas zblbne hlavne keď je staršia alebo slabšia baterka tak sa pri vypnutí motora klapka nastaví zle a snímač to hodnotí no a krokáč sa to snaží vyrovnávať takže zatial nemusíš robiť paniku len aby sa to neprejavovalo viackrát za sebou potom už dáka chyba bude
No, snad to bolo iba take chvilkove zblbnutie. So startovanim mam problem stale, to popisujem tu
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... e&start=45
Co sa tyka baterie, ma cca. 2 roky, tak neviem ci moze byt za nieco zodpovedna, hoci teda aj v servise sa zdalo, ze ma slabe napatie.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... e&start=45
Co sa tyka baterie, ma cca. 2 roky, tak neviem ci moze byt za nieco zodpovedna, hoci teda aj v servise sa zdalo, ze ma slabe napatie.
ex Leganza ´98
No po pár rokoch sem dám len aktuálne info. Po výmene krokáča, baterky a plno hovadín, riešením môjho problému s otáčkami a skapínaním bolo v malej čiernej súčiastke, relé na plynovom pedáli. Po výmene autíčko šlape ako nové . Síce čistenie krokáča a klapiek trošku vždy pomohlo ale závada bola táto. Možno to pomôže aj inému.
Mě kolísá Aveo po startu, ale jen někdy, v servisu řekli, že je to normální, trvá to tak 5-10 s max, pak je to v pohodě. Mám pocit, že záleží i na teplotě vzduchu
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Tak to určite lebo aj mne troška kolísa po štarte ale predtým mi buď skapínal motor alebo mi vyleteli otáčky na 3000 a s tym sa nedalo jazdiť....
To relé plynového pedálu se dá sehnat někde prosím? Můj problém není tak velký, ale taky to není úplně ok a já budu rád za každou možnost.dnalor píše:No po pár rokoch sem dám len aktuálne info. Po výmene krokáča, baterky a plno hovadín, riešením môjho problému s otáčkami a skapínaním bolo v malej čiernej súčiastke, relé na plynovom pedáli. Po výmene autíčko šlape ako nové . Síce čistenie krokáča a klapiek trošku vždy pomohlo ale závada bola táto. Možno to pomôže aj inému.
Daewoo Leganza 1998, 98kW, LPG, stř. metla, klima, kůže, "dříví". Rožnov pod Radhoštěm.