Čekají mě emise (LPG), lamda občas checkne, projdu?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Čekají mě emise (LPG), lamda občas checkne, projdu?
Přeji krásný den
(nubi 1, 1999, LPG BRC)
1.
chystám se na emise. Při delší jízdě 100km/h na pětku (čtyřku) se mi rozsvicuje check (diagn. v servisu říká lamba). Vždy tak na 20s pak zhasne a po chvilce zase. Na chodu motoru vůbec nic necítím (cuknutí apod.).
Dlouho jsem to neřešil a teď jdu na emise tak bojím bojí. Koukám, že se tam měří také nějaká lambda - tím se myslí ta sonda nebo je to úplně něco jiného? (tak se nesmějte
Jinak auto po ránu docela kouří, ale žádnej extrém.
Našel jsem typ, před emise pořádně auto protáhnout - má to smysl?
2.
No a pokud je tu někdo LPG guru: na LPG po dovozu z itálie se 2 roky nešáhlo (kromě výměny nádrže), je tam nutná nějaká údržba (filtry apod.) nebo mám počkat až se něco semele (snížení výkonu apod.)?
3.
A teď už jen drobnej tip odemne. Nubi cukala na LPG i trochu na benzin, něco se tady i řešilo. Klasika nepomohla (kabely, svíčky, ...). Víte co pomohlo? Nová baterka. A včíl mudruj. (a resetem ecu to nebylo, to sem dělal před tím 100x)
Díky za rady!!!
(nubi 1, 1999, LPG BRC)
1.
chystám se na emise. Při delší jízdě 100km/h na pětku (čtyřku) se mi rozsvicuje check (diagn. v servisu říká lamba). Vždy tak na 20s pak zhasne a po chvilce zase. Na chodu motoru vůbec nic necítím (cuknutí apod.).
Dlouho jsem to neřešil a teď jdu na emise tak bojím bojí. Koukám, že se tam měří také nějaká lambda - tím se myslí ta sonda nebo je to úplně něco jiného? (tak se nesmějte
Jinak auto po ránu docela kouří, ale žádnej extrém.
Našel jsem typ, před emise pořádně auto protáhnout - má to smysl?
2.
No a pokud je tu někdo LPG guru: na LPG po dovozu z itálie se 2 roky nešáhlo (kromě výměny nádrže), je tam nutná nějaká údržba (filtry apod.) nebo mám počkat až se něco semele (snížení výkonu apod.)?
3.
A teď už jen drobnej tip odemne. Nubi cukala na LPG i trochu na benzin, něco se tady i řešilo. Klasika nepomohla (kabely, svíčky, ...). Víte co pomohlo? Nová baterka. A včíl mudruj. (a resetem ecu to nebylo, to sem dělal před tím 100x)
Díky za rady!!!
Nubira 1999, 1,6 LPG, SMART BRC
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čekají mě emise (LPG), lamda občas checkne, projdu?
No neviem ako je na tom legislatíva v CZ ale k tomu LPG tak dobré je si to nechať raz za rok nastaviť a výmeny filtra sa pri sekvenciii robia asi tak tiež raz ročne ale je to dané počtom km od výrobcu,no a potom samo že ročná kontrola sa robí aj na vizuálnom stavu a či nedochádza k úniku,potom sú tam membrány ale tam sa robí výmena aj keď je doporučená okolo 90 000 km tak podla potreby lebo pokud to funguje a nevykazuje chyby tak je to bez problémou
Tak že zhrnutím-raz ročne kontrola s nastavením
-na sekvenčnom raz ročne alebo výrobcom dané výmena filtra plynného média(to to len pre sekvenciu ! )
-podla potreby výmena membrán a filtra kvapalného média
Tak že zhrnutím-raz ročne kontrola s nastavením
-na sekvenčnom raz ročne alebo výrobcom dané výmena filtra plynného média(to to len pre sekvenciu ! )
-podla potreby výmena membrán a filtra kvapalného média
check engine na LPG blika pravidelne aj mne, ja som vytopil tu krabicku, co emuluje lambda (resp. nieco podobne), no a kedze mi to montovali strasni motaci, tak tam nemam ani servoventil, ale len rucny (nastaveny v nejake +- chodivej polohe). takze ja cez EK urcite neprejdem a obavam sa, ze ani ty nie
Tak to mne povzbudilo, takže jedině ze skály. (technickou projdu, tam se to nějak udělá ale bohužel neměřej lpg, to musím jinde a tam to bude horší)Granko píše:check engine na LPG blika pravidelne aj mne, ja som vytopil tu krabicku, co emuluje lambda (resp. nieco podobne), no a kedze mi to montovali strasni motaci, tak tam nemam ani servoventil, ale len rucny (nastaveny v nejake +- chodivej polohe). takze ja cez EK urcite neprejdem a obavam sa, ze ani ty nie
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
ad1.: z rozsvietenia CHECK si nic nerob, mne sa rozsvieti po 4-5km a svieti az kym nevypnem motor a pritom zmenia ziadna, proste vzdy ked idem LPG tak sa rozsvieti
ad2.: co sa tyka plynoveho filtra tak ja som ani nevedel ze tam neco tak je a ked mi zacalo kapat na LPG tak som dosiel do servisu a povedal ze tak kazdych 20 000 km na LPG by sa malo precistit
ad3.: no vymena baterky v tomto pripade je naozaj sranda. aj ked si myslim ze auto si pytalo novu baterku a nevedelo ti to inac povedat
a neboj predtym ako pojdes na STK alebo EK prebehni trosku auto na benzine tak 120 na 4ke , tak 3500 - 4000 otacok trosku prepalis ventili a potrubie a bude to OK
ad2.: co sa tyka plynoveho filtra tak ja som ani nevedel ze tam neco tak je a ked mi zacalo kapat na LPG tak som dosiel do servisu a povedal ze tak kazdych 20 000 km na LPG by sa malo precistit
ad3.: no vymena baterky v tomto pripade je naozaj sranda. aj ked si myslim ze auto si pytalo novu baterku a nevedelo ti to inac povedat
a neboj predtym ako pojdes na STK alebo EK prebehni trosku auto na benzine tak 120 na 4ke , tak 3500 - 4000 otacok trosku prepalis ventili a potrubie a bude to OK
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Re: Čekají mě emise (LPG), lamda občas checkne - PROŠEL!!
PROŠEL!!
Tak jsem udělal EK (nubi 1,6, 1999, LPG BRC),
pán byl na mne moc hodný a ochotný
CO bylo celkem v pohodě, ale s HC byl problém. No nějak do dopadlo.
Mělo to být do 100 a lítalo to kolem 170.
Nevíte co to naznačuje? (katalizator, lambda apod.)
Nejraději odpovědi typu "já to mám tak taky, prď na to"
Dnes prožiju celý den s úsměvem
Mějte se
Tak jsem udělal EK (nubi 1,6, 1999, LPG BRC),
pán byl na mne moc hodný a ochotný
CO bylo celkem v pohodě, ale s HC byl problém. No nějak do dopadlo.
Mělo to být do 100 a lítalo to kolem 170.
Nevíte co to naznačuje? (katalizator, lambda apod.)
Nejraději odpovědi typu "já to mám tak taky, prď na to"
Dnes prožiju celý den s úsměvem
Mějte se
Tak Ti gratulujeme!
HC- objemová koncentrácia nespálených uhľovodíkov.
Ja som sa teraz vrátil z EK, TK, HC som mal 40. Ovšem našiel mi "závažnú" chybu č.622-osvetlenie zadného evid. čísla...
HC- objemová koncentrácia nespálených uhľovodíkov.
Ja som sa teraz vrátil z EK, TK, HC som mal 40. Ovšem našiel mi "závažnú" chybu č.622-osvetlenie zadného evid. čísla...
-
- Kontaktovat uživatele:
To HC som mal aj já na hranici a už viem v čom je ten problémik VLNOVEC
Tak jsem po EK byl i na STK, a závady? - prasklý VLNOVEC-peha- píše:To HC som mal aj já na hranici a už viem v čom je ten problémik VLNOVEC
Co to pro auto znamená? Vyměnit?
Díky
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Prasklý vlnovec - zavařit, vyměnit, nebo úplně odstranit
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza