Nexia - zoznamenie :)
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Nexia - zoznamenie :)
Kedze po prechode na novy typ fora som bol vymazany zalozim si temu este raz
Takze kupil som Nexiu rocnik 96, najazdene 165100 a cervena farba.
Najazdil som na nej zatial 225 km, po Bratislave a jednu cestu do Topolcian uz aj po dialnici maximalne som isiel asi 120 km/h predsa uz je to dochodca nechcem v motore nic spalit .
Moje prve poznatky su zatial pozitivne startuje na prvy krat, dobre taha, v celku tiche obaval som sa vacsieho hluku, ale horsie je to s osvetlovanim zo spetnych zrkadiel neviem co mam zle nastavene ci je to v Nexii normalne ale svetla kazdeho auta co islo za mnou si pamatam este dodnes na take presvetlenie nie som zvyknuty. Tlmice uz budu tiez suce na vymenu pretoze ovladatelnost a nejake prudke najazdy do zakrut su v risi snou, auto si po ceste doslova plava.
Co sa tyka motora, vyzera to ze nejaka ta kvapka oleja odtial vytecie, pod autom nie su mlaky - zatial ale tesnenia maju najlepsie casy za sebou, pouzity olej 15W40 neskor to odfotim, nemam z toho najlepsi pocit.
Inak Nexia bola pravidelne servisovana kazdych 10 tisic km a od 30 tisic sa o nu zacal starat Carex, tak predpokladam ze tie stopy od oleja maju pod kontrolou naposledy tam bolo v 160 000 km. Podla servisnej boli menene rozvody v 70 tis km tesnenie pod hlavou v 90 tis km.
Tolko zatial prve dojmy.
Takze kupil som Nexiu rocnik 96, najazdene 165100 a cervena farba.
Najazdil som na nej zatial 225 km, po Bratislave a jednu cestu do Topolcian uz aj po dialnici maximalne som isiel asi 120 km/h predsa uz je to dochodca nechcem v motore nic spalit .
Moje prve poznatky su zatial pozitivne startuje na prvy krat, dobre taha, v celku tiche obaval som sa vacsieho hluku, ale horsie je to s osvetlovanim zo spetnych zrkadiel neviem co mam zle nastavene ci je to v Nexii normalne ale svetla kazdeho auta co islo za mnou si pamatam este dodnes na take presvetlenie nie som zvyknuty. Tlmice uz budu tiez suce na vymenu pretoze ovladatelnost a nejake prudke najazdy do zakrut su v risi snou, auto si po ceste doslova plava.
Co sa tyka motora, vyzera to ze nejaka ta kvapka oleja odtial vytecie, pod autom nie su mlaky - zatial ale tesnenia maju najlepsie casy za sebou, pouzity olej 15W40 neskor to odfotim, nemam z toho najlepsi pocit.
Inak Nexia bola pravidelne servisovana kazdych 10 tisic km a od 30 tisic sa o nu zacal starat Carex, tak predpokladam ze tie stopy od oleja maju pod kontrolou naposledy tam bolo v 160 000 km. Podla servisnej boli menene rozvody v 70 tis km tesnenie pod hlavou v 90 tis km.
Tolko zatial prve dojmy.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nexia - zoznamenie :)
ja mam tiez 96 rocnik sice v servisnej mam pisany meneny klinovy remen pri 80-tis. km, ale bol meneny pri 100 000, teda menil som ho uz ja a v daewoo/chevrolet/opel servise mi povedali ze bol original z vyroby ..... takze neviem ci ten rozvodovy bol meneny tiez ... podla sevisnej knizky bol ...... tak neviem co ma este caka momentalne 103-tis. Auto kupene s 96-tis. Km. ..... teda najblizsie menim tesnenia (vsetky) + rozvodovy remen, atd. pri vyplate do 500 eur to chvilu potrva .
Nexia '96 1.5 8V ....
Hoida.No k tomu plavaniu ti možem napisať len tolko ze ked som kupil ja Nexinku tak to bolo to iste a bol som z toho trosku smutny ale už niesom
Kamaratmal v garazi Tigru ktoru robil po buračke a isiel cez pol slovenska po druhu a s nou doviezol seriove opel elektrony 15" 195/50 s celkom dobrym vzorom.tak som ich skusil nahodiť.prvy dojem bol taky nemasny,neslany.Nexinka padlo o 5 cm co som bol rad a tak som sa isiel previesť.Potom bol dojem užasny.Nexinka sedi na ceste ako privarena.Ja som nadmieru spokojny.
Len pozor rozmer 195/50 R15 neni v TP ako alternativa a tak bacha na Slovenskych fizlov.Ale mne sa podarilo zohnať papiere na zapisanie do TP.už len na mesky potrebujem skociť
Kamaratmal v garazi Tigru ktoru robil po buračke a isiel cez pol slovenska po druhu a s nou doviezol seriove opel elektrony 15" 195/50 s celkom dobrym vzorom.tak som ich skusil nahodiť.prvy dojem bol taky nemasny,neslany.Nexinka padlo o 5 cm co som bol rad a tak som sa isiel previesť.Potom bol dojem užasny.Nexinka sedi na ceste ako privarena.Ja som nadmieru spokojny.
Len pozor rozmer 195/50 R15 neni v TP ako alternativa a tak bacha na Slovenskych fizlov.Ale mne sa podarilo zohnať papiere na zapisanie do TP.už len na mesky potrebujem skociť
Daewoo Nexia HB GLX 1.5 16V
Skoda 120 L
Skoda 120 L
Takze vyzera to tak, ze prva navsteva v servise ma neminie
Problem mam so zamkom, nedaju sa otvorit dvere na soferovej strane, uz povodny majitel s tym mal problem, ale dnes ukoncil svoju zivotnost asi navzdy. Centralne zamykanie funguje vytiahnutim "cuplikov" z vnutra auta ale dvere s poskodenym zamkom ostavaju aj tak zavrete.
Planujem ist do Carex v Bratislave,,, daval si tam niekto opravovat uz zamky a na kolko vas to priblizne stalo
Problem mam so zamkom, nedaju sa otvorit dvere na soferovej strane, uz povodny majitel s tym mal problem, ale dnes ukoncil svoju zivotnost asi navzdy. Centralne zamykanie funguje vytiahnutim "cuplikov" z vnutra auta ale dvere s poskodenym zamkom ostavaju aj tak zavrete.
Planujem ist do Carex v Bratislave,,, daval si tam niekto opravovat uz zamky a na kolko vas to priblizne stalo
S tym osvetlovanim zo zadu to je normalne...na zrkadle ktore mas vo vnutri auta na skle to stredove, tak na nom mas na spodku taku packu s ktorym ho prepinas (takzvane zdvihas, klopis) ak ta niekto osvetluje zo zadu, je to super vec skus....
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
takze bol som v Carex, cela operacia vysla na 300Sk aj s vytlacenim servisnej historie od predosleho majitela ,
mechanik dal dole tesnenie strekol tam zazracnym sprayom od (Wurth - ze vraj jeden stoji 1200 Sk) a zamok je ako novy, funguje uplne lahko lepsie ako predtym a pritom to bolo tak zaseknute, ze "cuplik" z vnutra sa nedal vytiahnut a ked som sa pokusal otvorit klucom zamok sa v pohode tocil na jednu aj druhu stranu ale otvorit sa nedali. Zamrznute to byt nemohlo kedze som autom absolvoval vyse 100 km cestu.
mechanik dal dole tesnenie strekol tam zazracnym sprayom od (Wurth - ze vraj jeden stoji 1200 Sk) a zamok je ako novy, funguje uplne lahko lepsie ako predtym a pritom to bolo tak zaseknute, ze "cuplik" z vnutra sa nedal vytiahnut a ked som sa pokusal otvorit klucom zamok sa v pohode tocil na jednu aj druhu stranu ale otvorit sa nedali. Zamrznute to byt nemohlo kedze som autom absolvoval vyse 100 km cestu.
po mensom studovani faktur po predoslom majitelovi som zistil, ze rozvodovy remen a napinacia kladka boli menene pri 150 000 km ale ako si tam chyba vymena vodnej pumpy, je mozne ju vymenit dodatocne alebo vzdy je potrebne menit vsetko naraz.
Aku ma vlastne vodna pumpa zivotnost
Aku ma vlastne vodna pumpa zivotnost
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže pumpa sa mení len s rozvodom a životnosť je 2x ako rozvod čiže kritických 150 000
Dá se vyměnit i samostatně,ale je potřeba to znovu rozházet,což je práce navíc....Divím se,že to předchozí majitel neudělal naráz.....
momentálně:Nexia 1.5,16v,"červený drak"
Focus 1.6,16v,sedan,šedá metla
před tím: š 100 "rezomorka"
š 130 "rozárka"
š 130 "rozárka"
prve rozvody boli menene pri 70 000 km a dufam ze tam ju menili co by znamenalo este dlhu zivotnost, ale pre istotu tam zavolam
takze pumpa menena nebola, ze vraj pumpu menia iba ked tecie co uz moze byt niekedy neskoro si myslim. Da sa odhadnut pohladom v akom stave je vodna pumpa alebo to treba rozobrat a kde sa vlastne nachadza
Inak po kolkych km sa menia rozvody na Nexii 16V? po 80 000 km alebo 90 000 ?vzdy sa pletiem...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
měl si nechat vyměnit všecho..u mé nexie měnili pumpu,rozvoďák + kladky (aji olej) a stálo to 4100kč..Jinak nevíte někdo o těsněním do zadních oken...na 3dv..nějak mi těmi okínky teče
Škoda 135 GL
Daewoo Nexia 1,5 r.v 97.3 dv
Daewoo Tacuma SX 1,6 16 V 77kw r.v 2001
Fiat Croma 1,9 Jtdm 16v.2010. 6tikvalt
Daewoo Nexia 1,5 r.v 97.3 dv
Daewoo Tacuma SX 1,6 16 V 77kw r.v 2001
Fiat Croma 1,9 Jtdm 16v.2010. 6tikvalt
(mafo22) píše:takze pumpa menena nebola, ze vraj pumpu menia iba ked tecie co uz moze byt niekedy neskoro si myslim. Da sa odhadnut pohladom v akom stave je vodna pumpa alebo to treba rozobrat a kde sa vlastne nachadza
Zjistit jde vše...Je pod deklem rozvodů a můžeš zkusit chytit za řemenici jestli na ní není vůle (to ti,ale tak trošku znemožní pnutí rozvoďáku) a nebo mrknout jestli neteče...Prostě vodní pumpa může mít dvě závady:ložiska v háji anebo teče (ucpávka).V každym případě je asi rozumny ji vyměnit....
momentálně:Nexia 1.5,16v,"červený drak"
š 130 "rozárka"
š 130 "rozárka"
Nexia presla mensim servisom - vymena vodnej pumpy, tlmicov - cofab, sviecky a olej, do prevodovky sa dolievalo 0.5L oleja a hned sa radi trosku lepsie, uz je za mnou aj prva STK takze uz mozem bez starosti prist aj na Daewoo zraz