xenony

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

duka1002

xenony

Příspěvek od duka1002 »

zdar daewroletaci
iste ste si vsimli v telke v poslednej dobe ze sa pretriasaju prestavbove HID xenon sady a ich pouzivanie... pokial viem tak legislativa je postavena tak, ze xenony smu byt nainstalovane na aute, ktore ma automaticke nastavovanie sklonu svetlometov (gyroskop) a ostrekovace na svetlach ( alebo ak chcete tak system cistenia svetlometov), neviem ako je to s nutnostou mat sosovkovy svetlomet... viete niekto o moznosti ako toto vsetko splnit na lanose? nejak sa nechcem uspokojit s tym ,ze tam mozem dat iba lepsie halogenove H4ky, to sa xenonu nikdy nevyrovna.... a aj take sosovkove svetla by mohli na lanose vyzerat k svetu nie? co si o tom myslite ? :?:
Reklama

FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Tak tak ako vravis suvisle az mi je to divne :) Fizli zacali kontrolovat xenony ale hlavne typkov co maju do fialova :) Ked je pekna biela farba tak nezastavia tak skoro a este ked je sosovka. Akonahle nemas sosovku a svietis poriadne silno tak ta zastavia ale od noveho roku to bude ovela prisnejsie. Sme sa o tomto debatovali aj na stranke www.g4s.sk Ono najhorsie je to ze su blbci ktori si svetla nedaju nastavit odbornikom pripadne v autoservise a svietia tak ze sa cudujem ze im aj lietadla neblikaju ze ich osvetluju. Keby si kazdy normalny clovek dal nastavit bolo by to o inom tak isto ako spojlere na auta bolo do v pohode kym si nezacali davat na auta kridla s lietadiel.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

ako vies co , ja aj celkom suhlasim s tym, ze by vsetky tie veci co by k tomu mali byt (gyroskop, ostrekovace) boli povinne, lebo fakt mozes mat svetla nastavene dobre, ale pri hrbolatosti nasich ciest fakt mozes miestami oslnovat (xenon je predsa xenon svieti to jak hovado :D) a tiez ked mas svetlomet zasraty od blata ktore ti tam nahadzala unikatne vytuningovana embecka bez zadnych zasterok za ktorou si sa musel mrvit, lebo ta macher za jej volantom obehol v dedine cez plnu ciaru a nevladze vyjst do kopca, tak ver tomu ze cez take spinave skla aj tie najsamlepsie nastavene svetla budu jednak blbo osvetlovat vozovku a navyse mozu aj pekne oslnovat protiiducich(to iste aj ked sa na nich urobi namraza (xenon tak nemusi nahriat svetlomet aby namrazu roztopil)) podla mna je tu priestor pre tunerske firmy aby to poriesili, lebo ked sa porozhliadnes po nete, tak neviem neviem ci niekde najdes niekoho kto by ponukal nejake uni ostrekovace ktore by sa dali pekne schovat do naraznika, alebo dodatocne montovatelny gyroskop, ci nebodaj sosovkove svetlomety na lanosa, to boze chran....
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Ved jasne vsetko ma svoje dovody preco to tam je. Nastavit nizsie svetlomety este ved to vieti super :) A tieto nase cesty su tak rozdrbane ze clovek s beznymi svetlami poriadne ani nevidi kde vleti a este ak ma stastne mesto ze sem tam aj lampa poulicna vypadne tak je to pecka :)
Sosovky na lanosa jedine ak si spravis dorobis aj ked vieme ze to nie je origos ako by malo byt :) Ale este sa pedavaju jedny svetla ale zatial len na ruskej stranke som ich videl ale az tak krasne zase nevyzeraju aspon mne osobne sa az tak velmi nepacia.
A zase si zober to ze auta co maju origos xenony tak ich nemaju zapisane v TP co chcu polisi kontrolovat ci to je v TP som zvedavy ako budu riesit tieto veci
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

jo, tie svetla som tiez videl niekde tu na fore je na nich link, ale uz aj tam som pisal, ze ak by boli sosovky zapustene viac vnutri a prekryte cirim sklom tak by to vyzeralo super, nieco na sposob tuningovy svetiel bezne dostupnych na oply (tigra astra) napr http://opel.autodoplnky.cz/opel-tigra/p ... g-s3216654
alebo http://tuning.autodoplnky.cz/lampy-auto ... u-s2294391
este keby tam boli riesene aktualne LEDky devil eyes ako na audinach tak by som urcite bral vsetkymi desiatimi...ked cita niekto sikovny co ma moznost nieco take vyrabat tak hosi hor sa do prace, dajte si to homologizovat a mate minimalne jedneho zakaznika ;)
ale myslim ze fizli nebudu kontrolovat technicaky, jednoducho pozrie ci mas ostrekovac a hotovo, pripadne ta necha zapnut vypnut svetla ci sa sami vyskovo nastavia a ak zisti ze nie tak mas pochlebe, este ho snad mozes ukecat ze zavadu odstranis na mieste ,ale donekonecna sa na to vyhovarat nemozes a pravdupovediac mne by sa to vobec nechcelo robit...ked to tam raz dam tak nech to tam je a plni ucel...
mal vobec niektory lanos vo vybave ostrek svetiel???
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Ved oto srdce mi ide puknut ked vidim na ake stare auta sa robia nove svetla devil alebo angle a daewoo zase nic :( Aj celkovo tych doplnkov je velmi malo. Pokial nemas sikovne ruky a fantaziu tak si ako sa hovori v rici :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

ktovie ci aspon korejci nieco take robia.... ale ani na ebayi som nic nenasiel :?
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

lechi142 píše:ktovie ci aspon korejci nieco take robia.... ale ani na ebayi som nic nenasiel :?
Pochybujem ze korejci nieco take robia ty uz asi s daewoo znackou nechcu mat nic :) Ale je to skoda a velka Lanosov a celkovo Daewoo nie je malo na to ze to vela ludi odsudzuje s kazdym autom su dake problemy no nie ? :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

no jasne, kazde auto ma svoje muchy... a myslim ze tie daewacke chybicky krasi niesu nejak strasne. len oozaj by sa mohli zobudit firmy ktorych sa to tyka a nieco s tym spravit... ved je to zlata bana, kto by s tym zacal ten by nemal absolutne zaidnu konkurenciu ,aut je na SK aj CZ dost, takze aj zakaznikov by bolo a keby to bolo aj za rozumne prachy tak by sa na tom dalo pekne nabalit, no nie?
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Prispevok od jedneho usera na spominanej stranke:

Dnes ma stopli zeleny, nastastie to bol kamos z kolegom. Ked sme sa tak rozpravali medzitym jeho kolega zastavoval auta vychaadzajuce z benziniek, kamos mi povedal ze maju dnes raziu na svietenie.Medzitym zastavil ten druhy asi 5 aut bez cocky z xenonmi a mali to za 500 (z blockom) z upozornenim. Sa ho pytam, ze preco len za 500, a on nato z usmevom ,,Vies aky by sme boli bohaty kebyze vyberame 2ooo za kazde tretie auto?" A auta z cockami ich vobec nezaujimali.
Ja mam cocky z 8000k a pri sebe nosim papier o nastaveni svetiel z razitkom a podpisom servisu (odporucanie od znameho policajta)

Este ma napadla taka vec ze ak ta zastavia fizli a povedia ti zapnite svetla ci sa pohnu a mas el. nastavovanei okien rychlo ho prekrutis zapnes svetla a motorcek ti zacne natacat a ostrekovace dako kvazi navilmovat ze su original a nalepsim tam len atrapu :) Horsie to je s tymi sosovkami :-P
Seat Altea XL 1,6 TDI
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

to s tym prekrutenim toho ovladaca na sklon svetiel ma uz napadlo, tak som to aj skusil, ale ten efekt sa s origi gyroskopom neda porovnat , origos xenon ti zasvieti daleko dopredu, potom upne pred auto a potom sa ustali ...takze asi by sme tym presli cez rozum len nejakym amaterom :D
a co sa tyka toho ostrekovaca, tak ten by som si normalne aj dal namontovat, lebo teraz ked sa mi zadrbu svetla tak vidim velke vies co :lol: len neviem nic vhodne spasit
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Ja musim nastavit svetla lebo som menil oba svetlomety a svietia mi vysoko ale haluzne lebo este nikto neblikal zeby som oslnoval a pritom svietia dalej ako maju hlavne to vidim na dialkacovh ktore ked zapnem tak cca 6 metrov predomnou je tma :) a to som ich posunul este ovladacom nizsie. Len su to znacka DEPO poliaci tak dufam ze ked tam nepasovali dobre tak ako maly tak aspon svietit budu dobre :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:roll: Odborník žasne, laik se nepřestává divit! :roll: :roll: :roll: Pane Bože, do koho jsi to duši dal? :cry:
Naposledy upravil(a) Hynek dne čtv pro 25, 2008 23:57, celkem upraveno 1 x.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Inak poliaci su dost sikovni a prefikani. Som videl foto ako chlapik dal dozadu na lanosa svetla s novsej ibizy :) Ked si sikovny a vies spravit aj dopredu tak mas svetla ake chces :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
duka1002

Příspěvek od duka1002 »

no ono to by nebol az taky problem urobit tam väcsiu dieru(pripadne ju zaplatat) a osadit nieco ine ale to neriesi nas problem s policajtami :D
myslim ze na tom by si zgustli este viac 8)
chce to nieco homologovane
Odpovědět

Zpět na „LANOS“