divny zvuk motora
Moderátor: Blue Lanos
divny zvuk motora
zdravím páni...
opäť sa tu vyskytol jeden problem s mojim esperom... dnes poobede som nastartoval a motor zacal nejako divne hucat. Nesvieti ziadna kontrolka, chod motora je plynuly, otacky tiez, hadice a vsetko ostatne sa zda byt vizualne ok, Ale hned pri starte a aj po pridani plynu pocut divny zvuk, akokeby "tahalo falosny vzduch" alebo ako ked sa clovek hral s detskym autickom, ktore ma zotrvačník a ten ked vytocite. proste motor ma tah, ide ok, ale divne kvíli pri chode a pri pridaniu plynu, ako motor na starej karose ked pocut ten kvili zvuk pri pridani plynu... Tazko sa to opisuje, tak snad vam to pomohlo, no mozno ste sa s tym uz niekdy stretli.
P.S.: Ten zvuk vychadza niekde od remenov pod skrtiacou klapkou. Rozvody aj klatky su vymene a maju cca 15 tisic km najazdene... Ten zvuk sa miesa s normalnym zvukom motora.
VDAKA!
opäť sa tu vyskytol jeden problem s mojim esperom... dnes poobede som nastartoval a motor zacal nejako divne hucat. Nesvieti ziadna kontrolka, chod motora je plynuly, otacky tiez, hadice a vsetko ostatne sa zda byt vizualne ok, Ale hned pri starte a aj po pridani plynu pocut divny zvuk, akokeby "tahalo falosny vzduch" alebo ako ked sa clovek hral s detskym autickom, ktore ma zotrvačník a ten ked vytocite. proste motor ma tah, ide ok, ale divne kvíli pri chode a pri pridaniu plynu, ako motor na starej karose ked pocut ten kvili zvuk pri pridani plynu... Tazko sa to opisuje, tak snad vam to pomohlo, no mozno ste sa s tym uz niekdy stretli.
P.S.: Ten zvuk vychadza niekde od remenov pod skrtiacou klapkou. Rozvody aj klatky su vymene a maju cca 15 tisic km najazdene... Ten zvuk sa miesa s normalnym zvukom motora.
VDAKA!
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
- Reklama
- vladimir fodor
meni sa ton s otackami? je to vrestavy piskot alebo je to hvizdanie? pravdepodobne preklzuje remen ale takto bez pocutia tazko povedat, ja mam nove rozvody a neviem dosponovat altik, uz som ho aj pacil rurkou a tak sa snazil utiahnut ale stale obcas drazkovy remen zacne klzat a pisti to ako stary ford
nie je to zvuk akko ked je opotrebovany klinovy remen, ten zvuk poznam, to som mal pred vymenou rozvodov a klatiek. cize rozvody po 10-15 tis km by mali byt ako nove.
to PPP. Tento zvuk so silou otaciek ziskava trocha na intenzite a je krasne zretelny najma pri vyradeni, asi najlepsie je keby som to prirovnal k zvuku elektromotoru... nieje to vsak piskanie. skor nejake bzucanie. ..
ked som prikladal ucho k motoru mal som skor pocit ako keby to islo asi od altika, no nie som isty...
skusim to nahrat a ak niekto bude ochotny, poslem na mail.
to vladimir... startoval som najmenej 20 krat...
ak vas nieco napadne, kazda rada dobra
to PPP. Tento zvuk so silou otaciek ziskava trocha na intenzite a je krasne zretelny najma pri vyradeni, asi najlepsie je keby som to prirovnal k zvuku elektromotoru... nieje to vsak piskanie. skor nejake bzucanie. ..
ked som prikladal ucho k motoru mal som skor pocit ako keby to islo asi od altika, no nie som isty...
skusim to nahrat a ak niekto bude ochotny, poslem na mail.
to vladimir... startoval som najmenej 20 krat...
ak vas nieco napadne, kazda rada dobra
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
- vladimir fodor
no asi alternator.nevim jak jsi zrucny ale povol remen altiku a nastartuj.nebo s nim pak zatoc rukou a uslysis.pokud to nebude tam bude to asi neco v rozvodech.neznamena ze jsou nove ze nemohla odejit kladka.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Já měl u Feldy taky problém a altíkem, sundej řemen, natartuj a poslechni jestli to dělá taky, když ne je to altík. Měnili jsme u něj ložiska a nyní je to OK, ale fakt je, že ten zvuk nebyl až tak typický pro ložiska (jakoby houkání)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
tiez si myslim, ze je to asi nieco od altika, ked ste poradili, ide to asi odtial.
Bolo by super keby to bolo len nieco male... a nie drahe.
no pozeral som remen na alternatore a rukou s nim nevladzem otocit... zeby to tak malo byt? Remen sa bojim skladat, kedze neviem ako to ma byt napnute.
Vyzera to tak, ze asi pojdem zajtra navstivit servis
Inak aj som to nahral cez mobil, ale nejako kvalitne to nieje nic z toho nepocut...
P.S. moze mat skrat, resp. odpalenie 20 A poistky (CLOCK, CIGARLIGHTER) nejaky vplyv na altik? V podstate to zacalo robit po vymene poistky
Bolo by super keby to bolo len nieco male... a nie drahe.
no pozeral som remen na alternatore a rukou s nim nevladzem otocit... zeby to tak malo byt? Remen sa bojim skladat, kedze neviem ako to ma byt napnute.
Vyzera to tak, ze asi pojdem zajtra navstivit servis
Inak aj som to nahral cez mobil, ale nejako kvalitne to nieje nic z toho nepocut...
P.S. moze mat skrat, resp. odpalenie 20 A poistky (CLOCK, CIGARLIGHTER) nejaky vplyv na altik? V podstate to zacalo robit po vymene poistky
Takze dal som to do servisu a predbezna odpoved je, ze alternator uz pomaly doziva....
Zajtra rano budem vediet detaily...
Zajtra rano budem vediet detaily...
ja som tiez zistil zaujimave veci, nieco mi bzuci aj pri volnobehu, je to tiche ale ked zpanem blinkre tak to podla blikania meni zvuk, takisto aj ked stlacim brzdovy pedal a rozsvietia sa brzdovky tak sa zmeni zvuk toho bzucania, tak asi tiez nieco v alternatore, len neviem ako to mohlo zacat bzucat vymenou remena. Sice som ten alternator mal zlozeny ale aj tak.
nooo, tak stale presne nevedeli povedat aj v servise...
Vcera som zlozil remen a ked som krutil alternatorom, tak sa zdal byt ticho, nehucal ani nic podobne...
Ale ked som mal dole sanie, aby som tam mohol prilozit ucho, zalozil som remen, prilozil som ucho k tomu prvemu "kolesu" na motore a mam taky pocit, ze to vychadza odtial...
Preto by som sa chcel opytat, to prve "koleso" zhora na motore, cez ktore ide remen z alternatora je SERVO
Vcera som zlozil remen a ked som krutil alternatorom, tak sa zdal byt ticho, nehucal ani nic podobne...
Ale ked som mal dole sanie, aby som tam mohol prilozit ucho, zalozil som remen, prilozil som ucho k tomu prvemu "kolesu" na motore a mam taky pocit, ze to vychadza odtial...
Preto by som sa chcel opytat, to prve "koleso" zhora na motore, cez ktore ide remen z alternatora je SERVO
- vladimir fodor